یک تیم متخصص متشکل از محققان دانشگاههای کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA)، موسسه Forsyth در کمبریج و انستیتو ماساچوست، یک درمان جدید را برای جلوگیری از تحلیل استخوان ناشی از میکروگرانش، مبتنی بر “مولکول هوشمند” توسعه دادهاند.
دیرک شولزه ماکوچ، اخترزیست شناس از دانشگاه فنی برلین، استدلال بحث برانگیزی را مطرح کرده است مبنی بر اینکه فرودگرهای وایکینگ ناسا تقریباً 50 سال پیش، بهطور ناخواسته حیات میکروبی را در مریخ نابود کردهاند.
ستاره ای شبیه به خورشید در کهکشانی نزدیک به ما، به آرامی توسط یک سیاهچاله نسبتاً کوچک در حال بلعیده شدن است. اگرچه این یک سیاهچاله کوچک است، اما بسیار فعال بوده و هر بار که ستاره از نزدیکی آن عبور می کند، جرمی معادل سه زمین را میبلعد!
حدود 5 میلیارد سال دیگر، خورشید به پایان عمر سوخت هستهای خود میرسد و دیگر نمیتواند خود را در برابر گرانشش حفظ کند. اما آیا وقتی عمر خورشید تمام شود تبدیل به سیاهچاله خواهد شد؟ برای پاسخ به این سوال با اِروتِک همراه باشید.
ناسا یک دستگاه جدید به نام ILLUMA-T را در سال 2023 به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پرتاب خواهد کرد که به یک ماهواره رله لیزری به نام LCRD که در سال 2021 پرتاب شد، متصل میشود. این اولین سیستم دو طرفه سرتاسری فناوری ارتباط لیزری ناسا خواهد بود.
دانشمندان دانشگاه نیومکزیکو (UNM) و مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، طولانیترین سیارات فراخورشیدی تابهامروز را که در حال چرخش به دور یک ستاره کوتوله K هستند، توسط ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران (TESS) ناسا کشف کردند.
محققان چینی روشی جدید را برای توانا ساختن وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپادها)، برای مانور، دستیابی به اهداف و حمله بالقوه به آنها در محیطهایی که در آنجا سیستم موقعیتیابی جهانی (GPS) مختل یا مسدود شده است را توسعه دادهاند.
بزرگترین و درخشان ترین ماه کامل سال 2023 در تاریخ 8 شهریور (30 آگوست) طلوع میکند. البته نام عجیب این اَبَرماه جای توضیح دارد. این ماه که “اَبَر ماه آبی” نامیده میشود، نتیجه سه پدیده قمری است که همزمان اتفاق میافتند.
دانشمندان بهتازگی مغناطیسی ترین ستاره جهان را کشف کردند. این ستاره که با نام HD 45166 شناخته میشود، دارای نشانههای طیفی منحصربهفرد و غنی از هلیوم است که به منشا غیرعادی آن اشاره میکند.
تلسکوپ جیمز وب در فاصله نزدیک به 1.5 میلیون کیلومتری از زمین، به دور نقطه لاگرانژ 2 خورشید-زمین میچرخد. اما اخترشناسان ساکن در زمین چگونه از چنین فاصلهای با جیمز وب ارتباط برقرار میکنند؟ برای پاسخ به این سوال با اِروتِک همراه باشید.
سیاهچاله ها به دلیل گرانش بسیار زیادشان شناخته میشوند چراکه آنها می توانند ستاره ها، سیارات و حتی دیگر سیاهچاله ها را ببلعند. اما آیا یک سیاهچاله می تواند کل هستی را تکه تکه از بین ببرد؟ برای پاسخ به این سوال با اِروتِک همراه باشید.
ویژگی های عجیب یک سیاره بیگانه تازه کشف شده که به اندازه مشتری است اخترشناسان را گیج کرده است. این سیاره فراخورشیدی (سیاره ای خارج از منظومه شمسی) برای اولین بار با استفاده از ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذرا ناسا (TESS) مشاهده شد.
یک تیم چند ملیتی از اخترشناسان، یک نقشه دمایی برای گردوغبار کیهانی که در یکی از قدیمیترین کهکشانهای مارپیچی جهان میچرخد، تهیه کردهاند که بینش جدیدی از سرعت رشد کهکشانها را ارائه میدهد.
یک سیاره جوان که در فاصله تقریباً 32 سال نوری از زمین قرار دارد، در طول هر چرخش به دور ستاره مادرش، تغییرات شدیدی را در جو خود نشان میدهد.
گمان میرود یک سنگ قهوهای مایل به قرمز تیره که چند سال پیش در صحرای مراکش کشف شد، یک نمونه قابل توجه از شهاب سنگ های به اصطلاح “بومرنگی” باشد؛ یعنی شهابسنگی که زمانی از زمین به فضا پرتاب شد، اما هزاران سال بعد بهطور قابلتوجهی دست نخورده به خانه بازگشت!
محققان در یک مطالعه بینش جدیدی از تاریخچه مرموز سیاره ونوس یا همان زهره (ناهید) را ارائه کرده و راز جوانی سطح سیاره همسایه ما را با وجود نداشتن تکتونیک صفحهای مانند زمین، توضیح دادند.
تصور کنید که خانواده شما از انرژی خورشیدی منتقلشده از فضا استفاده کند. اگرچه ممکن است این اتفاق در آیندهای نزدیک رخ ندهد، اما این طرح مفهومی، پتانسیل زیادی برای تحقق در زمانهای پیش رو دارد
یک مطالعه جدید با استفاده از دادههای مریخنورد استقامت (Perseverance) ناسا شواهد بالقوهای از مولکولهای آلی در مریخ پیدا کرده است که نشاندهنده یک چرخه ژئوشیمیایی آلی پیچیده و امکان سکونتپذیری طولانیمدت است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) برای اولین بار سه جرم درخشان که میتوانند “ستارههای تاریک” (اجرام فرضی که با از بین بردن ذرات “ماده تاریک” انرژی میگیرند) باشند را شناسایی کرده است. این ستارگان تاریک بسیار پرجرم، ممکن است بزرگتر و حتی “درخشانتر” از خورشید باشند.
ناسا تصویری جدید و خیرهکننده از نمایی نزدیک و باورنکردنی از سحابی رو مارافسای، محل تشکیل ستارههای “خورشیدمانند” که توسط تلسکوپ جیمز وب ثبت شده است را به مناسبت یک سالگی اولین مشاهدات علمی این رصدخانه 10 میلیارد دلاری منتشر کرد.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.