گاهی اوقات مواد غذایی در شرف فاسد شدن قرار میگیرند و فریز کردن آنها میتواند یک راه عالی برای ذخیره چندهفتهای و یا حتی چند ماهه آنهاست. اما در مورد شیر چطور؟ آیا میتوان آن را هم فریز کرد؟ برای پاسخ با این سوال با اروتک همراه باشید.
به طور خلاصه بله. بیشتر انواع شیرها قابلانجماد و فریز کردن هستند. اگر شیر مصرفی شما مانند شیر تغلیظشده شیرین، دارای محتوای قند بالایی نباشد، میتوانید آن را فریز کنید.
نه تنها این، بلکه شیر تا شش ماه در فریزر دوام میآورد. اما قبل از اینکه به آشپزخانه بروید و شروع به فریزر کردن شیر کنید، باید سه نکته بسیار مهم را در نظر داشته باشید.
ابتدا باید شیر خود را در ظروف نگهداری مواد غذایی که هم امکان ورود و خروج هوا به شیر را نمیدهند و هم در فریزر ایمن هستند، نگهداری کنید. برخی از ظروف شیشهای ممکن است در دمای انجماد ترک بخورند یا بشکنند، بنابراین استفاده از ظروف شیشهای اصلاً پیشنهاد نمیشود. این نکته را هم باید به یاد داشته باشد که هرگز قوطیهای شیر را بدنه فریزر نچسبانید.
نکته مهم دیگر این است که شیر با یخ زدن منبسط میشود، بنابراین ظروف فریزر خود را تا لبه پر نکنید و باید حتماً مقداری فضای خالی بر منبسط شدن شیر در ظرف وجود داشته باشد.
دوم، انواع مختلف شیر واکنشهای متفاوتی نسبت به انجماد و ذوب شدن دارند. شیرهای گیاهی مانند شیر بادام، سویا یا جو دوسر، پس از انجماد جدا شده و دانهدار میشوند.
این مورد برای شیرهای حاوی لبنیات گاو یا بز بسیار کمتر است، اگرچه ممکن است در این نوع شیرها نیز متوجه جداشدن چربیها شوید. ریختن شیر منجمد از طریق مخلوطکن (پس از یخزدایی) میتواند به صاف کردن آن کمک کند.
نکته آخر اینکه شیر منجمد خود را حتما در یخچال آب کنید. گذاشتن شیر بر روی پیشخوان آشپزخانه برای یخزدایی و ذوب کردن و قرار دادن آن در آب گرم یا داغ، حتی برای مدتی کوتاه، پیشنهاد نمیشود چراکه شیر را به مکانی مناسب برای جذب باکتریها تبدیل میکند.
تا زمانی که این سه مورد را در نظر دارید و شیرتان در شرف انقضا است، میتوانید آن را فریز کنید تا هدر نرود.
منبع: Lifesavvy