سالهاست که ما گیاهان را به دلیل تواناییشان در پاکسازی هوا و مبارزه با آلودگی تحسین میکنیم. با این حال، این متحد سبز ما ممکن است به شکلی غیرمنتظره به آلودگی هوا کمک کند. در حالیکه گیاهان صرفاً در تلاش برای دفع آفات هستند، این مکانیزم دفاعی خاص نیز به محیط زیست آسیب میرساند.
دانشمندان کشف کردهاند که بسیاری از گیاهان بهطور پنهانی یک شبکه دوم از ریشهها را در عمق بیش از ۹۰ سانتیمتری زیر زمین رشد میدهند. این ریشهها به گیاهان امکان میدهند به منابع غذایی پنهان دسترسی پیدا کرده و بهطور بالقوه کربن را در جایی ذخیره کنند که میکروبها به راحتی نمیتوانند آن را آزاد کنند.
دانشمندان دانشگاه هریوت-وات امواج عظیم گلولای زیر آبی را در حدود 400 کیلومتری سواحل گینه بیسائو در غرب آفریقا، در زیر اقیانوس اطلس کشف کردند که نشان میدهد این اقیانوس زودتر از آنچه تصور میشد شروع به شکلگیری کرده و به تغییرات آبوهوایی باستانی کمک کرده است. کردهاند.
کاوشگر فضایی “سولار اوربیتر” (Solar Orbiter) متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) تاریخساز شده و برای اولین بار تصاویری از قطب جنوب خورشید را به زمین ارسال کرده است. این دستاورد بیسابقه، ابهامات زیادی را درباره ستاره مادر ما روشن میکند، اما دستیابی به آن آسان نبوده است؛ بلکه بسیار دشوار بوده است!
دانشمندان دانشگاه ساری انگلستان به پیشرفت چشمگیری در فناوری باتریهای دوستدار محیطزیست دست یافتهاند. آنها سیستمی را توسعه دادهاند که نهتنها انرژی بیشتری را ذخیره میکند، بلکه ممکن است به کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز کمک کند. این باتریهای لیتیوم-دیاکسید کربن “تنفسکننده” در حین جذب دیاکسید کربن، برق تولید میکنند و گزینهای پایدارتر را ارائه میدهند که در نهایت میتواند از باتریهای لیتیوم-یون معمولی پیشی بگیرد.
با افزایش شدت و دفعات بلایای مرتبط با تغییرات اقلیمی، تیمی از محققان بینالمللی از مدل جدید و قدرتمند هوش مصنوعی آرورا (AI Aurora) رونمایی کردند. این مدل قرار است نحوه پیشبینی محیط زیست را متحول کند. آرورا پیشبینیهای سریعتر، دقیقتر و مقرونبهصرفهتری را برای حوزههای حیاتی مانند کیفیت هوا، امواج اقیانوس و رویدادهای آبوهوایی شدید ارائه میدهد.
بیش از یک دهه است که یک نظریه ریاضی مرموز، ریاضیدانان سراسر جهان را متحیر کرده است. این نظریه که به عنوان نظریه بینجهانی تایشمولر (IUT) شناخته میشود، آنقدر پیچیده و درک آن دشوار است که حتی ریاضیدانان باتجربه آن را “زبان بیگانه” توصیف کردهاند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که سیاره زهره (ونوس) ممکن است هنوز از نظر زمینشناسی فعال باشد و ساختارهای دایرهای عظیم نشاندهنده ستونهای داغی هستند که در اعماق زیر پوسته آن در حال حرکتاند.
سه فیزیکدان از مرکز فوتونیک پیشرفته RIKEN ژاپن کشف کردهاند که چگونه لولههای کربنی فوقنازک، معروف به نانولولههای کربنی، به لطف برهمکنشهای فونون و تشکیل اکسایتونهای تاریک، میتوانند نوری منتشر کنند که انرژی بیشتری نسبت به نور جذبشده دارد. این کشف شگفتانگیز میتواند راه را برای فناوریهای جدید در جمعآوری انرژی خورشیدی و تصویربرداری بیولوژیکی پیشرفته باز کند.
شراره عظیم یک ستاره، منشأ غیرمنتظرهای را برای برخی از سنگینترین عناصر جهان، از جمله طلا و پلاتین، آشکار کرده است. دانشمندان در یک کشف خیرهکننده، یک سیگنال فضایی مرموز در سال 2004 را به شراره یک مگنتار مرتبط کردند که مقادیر عظیمی از این عناصر را به وجود آورده است که احتمالاً تا 10 درصد از وجود آنها در کهکشان را توضیح میدهد.
