کشور چین در تلاش است تا با ساخت یک مرکز علمی با نام “مرکز تحقیقات جامع فناوری همجوشی (یا به اختصار CRAFT)” در شهر هئفی (مرکز استان آنهوئی) به مهار نیروی خورشیدی بپردازد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر این خبر، با اِروتِک همراه باشید.
زمین ممکن است تشکیل الماس صورتی خود را مدیون فروپاشی اولین ابرقاره این سیاره، یعنی نونا (Nuna) باشد. سازند آرگایل در غرب استرالیا، منبع 90 درصد از الماس های صورتی جهان است.
جهان همواره در حال تغییر است و همان طور که میدانید، پس از وقوع رویداد کرتاسه-پالئوژن، حیات اغلب جاندارانی که روی کره زمین میزیستند، به خطر افتاد. اما گیاهان گل دار چگونه از این رویداد فاجعهبار گریختند و توانستند تا میلیونها سال پس از وقوع این رخداد، همچنان بر طبیعت غالب بمانند؟ با اِروتِک همراه باشید.
دانشمندان بهتازگی با موفقیت باکتری E. coli را برای تولید الکتریسیته، مهندسی و پیشرفتهای بالقوهای را در مدیریت زباله، تولید انرژی و دیگر کاربردهای بیوالکتریک ارائه کردهاند.
در یک پژوهش اخیر، محققان توانستند تا به 3 عامل کلیدی و تاثیرگذار بر بروز خلاقیت در ذهن انسانها، دست یابند. اما چه عواملی بر میزان خلاقیت و ابداع ایدههای تازه تاثیرگذار میباشند؟ در بررسی این مطالعه، با اِروتِک همراه باشید.
محققان دانشگاه بازل تکنیک جدیدی را توسعه داده اند که با موفقیت و تنها با استفاده از نور لیزر، یک غشای کوچک را تا دمای نزدیک به صفر مطلق خنک میکند. چنین غشاهای بسیار خنکی میتوانند در حسگرهای بسیار حساس بکار روند.
دانشمندان در حین مطالعه ماده ای که می تواند به کشف اسرار ابررساناها کمک کند، به طور تصادفی یک “ذره شیطان (Demon particle)” را کشف کردند که برای اولین بار تقریباً 70 سال پیش نظریه پردازی شد، اما هرگز به طور تجربی تأیید نشده بود.
آیا پاتوژنها یا همان عوامل بیماریزایی که از ذوب مناطق یخ زده به دست میآیند را میتوان به عنوان تهدیدی برای جوامع بشری و زیستبومها در نظر گرفت؟ مطالعه جدید که در مجله اوپن اکسس زیستشناسی محاسبانی PLOS منشتر شده است؛ به این مسئله میپردازد. با اِروتِک همراه باشید.
در آخرین مطالعه گروهی از دانشمندان موسسه علوم هند بنگالورو و دانشگاه نیگاتا ژاپن، ذخایری از منیزیت در هیمالیا کشف شدند. اما این اکتشاف جدید، چه تاثیری بر دیدگاه ما درباره عصر یخبندان و اقیانوسهای باستانی تتیس دارد؟ با اِروتِک همراه باشید.
تحقیقات جدیدی که توسط دانشمندان دانشگاه کرتین انجام شده است، بینش جدیدی را در مورد شکلگیری قارههای زمین ارائه میدهد.
بهتازگی مطالعهای که در نشست ملی نجوم در کاردیف توسط کیهان شناسان ارائه شد، روش جدیدی را برای کشف اسرار “ماده تاریک” با مشاهده امواج گرانشی تولیدشده از ادغام سیاهچالهها نشان داد.
محققان با استفاده از ابزارهای مایکروویو برای مشاهده اعماق زیر سطحی بخش دورتر ماه، یک “نقطه داغ” را شناسایی کردهاند که به گفته آنها یک توده گرانیتی زیرسطحی بزرگ است که نشان میدهد ماه بیشتر از آنچه فکر میکردیم به زمین شباهت دارد.
در ماه می گذشته، محققان دانشگاه ماساچوست (UMass) امهرست فاش کردند که توانستهاند با موفقیت یک جریان الکتریکی کوچک اما پیوسته از رطوبت موجود در هوا تولید کنند. اکنون، گزارشی از گاردین نشان می دهد که این پیشرفت، کاملاً غافلگیرکننده و تصادفی بوده است.
تیمی از محققان دانشگاه ژنو (Geneva) روشی را برای تعیین اینکه آیا قوانین فیزیک اویلر و انیشتین قادر به توضیح ماده تاریک و شتاب انبساط کیهان هستند، ابداع کردهاند.
در یک مطالعه جدید، دانشمندان به کاوش یک کانال ماگمایی پنهان که حدود 60 کلومتر زیر بستر دریا در صفحه کوکوس (Cocos) در اقیانوس آرام واقع شده، پرداختند.
زمانی قبل از دایناسورها وجود داشت که خزندگان باستانی، زمین را فرا گرفته بودند. با اینکه تعداد آنها بسیار زیاد بود، مطالعات جدید نشان میدهند که رژیم غذایی آنها باعث فرسودگی دندانهای آنها شده که در نهایت منجر به گرسنگی آنها شده است!
دانشمندان سرانجام با حفر حدود 1600 متر کف اقیانوس، در یک کوه زیر آب در اقیانوس اطلس، گوشته زمین را حفاری کردند. این اتفاق که یک رکوردشکنی به شمار میرود توسط کشتی حفاری اقیانوس JOIDES Resolution انجام شد.
سرعت در جهان محدودیت دارد و به این محدودیت، سرعت نور می گویند. بر اساس قوانین فیزیک، هیچ چیز حتی بهترین فضاپیماهای ما، نمیتواند سریعتر از نور حرکت کند.
زغال سنگ معمولا به عنوان یک سوخت پاک شناخته نمیشود اما ممکن است نقشی اساسی در حرکت به سمت سوختهای پاک ایفا کند. دانشمندان میگویند زغال سنگ ماده بسیار خوبی برای ذخیره کردن گاز هیدروژن در آن است.
در مقبرهای که به تازگی کشف شده است، یک کوزه کوارتزی یافت شده که تصور میشود شیشه عطر باشد. جالبتر اینکه رایحه داخل کوزه کم و بیش حفظ شده است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.