تلسکوپهای پیشرفته و شتابدهندههای عظیم تنها ابزارهای شناسایی ماده تاریک نیستند. پژوهشگران دانشگاه ویرجینیا تِک بهتازگی اعلام کردهاند که سنگهای باستانی نیز ممکن است حاوی نشانههایی از ماده تاریک باشند!
پژوهشگران UCLA بهتازگی فناوری جدیدی به نام تصویربرداری یکطرفه توسعه دادهاند که فقط در یک جهت تصویر تشکیل میدهد. این روش نوآورانه به پردازش اطلاعات بصری بهصورت کارآمدتر و جمعوجورتر کمک میکند و امکانپذیریهای جدیدی را در پردازش اطلاعات بصری و ارتباطات نامتقارن فراهم میسازد.
این میکرو راکتور با یک ایدئولوژی «راهاندازی و فراموشی» طراحی شده است. نام «میکرو راکتور» نه تنها بهدلیل ابعاد کوچک آن بلکه بهدلیل خروجی کوچک ۱.۵ مگاواتیاش که در شرایط ایدهآل میتواند انرژی حدود ۱۰۰۰ خانه را تأمین کند، برای آن انتخاب شده است.
یک ابر مرموز کیهانی از گاز و غبار ممکن است رازهایی در خود نهفته داشته باشد که بتوانند سرچشمههای منظومه شمسی ما را روشن کنند.
با افزایش دمای جهانی، محققان سوئیسی به این نتیجه رسیدهاند که الماسها در آسمان میتوانند نور خورشید را به فضا منعکس کرده و از این طریق به مقابله با گرمایش جهانی کمک کنند.
رایان فورتنبری، شیمیدان فضایی و دانشیار شیمی و بیوشیمی دانشگاه میسیسیپی، با رالف کایزر از دانشگاه هاوایی در مانوآ همکاری کرد تا تشکیل یک اسید قندی ساده در شرایط فضایی را مطالعه کند.
هنگامی که نوترونها درون هسته اتمی هستند، پایدارند و میتوانند برای مدت نامحدودی به وجود خود ادامه دهند. اما این شرایط برای نوترونهای آزاد صادق نیست. این ذرات در حالت آزاد حدود ۱۵ دقیقه پس از ایجاد، دچار فروپاشی میشوند.
محققان دریافتند که دی استات سلولز (CDA)، یک پلاستیک زیستی که بیش از 100 سال از آن استفاده میشده است، در محیطهای دریایی سریعتر از هر پلاستیک شناخته شده دیگری تجزیه میشود.
ناسا و دارپا در حال توسعه فناوری پیشرانش هستهای حرارتی (NTP) هستند تا امکان ماموریتهای سرنشیندار به مریخ با سرعت بیشتر را فراهم کنند. پیشرانش هستهای پتانسبل این را دارد که زمان سفر را به نصف مقدار کنونیاش برساند.
تیمهایی از دانشگاههای ایالات متحده در جریان کسوف سال ۲۰۲۳ ثابت کردند که این رویداد میتواند امواج گرانشی جوی را تحریک کند، همانطور که دادههای جمعآوریشده از طریق بالنهای ناسا نشان دادند.
محققان مؤسسه فناوری کارلسروهه آلمان (KIT) روشی برای کنترل دقیق کیوبیتهای الماسی با استفاده از پرتوهای مایکروویو ابداع کردهاند. این مطالعه روشی برای کنترل و پایدار کردن کیوبیتها را نشان میدهد.
تشکیل عناصر سنگین در ستارگان همچنان یک معمای اصلی در اخترفیزیک هستهای است. دانشمندان اخیراً یک مکانیسم ستارهای به نام “فرآیند میانی i” را برای توضیح یافتههای جدید معرفی کردهاند.
پیش از این میدانستیم که طوفانها میتوانند پرتوهای گاما تولید کنند، اما یک مطالعه جدید نشان داده که این پدیده نه تنها بسیار بیشتر از آنچه فکر میکردیم رخ میدهد، بلکه عجیبتر هم هست.
با وجود اهمیت آن در ریاضیات، پایه عصبی عدد صفر در مغز انسان پیش از این ناشناخته بود. قبلاً تصور میشد که صفر بهعنوان “هیچچیز” درک میشود، اما اکنون میدانیم که این عدد در واقع توسط نورونهای مجزای لوب موقتی میانه بهعنوان یک ارزش عددی متمایز پردازش میشود.
این روزها مزایای محاسبات کوانتومی بهراحتی قابل شمارش است، اما هیچکدام از این فهرستها شامل استفاده از آن برای استخراج انرژی، تلهپورت کردن آن به جای دیگر و ذخیره آن برای استفاده در آینده نمیشود.
دانشمندان چینی پیشرفت قابلتوجهی در خالصسازی گرافیت داشته و مدعیاند که گرافیتی با درجه خلوص فوق العاده بالای 99.99995 درصد تولید کردهاند. گرافیت، شکل کریستالی کربن، در مواد با تکنولوژیهای پیشرفته، از جمله باتریها، روانکنندهها، مدادها، بوتههای آهنگری و غیره استفاده میشود.
بین 635 تا 720 میلیون سال پیش، زمین در شنلی یخی آنچنان ضخیمی پوشیده شده بود که سیاره را به یک گلوله (گوی) برفی واقعی تبدیل کرده بود. با وجود اینکه این دوره یخبندان در آن زمان بهظاهر بیثمر، اما نقشی محوری در ایجاد شرایط لازم برای پیدایش اشکال پیچیدهتر حیات ایفا کرده است.
محققان در یک مطالعه جدید خطرات شدید ناشی از بیثبات شدن عناصر حیاتی زمین مانند صفحات یخی و جریانهای اقیانوسی را به دلیل تغییرات آبوهوایی برجسته کرده و بر نیاز به حفظ حد 1.5 درجه سانتیگراد تعیینشده توسط توافقنامه پاریس برای جلوگیری از عواقب ناگوار آینده تأکید میکنند.
درختان لاله میلیونها سال است که وجود داشتهاند، اما یک بررسی جدید از ساختار آنها نوعی چوب ناشناخته را نشان میدهد. این یافته میتواند توضیح دهد که چرا درختان در جداسازی کربن عالی عمل کرده و به تلاشهای ما برای انجام این کار کمک میکنند.
نور ساختاریافته، با ترکیب پردازش پیشرفته تصویر با یادگیری ماشینی، سرعت انتقال اطلاعات را افزایش داده و در آزمایشهایی نوآورانه به دادههایی با ظرفیت و دقت بالا دست مییابد.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.