چین در نظر دارد یک نیروگاه هستهای در ماه بسازد تا انرژی مورد نیاز ایستگاه بینالمللی تحقیقاتی قمری (ILRS)، پروژهای که با همکاری روسیه در حال توسعه آن است، را تامین کند. این برنامه توسط پی ژائویو، مهندس ارشد ماموریت چانگئه-۸، در یک سخنرانی در روز چهارشنبه فاش شد.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی پوهانگ (POSTECH)، یک آلیاژ نوآورانه توسعه داده است که هم استحکام و هم انعطافپذیری خود را در یک محدوده دمایی وسیع، از ۱۹۶- درجه سانتیگراد تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد، حفظ میکند.
دانشمندان ممکن است به لطف نوع جدیدی از آشکارساز که مانند یک “رادیو ماشین کیهانی” عمل میکند، تنها ۱۵ سال با شناسایی نهایی ماده تاریک فاصله داشته باشند. این دستگاه که برای دریافت فرکانس گریزان آکسیونها – ذرات فرضی که تصور میشود ماده تاریک را تشکیل میدهند – طراحی شده است، میتواند به گشودن یکی از بزرگترین اسرار جهان کمک کند.
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد نظریه رایج مبنی بر اینکه آب زمین از برخورد سیارکها به وجود آمده است را به چالش کشیدهاند. آنها یک شهابسنگ نادر را مورد مطالعه قرار دادند که شباهت زیادی به موادی دارد که زمین اولیه را تشکیل دادهاند.
نشانههای شگفتانگیز از سرن، از نوعی مادهی دیده نشده خبر میدهند، مادهای که میتواند کوچکترین خوشه از ذرات باشد که تاکنون شناسایی شده است. به نظر میرسد کوارکهای تاپ، که معمولاً عمر بسیار کوتاهی برای جفت شدن دارند، ممکن است بهطور موقت به یک شیء مرموز به نام توپونیوم پیوند خورده باشند.
یک میلیاردر به نام بایجو بهات، استارتاپ جدیدی به نام “آترفلکس (Aetherflux)” را تأسیس کرده که منحصراً بر انتقال انرژی خورشیدی از ماهوارهها به گیرندههای روی زمین متمرکز است. پس از اعلام این خبر در سال گذشته، بهات اکنون ۵۰ میلیون دلار سرمایه سری A از گروهی از سرمایهگذاران سیلیکون ولی جذب کرده و قصد دارد سال آینده یک آزمایش را راهاندازی کند.
یکی از دانشجویان دانشگاه ماساچوست آمهرست، بهطور اتفاقی رفتار جدید و عجیبی را در یک مایع کشف کرد که بهنظر میرسد قوانین ترمودینامیک را نقض میکند. او در حین آزمایش با روغن، آب و ذرات مغناطیسی نیکل، متوجه شد که مهم نیست مخلوط را چقدر هم بزند، همیشه به همان شکل زیبای کوزهای برمیگردد.
روشهای تبدیل CO2 به CO موجود، از مواد پرهزینه، ناپایداری، بازدهی پایین و مدت زمان پردازش طولانی (حدود 24 ساعت) رنج میبرند. اما اکنون، محققان دانشگاه توهوکو، دانشگاه هوکایدو و شرکت AZUL Energy این فرآیند را بهبود بخشیدهاند و زمان پردازش 24 ساعته را به تنها 15 دقیقه کاهش دادهاند.
دانشمندان کشف کردند که پوشش روغنی خز خرس قطبی، به لطف ترکیبی منحصربهفرد از لیپیدها، از چسبیدن یخ جلوگیری میکند. این دفاع طبیعی، که توسط تکامل اصلاح شده است، میتواند الهامبخش راهحلهای جدیدی برای یخزدایی هواپیماها و توربینهای بادی باشد.
یک پدیده عجیب در مرکز کهکشان ما ممکن است با نوع جدیدی از ماده تاریک مرتبط باشد. ماده تاریک، ماده ای نامرئی که تصور میشود 85 درصد جرم جهان را تشکیل میدهد، همچنان یکی از بزرگترین اسرار علم باقی مانده و با وجود دههها تحقیق، ماهیت واقعی آن هنوز ناشناخته است.
کپیبرداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به مطلب موردنظر امکانپذیر است.