امروزه، گوشیها تقریباً در تمامی بازههای قیمتی قادر به اجرای گرافیکیترین بازیها هستند. با این حال، تمامی گوشیهای موجود در بازار نمیتوانند بهترین عملکرد فنی ممکن را در بازیهای موبایلی ارائه دهند! بازیها بهطور کلی عملکرد بسیار بهتری در گوشیهای مجهز به تراشههای پرچمدار دارند، اما چیپست یک گوشی تنها جنبهی حائز اهمیت آن برای تضمین بهترین تجربهی گیمینگ نیست. جنبههای دیگری مانند سیستم خنککننده، نمایشگر و باتری نیز بر روی تجربهی بازی کردن با گوشی تأثیر میگذارند و دقیقاً به همین دلیل است که گوشیهای گیمینگ در سالهای اخیر بخش جداگانهای از بازار را به خود اختصاص دادهاند.
با این وجود، متأسفانه بسیاری از گوشیهای گیمینگ در طی این سالها در جذب کاربران با شکست مواجه شدند و اکنون گزینههای موجود در بازار کمتر از قبل است. از آنجایی که گوشیهای گیمینگ در ابتدا تنها بر روی جنبههای مرتبط با بازی تمرکز میکردند، جنبههای دیگر مانند طراحی و وزن و کیفیت دوربینها با کمبود قابلتوجهی روبهرو میشد و این نوع گوشیها اغلب به وزن و ضخامت بالا و برخورداری از دوربینهای ضعیف شهره بودند.
چنین کمبودهایی را اگر در کنار قیمت نزدیک به مدلهای پرچمدار قرار دهیم، استقبال کمتر کاربران از گوشیهای گیمینگ کاملاً قابل توجیه است. خوشبختانه برندهای فعال در این بازار بسیاری از مشکلات نسلهای قبلی گوشهای گیمینگ خود را برطرف کردهاند، اما اکنون رقبای کمتری در این بازار وجود دارند و رقابت بهطور عمده به دو برند ایسوس و رد مجیک محدود شده است. برای آشنایی با دو گوشی گیمینگ برتر این دو برند و دو گوشی دیگر که در حدواندازهی آنها ظاهر میشوند، با اِروتِک همراه باشید.
۱. ایسوس راگ فون 8 پرو
ایسوس قدیمیترین برند فعال در بازار گوشیهای گیمینگ است که همچنان به عرضهی سالانهی گوشیهای مجهز به تراشههای پرچمدار کوالکام ادامه میدهد. گوشی گیمینگ قدرتمند ایسوس برای سال ۲۰۲۴ نیز «ایسوس راگ فون 8 پرو» (Asus ROG Phone 8 Pro) نام دارد که به تراشهی قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 3 مجهز است. اگرچه این گوشی حدود ۱۰ ماه پیش و در ژانویهی سال جاری میلادی (دیماه ۱۴۰۲) معرفی شد، اما همچنان بهترین گوشی گیمینگ دنیا به حساب میآید.
دو دلیل اصلی گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون 8 پرو را لایق چنین لقبی کرده است؛ بهطور گسترده در دسترس بودن، همراه با سختافزار و نرمافزاری است که هم به گوشیهای معمولی شباهت دارد و هم حس آنها را تداعی میکند.
ایسوس گوشی گیمینگ موردبحث را با قیمت ۱۱۹۹٫۹۹ دلار راهی بازار کرده است، اما با توجه به اینکه ماهها از عرضهی آن میگذرد، احتمالاً بتوانید این محصول را با قیمت مناسبتری تهیه کنید. راگ فون 8 پرو همچنین تنها گوشی گیمینگ با گواهی IP68 برای مقاومت در برابر گردوغبار و آب محسوب میشود.
از ویژگیهای این گوشی گیمینگ باید به مواردی مانند برخورداری از دو پورت USB Type-C، یک نمایشگر LTPO AMOLED با نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتز، محافظ گوریلا گلس ویکتوس 2 کورنینگ و پشتیبانی از شارژ بیسیم اشاره کرد.
۲. رد مجیک 9S پرو
علیرغم اینکه رد مجیک 9S پرو (Red Magic 9S Pro) به همان تراشهی اسنپدراگون 8 نسل 3 بهکاررفته در ایسوس راگ فون 8 پرو مجهز است، اما تقریباً نصف آن گوشی گیمینگ قیمت دارد و با برچسب قیمتی ۶۴۹ دلار به فروش میرسد.
