با افتتاح “اولین مزرعه عمودی جهان برای تولید انواع توتها در مقیاس بزرگ” در ریچموند ویرجینیا، گامهای مهمی به سمت تولید غذاهای پایدار و مقرونبهصرفه بدون ایجاد چالشهای زیستمحیطی برداشته شده است. این پروژه تحت حمایت یک تیم بینالمللی از دانشمندان است که این مرحله جدید کشاورزی را راهی برای برآورده نمودن تقاضای جهانی غذا میدانند.
مزرعه پلنتی در ریچموند طراحی شده است تا بیش از چهار میلیون پوند (حدود ۱۸۰۰ تن) توتفرنگی را در ارتفاع ۳۰ فوتی (۹ متر) در برجکهای عمودی پرورش دهد، در حالیکه کمتر از ۴۰,۰۰۰ فوت مربع (کمتر از یک هکتار) از زمین را اشغال میکند. این مقدار، بخشی از زمینی است که در تولید سنتی توتفرنگی نیاز است و همچنین تحت تأثیر عوامل فصلی و محیطی که میتواند تولید را محدود کند، قرار نمیگیرد.
اعلام شده است که توتفرنگیها، از شرکت جهانی دریسکول، در اوایل سال ۲۰۲۵ در قفسههای فروشگاههای مواد غذایی قرار خواهند گرفت.
گلن یانگکین، فرماندار ویرجینیا، گفت:
مزرعه پلنتی تولیدات کشاورزی محلی را افزایش داده و توسعه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت، در حالی که با ایجاد تنوع در برابر ریسکها مقاومت نموده و از محیط زیست محافظت میکند. ما منتظر حمایت از رویکردهای نوآورانه آنها برای انقلاب در این صنعت هستیم.
اتاق رشد بهطور کامل کنترل شده است تا گردهافشانی و تولید میوه بهینهسازی شود. تاکنون، کشاورزی عمودی مبتنی بر گیاه بیشتر به تولید کاهو محدود بوده، اما این پیشرفت فناوری اخیر دامنه گیاهان قابل کشت را گسترش داده است. با کنترل دما، نور و رطوبت در ۱۲ اتاق رشد، گردهافشانی گیاهان نیز بهطور موثرتری مهندسی شده است. در نهایت، شرکت معتقد است این امر منجر به یکنواختی بیشتر میوهها و کاهش ضایعات خواهد شد.
آراما ککوتای، مدیرعامل پلنتی، گفت:
این مزرعه مدلی برای تأثیر مثبت کشاورزی غیر وابسته به اقلیم است و نشان میدهد که کشاورزی عمودی میتواند تنوع محصول، تولید مقیاسپذیر و محلی مورد نیاز برای آیندهای پایدار در سیستم غذایی جهانی را ارائه دهد. این پروژه نتیجه ۲۰۰ آزمایش تحقیقاتی در طی شش سال اخیر است که به هدف بهبود طعم توتفرنگیها در محیطهای سرپوشیده و در تمام طول سال انجام شده است. دریسکول استاندارد بسیار بالایی برای کیفیت توتفرنگیهای خود تعیین کرده است و ما از همکاری با آنها برای ارائه مداوم توتفرنگیهای فوقالعاده باکیفیت در تمام طول سال بسیار هیجانزده هستیم.
این مدل میتواند تولید غذایی با بازده بالا و در مساحت کم و در تمام طول سال را ممکن سازد.
افتتاح اولین مزرعه عمودی، نتیجه سالها تحقیقات علمی در این مدل است که توسط تیمی جهانی از سازمانهایی از جمله دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه ماکوری، دانشگاه واگنینگن، دانشگاه فلوریدا، دانشگاه کشور باسک، مرکز CAS برای برتری در علوم گیاهی مولکولی و موسسه تحقیقات فیزیولوژی گیاه شانگهای انجام شده است.
گوتیر، استاد کشاورزی محافظت شده در دانشگاه کوئینزلند استرالیا، گفت:
مزرعههای عمودی محصولات را در داخل لایههای انباشته شده کشت میکنند و بازده و کیفیت محصول ثابتی را ارائه میدهند، اما برای نور و جریان هوا به مقدار زیادی انرژی پرهزینه نیاز دارند. اگر بتوانیم محیطی پویا ایجاد کنیم که چراغها و حسگرها را در طول روز بر اساس چرخههای فتوسنتز روشن و خاموش کند، میتوانیم از انرژی ارزانتر در زمانهای اوج استفاده کنیم.
مزرعه ریچموند از ۹۷ درصد زمین و تا ۹۰ درصد آب کمتر نسبت به کشاورزی سنتی استفاده میکند، نیاز به آفتکشها را از بین میبرد و محیط کنترلشده و زنجیره تأمین کوتاهتر آن نیز خطرات پاتوژنیک به محصولات را کاهش میدهد.
گوتیر همچنین افزود:
من دوست دارم کشاورزی محافظت شده یا کشاورزی در محیط کنترلشده به عنوان یک رشته جداگانه از علوم گیاهی در نظر گرفته شود. اگر بخواهیم تولید غذا را تا ۷۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ افزایش دهیم، باید به شیوهای متفاوت به این موضوع نگاه کنیم.
این همان چیزی است که کشاورزی عمودی به ما اجازه میدهد انجام دهیم؛ ما قبلاً امکان انجام این کار را نداشتیم.
سورِن بیور، مدیرعامل دریسکول، گفت:
با ترکیب ۱۰۰ سال تجربه کشاورزی و انواع تخصصهای خود با فناوری پیشرفته پلنتی، میتوانیم طعم و کیفیت ثابتی را که مشتریان ما دوست دارند، به صورت محلی تولید کنیم.
تحقیقات انجام شده در مجله Frontiers in Science منتشر شده است.
منبع: Newatlas