جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

فناوری شارژ بی سیم موبایل

فناوری شارژ بی سیم موبایل

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

شارژ بی‌سیم از فناوری‌های جدیدی به‌شمار می‌آید که بسیار پرطرفدار است. این تکنولوژی طی سال‌های اخیر توانسته است به جایگزین خوبی برای شارژرهای سیمی تبدیل شود و این موضوع به‌دلیل کاهش تولید پلاستیک، به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند.

اگر هنوز از کابل‌ها برای شارژ موبایل خود استفاده می‌کنید و آشنایی با سیستم وایرلس ندارید، بهتر است این مقاله را مطالعه کنید. ما در این متن تمام اطلاعات لازم درخصوص این فناوری، مزایا و معایب آن در اختیار شما قرار می‌دهیم.

آیا فناوری شارژ بی سیم موبایل را می شناسید؟

احتمالا تاکنون موبایل یا لپ‌تاپ خود را به اینترنت وایرلس متصل کرده باشید، در این فناوری نیازی به استفاده از کابل نیست و دستگاه دیجیتالی به‌صورت خودکار به اینترنت متصل می‌شود. فناوری شارژ بی‌سیم نیز یعنی عدم استفاده از کابل برای شارژ باتری که در سال‌های اخیر شاهد گسترش آن هستیم.

برای بهره‌مندی از این فناوری، موبایل باید از قابلیت شارژ بی‌سیم پشتیبانی کند. البته مدل‌های جدید معمولا به این فناوری مجهز هستند و در مقابل، برای گوشی‌های قدیمی نیز گیرنده یا آداپتور مخصوص تولید می‌‌شود.

در این فناوری یک پد یا استند به‌عنوان شارژر مورد استفاده قرار می‌گیرد و افراد باید موبایل خود را که از این فناوری بهره‌مند است، روی آن قرار دهند تا باتری به‌صورت خودکار و بدون استفاده از کابل شارژ شود.

 

فناوری شارژ بی سیم موبایل

بررسی نحوه عملکرد شارژ بی سیم

برای اینکه شارژ بی‌سیم برق مورد نیاز باتری موبایل را تامین کند، یک سیم‌پیچ مسی در آن تعبیه می‌شود. گوشی‌های مجهز به این فناوری نیز از یک سیم‌پیچ القایی گیرنده بهره‌مند هستند تا اتصال لازم بین این دستگاه‌ها به‌وجود بیاید.

این فناوری به‌صورت فرآیند القای الکترومغناطیسی عمل می‌کند. به این صورت که با قراردادن گوشی روی صفحه، یک میدان الکترومغناطیسی توسط سیم‌پیچ فرستنده ایجاد می‌شود و گیرنده موجود در موبایل برای تامین برق مورد نیاز باتری آن را به جریان مستقیم تبدیل می‌کند.

لازم است بگوییم پد یا استندی که در این سیستم بی‌سیم مورد استفاده قرار می‌گیرد، خود نیاز به شارژ دارد و انرژی مورد نیاز آن با اتصال به برق تامین می‌شود. پس این فناوری تنها از اتصال کابل به موبایل جلوگیری می‌کند، اما باید استند را به برق وصل کرد.

مقایسه شارژ بی سیم و شارژ سیمی

شارژ بی‌سیم را می‌توان گزینه‌ای راحت و کاربردی برای تامین انرژی مورد نیاز باتری دانست، به‌خصوص اینکه در سال‌های اخیر شاهد استفاده از استندهای این فناوری در مکان‌های مختلف هستیم. این دسترسی راحت محبوبیت فناوری شارژ بی‌سیم را تا حد زیادی افزایش داده است.

برای اینکه بتوانیم مقایسه اصولی و درستی از این تکنولوژی‌ها داشته باشیم، باید آن‌ها را از جنبه‌های دیگر نیز بررسی کنیم. از این مشخصه‌ها باید به گرما، کارایی و سرعت اشاره کرد.

مقایسه سرعت شارژ وایرلس و سیمی

از نظر سرعت باید گفت استانداردهای مختلفی از شارژ بی‌سیم وجود دارد که رایج‌ترین آن QI است. در این استاندارد از سرعت شارژ 15 وات استفاده می‌شود که در مقایسه با شارژرهای سیمی قدرت کمی به‌حساب می‌آید.

لازم است بگوییم استانداردهای انحصاری نیز در این حوزه وجود دارد که در برخی نمونه‌ها سرعت شارژ 65 وات نیز ارائه می‌دهند. در مقابل شارژر سیمی در برخی مدل‌ها از سرعت 120 وات نیز پشتیبانی می‌کند. پس باید گفت ازنظر سرعت مدل‌های سیمی برنده میدان رقابت هستند.