با این حال، گوشی گیمینگ رد مجیک 9S پرو متمرکز بر بازار چین است و در سایر بازارها بهطور محدود به فروش میرسد. این محصول تنها گوشی گیمینگ در سال ۲۰۲۴ به حساب میآید که برخی از ویژگیهای محبوب گوشیهای گیمینگ قدیمی مانند نورپردازی RGB و فن خنککنندهی داخلی را همچنان ارائه میدهد و حتی به یک باتری ۶٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز است.
با وجود بهرهمندی از چنین مشخصاتی، رد مجیک 9S پرو از نظر ضخامت و وزن تقریباً با ایسوس راگ فون 8 پرو برابری میکند. طراحی نیمهشفاف پنل پشتی و دوربینها نیز به جذابیت این گوشی گیمینگ قدرتمند میافزاید.
۳. آیکو 12
اگرچه آیکو 12 (iQOO 12) گوشی گیمینگ به شمار نمیرود و در واقع یک دستگاه پرچمدار از کمپانی ویوو و برند آیکو است، اما پابهپای بهترین گوشیهای گیمینگ بازار به رقابت میپردازد.
تراشهی اسنپدراگون 8 نسل 3 بهکاررفته در این گوشی برای گیمینگ بهینه شده است و آیکو 12 از این نظر نسبت به سایر گوشیهای مشابه در این بازهی قیمتی برتری دارد. آیکو 12 همچنین با برچسب قیمتی حدود ۶۰۰ دلاری، در مقایسه با دو گوشی گیمینگ قبلی ارزانتر به فروش میرسد و امکان خرید آن آسانتر از رد مجیک 9 اس پرو است.
این گوشی از سیستم دوربین توانمند با سه لنز بهره میبرد و اگرچه ظرفیت باتری آن تنها به ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعت میرسد، اما از شارژ سریع ۱۲۰ واتی پشتیبانی میکند که مزیت حائز اهمیتی محسوب میشود. آیکو 12 همچنین به یک تراشهی اختصاصی برای مدیریت بهینهی نرخ نوسازی نمایشگر ۱۴۴ هرتزی آن با پنل LTPO AMOLED مجهز است. این گوشی قدرتمند حتی امکان شخصیسازی ویبره و جلوههای صوتی را برای تجربهی گیمینگ غوطهورکننده در اختیار علاقهمندان میگذارد.
۴. آیفون 16 پرو مکس
تراشهی A18 پرو اپل که آیفون 16 پرو مکس به آن مجهز است، در حال حاضر قدرتمندترین تراشهی بازار به حساب میآید. از طرف دیگر، برنامهها و بازیهای iOS معمولاً بهتر از همتایان اندرویدی خود بهینهسازی شدهاند.
از این رو، آیفون 16 پرو مکس تجربهی گیمینگ بهتری نسبت به تمامی گوشیهای فعلی بازار را ارائه میدهد و برخلاف گوشیهای اندرویدی، حتی امکان اجرای برخی از بازیهای کنسولی AAA مانند Assassin’s Creed Mirage و Resident Evil 4 را دارد. در صورت تمایل میتوانید تجربهی نسبتاً مشابهی را با مدل استاندارد آیفون 16 و تراشهی A18 آن نیز داشته باشید، اما نمایشگر کندتر این گوشی با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و باتری کوچکتر آن قادر به ارائهی بهترین تجربهی ممکن نیستند.
با این وجود، آیفون 16 پرو مکس برخی از ویژگیهای گوشیهای گیمینگ را ندارد و کاربران نمیتوانند مانند اندروید به نصب بازیهایی که روی اپ استورها در دسترس نیستند بپردازند.
قیمت بالای گوشیهای گیمینگ و کمبودهای خاصشان در برخی از زمینهها، باعث میشود تا آیفون 16 پرو مکس با برچسب قیمتی ۱٬۱۹۹ دلار گزینهی جذابتری به نظر برسد. این گوشی علاوه بر ارائهی تجربهی گیمینگ ایدهآل، به یکی از بهترین دوربینها، باتریها و پشتیبانیهای نرمافزاری موجود در بازار مجهز است و ویژگیهای چشمگیر بسیار بیشتری را به کاربران خود ارائه میکند.
منبع: Gizmochina