پس از گذشت یک ماه از ورود آیفون 16 (نسخه وانیلی/ استاندارد) به بازار، همچنان حاشیههای حول محور این دستگاه در صدر اخبار تکنولوژی قرار دارند! در جدیدترین خبر، آیفون 16 با کسب امتیاز «142» در بنچمارک تجزیه و تحلیل صفحهنمایش DxOMark (یک بنچمارک مستقل که بهصورت علمی صفحاتنمایش، لنزها و دوربینها گوشیهای هوشمند را بررسی میکند) نتایج بسیار ناامیدکنندهای را از خود به نمایش گذاشت و بهطرز تعجبآوری از دور رقابت با گوشیهای پرچمدار به بیرون رانده شد!
برای ترسیم یک چشمانداز واضح لازم است بگوییم که گوشیهای میانردهای همچون «گلکسی A35 فایوجی سامسونگ» و «پیکسل 8a گوگل» در بنچمارک DxOMark به ترتیب به امتیازهای «143» و «145» دست یافتهاند! این در حالی است که پیکسل 9 پرو XL، به عنوان یک گوشی همرده با آیفون 16 (پرچمدار)، با کسب امتیاز «158» در صدر جدول نتایج این بنچمارک قرار گرفت!
با توجه به نمودارهای ارائهشده از سوی DxOMark به نظر میرسد «میزان روشنایی» یکی از کلیدیترین عوامل مؤثر در عملکرد ضعیف صفحهنمایش آیفون 16 در تستهای این بنچمارک بوده است، چراکه برخلاف ادعای اپل این گوشی از حداکثر روشنایی «2000 نیتی» پشتیبانی نکرده و در حداکثر میزان روشنایی آن تنها به «1969 نیت» میرسد!
این در حالی است که گلکسی S24 اولترا، به عنوان یک گوشی همرده با آیفون 16، با پشتیبانی از حداکثر میزان روشنایی «2548 نیتی» عملکرد فوقالعاده ایدهآلی را از خود به نمایش گذاشته و از این منظر در رتبه بسیار بالاتری نسبت به این دستگاه قرار میگیرد! با این حال به گفته DxOMark، علیرغم این اختلاف فاحش، این میزان از روشنایی صفحهنمایش آیفون 16 در اغلب سناریوها برای استفاده در فضای باز کفایت میکند.
با این حال نقاط ضعف صفحهنمایش آیفون 16، تنها به میزان حداکثر روشنایی ارائهشده توسط آن محدود نشده و این دستگاه در شرایط کمنور نیز عملکرد چندان ایدهآلی را ارائه نمیدهد! بر اساس گزارش DxOMark محتوا در حالت پخش SDR (محدوده دینامیکی استاندارد) در محیطهای کمنور، بسیار تاریک به نظر میرسد و نمایشگر کنتراست کافی را در این شرایط ارائه نمیدهد. علاوه بر این، محتوای بهنمایش گذاشتهشده در حالت پخش HDR10 نیز دارای نوسانات روشنایی بود که این مسئله بهصورت بالقوه بر روی کیفیت پخش تأثیر گذاشت.
از سوی دیگر در حالیکه «پاسخگویی لمسی» صفحهنمایش در اغلب موارد قابلاعتماد به نظر میرسد، اما به گفته DxOMark یک مشکل جزئی در هنگام استفاده از دکمه کپچر باتن (یک دکمه فیزیکی که امکان ثبت و ضبط سریع تصاویر و فیلمها را میسر میسازد) در تستهای اجراء شده بر روی آیفون 16 وجود داشته است.
همچنین این بنچمارک از «نرخ نوسازی» ارائهشده در آیفون 16 به عنوان یکی از نقاط ضعف نمایشگر این دستگاه یاد میکند، چرا که آیفون 16 با ارائه نرخ نوسازی «60 هرتزی» با اختلاف بسیار زیادی پایینتر از رقباء کلیدی خود (که اغلب نرخ نوسازی 120 هرتزی را ارائه میدهند!) قرار گرفته و سرعت پخش چندان روانی را از خود به نمایش نمیگذارد. از سوی دیگر در حالیکه زمان پاسخگویی لمسی این دستگاه با قرارگیری در بازه «51 تا 84 میلیثانیهای» بسیار ایده آل است، اما نرخ نوسازی پایین نمایشگر با محدودسازی این مزیت از پخش روانتر انیمیشنها جلوگیری میکند!
در نهایت آیفون 16 در تستهای فرکانس مدولاسیون عرض پالس (PWM) بنچمارک DxOMark نرخ «480 هرتزی» را از خود به نمایش گذاشت. در حالیکه این نرخ با نرخ ارائهشده از سوی سایر گوشیهای پرچمدار مانند گلکسی S24 اولترا شباهت دارد، اما این مسئله میتواند برای کاربران حساس به «سوسو زدن نمایشگر» چندان ایدهآل نباشد و نظر آنها برای خریداری آیفون 16 را تغییر دهد.
منبع: Gizmochina