البته برخی برندها مانند سامسونگ و آیفون شارژ وایرلس سریع نیز ارائه می‌دهند تا کاربران مجبور نباشند زمان زیادی منتظر بمانند. به همین دلیل خرید موبایل سامسونگ و آیفون محبوبیت دارد. برند وان‌پلاس نیز سرعت شارژ سریع را به 40 دقیقه کاهش داده است.

کارایی شارژ وایرلس و سیمی

شارژرهای بی‌سیم در بسیاری از مدل‌ها 50 درصد برق بیشتر نسبت به مدل‌های سیمی مصرف می‌کنند و این موضوع افزایش قبض برق را به‌همراه دارد. این برق اضافی به گرما تبدیل می‌شود که این موضوع برای باتری مضر است.

اگر شارژ بی‌سیم شرکت‌هایی مانند وان پلاس یا سامسونگ را خریداری کنید، لازم نیست خیلی نگران گرم‌شدن باتری خود باشید چراکه در این دستگاه‌ها فن تعبیه شده است.

شارژ بی‌سیم با توجه به سرعت و مدلی که دارد، قابلیت پشتیبانی و شارژ هم‌زمان چند دستگاه دیجیتال مانند گوشی، هدفون و ایرپادی که به این فناوری مجهز باشد را دارا است و ازاین‌رو باید گفت کارایی آن نسبت به مدل‌های سیمی بیشتر است.

 

فناوری شارژ بی سیم موبایل

استاندارهای شارژ بی سیم

استاندارهای مختلفی در این فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرد که مهم‌ترین آن‌ها QI نام دارد. در این تکنولوژی که با نام چی تلفظ می‌شود امکان شارژ القایی تا فاصله 40 میلی‌متری وجود دارد.

بسیاری از شرکت‌های مطرح مانند اپل، سامسونگ، شیائومی و هواوی از این استاندارد در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند؛ اما شرکت‌هایی مانند وان‌پلاس و اوپو برای افزایش سرعت شارژ موبایل به‌صورت بی‌سیم استانداردهای اختصاصی خود را گسترش داده‌اند.

اگر موبایل شما از سرعت شارژ بی‌سیم بالا پشتیبانی می‌کند برای بهره‌مندی از این قابلیت باید از استند شارژ اختصاصی آن استفاده کنید که این قطعه توسط کارخانه‌های شخص ثالث تولید نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص این فناوری و پیشرفت‌های آن می‌توانید به سایت GSMarena مراجعه کنید و به مطالعه آخرین اخبار بپردازید.

جمع‌بندی

فناوری شارژ بی‌سیم به‌دلیل راحتی در بین کاربران محبوبیت یافته، اما این تکنولوژی هنوز به نقطه‌ای که باید نرسیده است. درخصوص این فناوری باید گفت استندهای وایرلس نسبت به نمونه‌های سیمی سرعت کم‌تری دارند و برق بیشتری مصرف می‌کنند. البته انتخاب مدلی خاص از شارژ بی‌سیم در سرعت و کارایی آن تاثیر می‌گذارد. برای بهره‌مندی از این تکنولوژی موبایل شما نیز باید به این قابلیت مجهز باشد.

سوالات متداول

فناوری شارژ بی‌سیم موبایل چیست؟

این فناوری به‌گونه‌ای است که می‌توان بدون اتصال کابل به موبایل، باتری آن را شارژ کرد. در این فناوری از استاندارهای مختلفی استفاده می‌شود که رایج‌ترین آن OI است.

فناوری شارژ بی‌سیم چه مزایایی دارد؟

از مزایای این فناوری باید به گستردگی آن به‌گونه‌ای که امروز در مکان‌های مختلف شاهد وجود استندهای شارژ وایرلس هستیم، امکان استفاده از یک استند برای چند دستگاه به‌صورت هم‌زمان و راحتی در استفاده اشاره کرد.

معایب فناوری شارژ بی‌سیم چیست؟

تولیدکنندگان هنوز موفق به افزایش سرعت شارژ توسط استندهای بی‌سیم نشده‌اند. ضمن اینکه استند دستگاه برق زیادی مصرف می‌کند که بخشی از آن به گرما تبدیل می‌شود و این موضوع ممکن است برای باتری مضر باشد مگر در مدل‌هایی که فن در شارژر تعبیه‌ شده است.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *