Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

گرانش مریخ ممکن است هر 2.4 میلیون سال یک بار اقیانوس های زمین را تکان دهد!

گرانش مریخ ممکن است هر 2.4 میلیون سال یک بار اقیانوس های زمین را تکان دهد!

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

آیا تعامل بین مدار زمین و مریخ می‌تواند بر گردش اعماق دریاها تأثیر بگذارد؟! یک مطالعه جدید یک چرخه 2.4 میلیون ساله مرتبط با جریانات اعماق دریا و مدارهای زمین و مریخ را کشف کرده است. محققان دانشگاه‌های سیدنی و سوربن به بررسی سوابق زمین‌شناسی گذشته در اعماق دریا پرداختند تا ارتباط مرموز بین این مدارهای آسمانی، جزر و مد و گردش اعماق اقیانوس را کشف کنند.

آدریانا دوتکیوویچ از دانشگاه سیدنی و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت:

ما از یافتن این چرخه های 2.4 میلیون ساله در داده‌های رسوبی اعماق دریا شگفت‌زده شدیم. تنها یک راه برای توضیح آنها وجود دارد؛ آنها با چرخه‌هایی در تعاملات مریخ و زمین که به دور خورشید می‌چرخند مرتبط هستند.

طبق این بیانیه مطبوعاتی، محققان همچنین ارتباط بین زمان پرتوهای خورشیدی بالاتر و محیط گرمتر را کشف کردند.

چرخه های بزرگ نجومی

در این مطالعه، محققاناز داده‌های 50 سال گذشته حفاری‌های علمی از سراسر جهان استفاده کردند. هدف این مطالعه بررسی قدرت جریان‌های اعماق دریا در طول زمان و اینکه چگونه این چرخه‌ها می‌توانند بر نتایج اقلیمی آینده تأثیر بگذارند، بود.

جالب اینجاست که دانشمندان تغییراتی را در جریان‌های اعماق دریا در یک دوره 2.4 میلیون ساله کشف کردند که به عنوان چرخه‌های بزرگ نجومی شناخته می‌شود. محققان این چرخه را به تعامل زمین و مریخ با خورشید مرتبط کرده‌اند.

علاوه بر این، این پدیده چرخه‌ای به ندرت در پرونده های زمین شناسی شناسایی شده است!

همچنین مطالعه کنید
به لطف قابلیت‌های جیمز وب، دانشمندان توانستند دمای یک سیاره فرازمینی را تعیین کنند

دیتمار مولر، یکی از نویسندگان همکار این مطالعه از دانشگاه سیدنی گفت:

میدان‌های گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم‌کنش که تشدید نامیده می‌شود، گریز از مرکز سیاره که معیاری برای نزدیک بودن مدارهای آنها به دایره است را تغییر می‌دهد.

گرانش مریخ ممکن است هر 2.4 میلیون سال یک بار اقیانوس های زمین را تکان دهد!

گرداب‌های عمیق اقیانوس

این مطالعه نشان داد که چرخه‌های گرم‌تر با گردش شدیدتر در اعماق اقیانوس، به‌ویژه ایجاد گرداب‌های عمیق اقیانوس‌ها مرتبط است. این گردابه‌های عظیم به ته اقیانوس‌ها نیز می‌رسند.

همانطور که در این بیانیه مطبوعاتی آمده است، این پدیده اغلب می‌تواند منجر به فرسایش بستر دریا و تشکیل مقادیر زیادی رسوب به نام contourites شود.

دوتکیوویچ در ادامه گفت:

داده‌های 65 میلیون ساله ما از اعماق دریاها نشان می‌دهد که اقیانوس‌های گرم‌تر گردش عمیق‌تری دارند. این امر به‌طور بالقوه از راکد شدن اقیانوس جلوگیری می‌کند، حتی اگر گردش معکوس نصف النهار اقیانوس اطلس [AMOC] کند شود یا به‌طور کلی متوقف شود.

پدیده AMOC در تولید گلف استریم، یک گردش اقیانوسی قوی و گرم که الگوهای آب و هوایی، به ویژه در اروپا را هدایت می‌کند، اهمیت دارد.

این تیم تاکید می‌کند که پیامدهای بلندمدت این چرخه‌ها که بر پویایی اعماق اقیانوس و حیات دریایی تأثیر می‌گذارد، کاملاً شناخته شده نیست. با این حال، این مطالعه جدید مدل‌های آب و هوایی را برای درک و پیش‌بینی دقیق‌تر بهبود می‌بخشد.

این یافته‌ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: Interestingengineering

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب >>