Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

زمانی که از عموم مردم پرسیده می‌شود از چه نرم‌افزاری برای نوشتن گزارش یا نامه خود استفاده می‌کنند، اکثریت آن‌ها به ويرايشگر مایکروسافت ورد (Microsoft Word) اشاره می‌کنند. سال‌هاست که این نرم‌افزار واژه‌پرداز بین عموم مردم رایج است، اما بد نیست که با دیگر ويرايشگرهای برجسته و رایگانِ جایگزین مایکروسافت ورد نیز آشنا شویم. با اروتک همراه باشید.

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

مایکروسافت ورد یکی از مشهورترین و قدرتمندترین ويرايشگرهای اسناد است و این شهرت خود را به دلیل توانایی‌های بالا و جامع خود کسب کرده است. اما از آنجایی که افراد بیشتری همانند فریلنسرها یا کارمندان دورکار، وبلاگ‌نویسان و دیگر اقشار جامعه شروع به نوشتن با اهداف متنوع‌تری کرده‌اند؛ نیاز به گزینه‌های متنوع‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر نیز افزایش یافته است و این به نوبه خود برای پیشرفت در صنعت نرم‌افزار بسیار عالی است! در واقع نرم‌افزارهای واژه‌پرداز، نرم‌افزارهایی زیبا و چشم‌نواز با ابزارهای حیاتی برای استفاده در صنایع مختلف هستند. بنابراین طبیعتاً باید گزینه‌های زیادی برای آنها وجود داشته باشد. خوشبختانه، جایگزین‌های زیادی برای مایکروسافت ورد با مجموعه‌ای از ویژگی‌های چشمگیر، در این مطلب جمع‌آوری شده است که البته هیچکدام از این نرم‌افزارها هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت!

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

در جایگزین‌‌های مایکروسافت ورد باید به دنبال چه ویژگی‌هایی باشیم؟

صرفاً به دلیل رایگان بودن یک نرم‌افزار واژه‌پرداز، نمی‌توان گمان کرد که از یک تجربه کاربری مطلوب و یا ابزار مناسب و کافی برای انجام کار محروم شده‌اید. در اینجا به مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک واژه‌پرداز خوب باید داشته باشد اشاره می‌شود:

  • رابط کاربری بصری: یکی از مولفه‌هایی که مایکروسافت ورد را عالی می‌کند، سازماندهی آن است. حتی کاربران مبتدی نیز می‌توانند به‌راحتی، ویژگی‌ها یا ابزارهای مورد نیاز خود را در این نرم‌افزار پیدا کنند. پس در اینصورت نمی‌توان جایگزین‌های مایکروسافت ورد را با استانداردهای کمتری در نظر گرفت. هر نرم‌افزار واژه‌پرداز باید دکمه‌هایی با برچسب مشخص، منوهای منظم، گزینه‌هایی برای سفارشی‌سازی و یک مرکز راهنمایی داشته باشد تا به‌عنوان جایگزین در نظر گرفته شود.
  • توانایی‌های گسترده ویرایش: هیچ فردی یک متن طولانی را به‌طور کامل در یک بار استفاده از نرم‌افزار، تایپ نمی‌کند، بنابراین برای حل این موضوع باید یک نرم‌افزار واژه‌پرداز با گزینه‌های ویرایش متن پیش‌فرض انتخاب کنید. این نرم‌افزار باید توانایی تغییر ظاهر فونت، اضافه کردن تاکید، کپی و چسباندن متن و ردیابی تک‌تک تغییرات ایجادشده در نوشته را داشته باشد.
  • قالب‌بندی انعطاف‌پذیر: طبیعتاً هنگامی‌که فقط قصد نوشتن یادداشتی سریع را دارید، به یک واژه‌پرداز با قالب‌بندی‌های فراوان نیازمندید. از لیست‌های نشانه‌دار و فاصله بین خطوط گرفته تا جداول و سرصفحه‌ها نیازمند این ویژگی هستند. هر نرم‌افزار واژه‌پرداز ارزشمند باید گزینه‌هایی برای قالب‌بندی قوی و مناسب ارائه دهد تا کاربر بتواند متن خود را بی‌نقص جلوه دهد.
  • روش‌های گوناگون برای خروجی گرفتن: اگر بخواهید متن خود را روی بر روی هارد دیسک ذخیره کنید، آن را ایمیل کنید یا آن را با فضای ذخیره‌سازی ابری همگام‌سازی کنید، یک نرم‌افزار واژه‌پرداز خوب باید به شما این امکان را بدهد که به هر صورتی که تمایل دارید از متن خود خروجی بگیرید.
  • ابزارهای متفاوت: در نرم‌افزار واژه‌پرداز امکانات بیشتری نسبت به تایپ کردن، قالب‌بندی و ارائه خدمات اولیه وجود دارد. بهترین‌های این دسته می‌توانند املا و دستور زبان را نیز بررسی کنند. همچنین توانایی دارند تعداد کلمات را نشان داده و از تایپ صوتی پشتیبانی کنند. علاوه بر این امکان سفارشی‌سازی متن‌ها نیز در آن‌ها وجود دارد.

قبل از اینکه به انتخاب بهترین نرم‌افزارهای واژه‌پرداز جایگزین مایکروسافت ورد بپردازیم، فراموش نکنیم که نسخه رایگان و آنلاین این نرم‌افزار نیز یکی از بهترین گزینه‌ها است. اگر فقط نیاز به استفاده از Word در مواقعی خاص دارید، این نسخه از مایکروسافت ورد کاملاً مناسب شما است. طبیعتاً این نسخه رایگان مایکروسافت ورد محدودیت‌های بیشتری در مقایسه با نسخه پریمیوم دارد. بنابراین اگر به امکاناتی بیشتر از نسخه رایگان نیازمندید، یکی از گزینه‌های موجود در لیست مورد نظر ما همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید.

مشابه‌ترین نرم‌افزار به مایکروسافت ورد: LibreOffice Writer

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

LibreOffice Writer یک نرم‌افزار رایگان از مجموعه LibreOffice است. یک مجموعه آفیس منبع‌باز که پس از سری مجموعه OpenOffice قرار می‌گیرد. Writer یک نرم‌افزار واژه‌پرداز با امکانات کامل و همچنین نسخه دسکتاپ است که به داشتن ویژگی‌های زیاد، البته نه بیشتر از مایکروسافت ورد، مشهور است، علی‌الخصوص وقتی در نظر داشته باشید از نرم‌افزاری استفاده کنید که به‌روزرسانی‌های منظم را از ویرایشگران مشارکت‌کننده دریافت کند. این نرم‌افزار می‌تواند از عهده بهترین پروژه‌های مربوط به نوشتن همانند کتاب‌هایی با نمایه‌ها و نمودارها بربیاید. همچنین با مایکروسافت ورد و سایر فرمت‌ها در ویندوز و مک‌ نیز سازگار است.

Writer به شما امکان می‌دهد سبک‌های متن و قالب‌بندی آن را کاملاً سفارشی کنید و چندین قالب آماده برای مواردی مانند بودجه‌بندی، رزومه، کتاب، دستورالعمل و غیره دارد که قابلیت سفارشی‌سازی برای تمامی افراد امکان‌پذیر است. همچنین نزدیک به 400 افزونه برای مواردی مانند تصحیح‌کنننده املا وجود دارد که می‌توانند عملکرد Writer را گسترش داده و آن را با نیازهای مورد نظر شما سازگارتر کنند. به‌طور کلی، LibreOffice Writer برای کسانی که علاقه به کنترل زیادی روی سفارشی‌سازی مطالب خود دارند و برای کسانی که فقط نیاز به سرهم‌بندی و کاوش مطالب دارند کاملاً مناسب است. این نرم‌افزار در نسخه‌های لینوکس، ویندوز و مک‌ در دسترس است.

بهترین جایگزین مایکروسافت ورد مبتنی بر کلود: Google Docs

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

نرم‌افزار محبوب رایگان Google Docs را می‌توان یک واژه‌پرداز برجسته در نظر گرفت. نه فقط به این دلیل که رابط کاربری منظم و مرتبی از مجموعه‌ ویژگی‌های متنوع و کاربردی دارد، بلکه محبوبیت و برجسته بودن آن به این دلیل است که مبتنی بر کلود (فضای ابری) می‌باشد. این بدان معناست که می‌توانید در هر رایانه‌ای با اتصال به اینترنت یا دستگاه iOS یا اندروید به نوشته خود دسترسی داشته باشید. اگر نگران یک اتصال ناپایدار هستید، حتی به صورت آفلاین نیز این نرم‌افزار اجرا می‌شود. در حین کار اغلب مطالب ذخیره می‌شوند، اما پس از برقراری مجدد اتصال، همگام‌سازی صورت می‌گیرد. Google Docs امکان همکاری بلادرنگ و یکپارچگی با G Suite را می‌دهد و سازگاری گسترده‌ای با فایل‌هایی از جمله PDF، DOCX، TXT، RTF، EPUB، و حتی iWork و Open Document دارد.

همچنین مطالعه کنید
بررسی قابلیت جدید Magic Eraser؛ پاک‌کن جادویی گوگل

Google Docs به خوبی توانایی دریافت رابط مینیمالیستی را دارد. از این پس با آیکون‌های استاندارد، منوهایی که به‌طور خاص برچسب‌گذاری و مشخص شده‌اند، و منوی راهنمای اختصاصی آماده، بعید به نظر می‌رسد زمانی را صرف جست‌وجو برای یافتن ابزار و امکاناتی که نیاز دارید کنید. همچنین قابلیت تغییر فونت، قالب‌بندی متن، اضافه کردن نمودار یا رسانه، بررسی املای کلمات و حتی بازگشت به نسخه‌های قبلی نوشته‌تان را دارا می‌باشد. Docs از نرم‌افزار تشخیص گفتار نیز پشتیبانی می‌کند. به این صورت که می‌تواند زبان‌های دیگر را نیز ترجمه کرده و به شما این امکان را می‌دهد افزونه‌هایی مانند LucidCharts، DocuSign و MLA Formatter را کنترل کنید.

سازمان‌دهی فایل‌ها در نرم‌افزار Docs بسیار ساده است. به اینصورت که پوشه‌ها و زیرپوشه‌ها، و امکان ستاره‌دار کردن موارد دلخواه و جابجایی آسان آن‌ها در صورت نیاز برای کابران را فراهم کرده است. نکته قابل توجه این است که در یک نوشته، می‌توانید نظر بگذارید، تمام تغییرات ایجادشده در آن را ردیابی کنید و با دیگران در برنامه چت کنید. به‌طور کلی، استفاده از Google Docs را می‌توان آسان در نظر گرفت. علاوه بر این ویژگی‌های فراوان و دسترسی ابری آن،این نرم‌افزار را به ابزاری قدرتمند برای دانشجویان، نویسندگان و کارمندان اداری تبدیل کرده است.

بهترین برای کاربران اپل: iWork Pages

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

اگر به دنبال واژه‌پردازی هستید که در پلتفرم سیستم‌های اپل از آن استفاده کنید مطمئنا نرم‌افزار رایگان iWork Pages برایتان بسیار کاربردی خواهد بود. Pages بر روی سیستم‌هایی همچون آیفون، آیپد، مک و حتی رایانه‌های شخصی شما از طریق iCloud کارکرد دارد. این برنامه، تایپ کردن گزارش‌های سنتی یا مقالات مدرسه را برایتان آسان کرده و حتی به کاربران آیپد نیز اجازه می‌دهد تا با استفاده از Apple Pencil خود و کمی خلاقیت بیشتر در یک متن، با قلم خود تصویری را رسم کرده یا یادداشت‌برداری کنند. علاوه بر این پشتیبانی از همکاری بلادرنگ به شما این امکان را می‌دهد که روی یک پروژه با همکلاسی‌ها یا همکاران خود کار کرده و در عین حال از به‌روز بودن متن‌های خود اطمینان حاصل کنید.

Pages قالب‌های بسیاری برای نوشته شما ارائه می‌دهد که می‌توانید از آنها استفاده کنید. از جمله این قالب‌ها می‌توان به رزومه، نامه‌های شخصی، گزارش‌ها، بروشورها، خبرنامه‌ها و کتاب‌ها و دیگر گزینه‌ها اشاره کرد. اگر قصد تغییر فونت‌ها، اضافه کردن نمودارها و یا فایل رسانه‌ای را در نوشته خود دارید، می‌توانید با فشار دادن یک دکمه به تمامی این قابلیت‌ها دسترسی داشته باشید. با این حال، اگرچه رابط کاربری صفحات بسیار زیبا است، اما ویژگی‌های مهم، در گزینه‌های منوی آن بیش از حد تخلیص و کوتاه شده است. به اینصورت که با یک نماد به جای یک کلمه نشان داده می‌شوند. این قابلیت احتمالاً کاربران جدید را کمی گیج و سردرگم می‌کند، اگرچه بعد از چند دقیقه کار با آن برایتان عادی و قابل درک می‌شود. Pages به شما این امکان را می‌دهد از یک متن با رمز عبور انتخابی خود محافظت کنید و از آن در قالب‌های PDF، DOCX، EPUB یا PAGES خروجی بگیرید. این نرم‌افزار واژه‌پرداز بسیار ساده بوده، اما همه چیزهایی را که یک کاربر معمولی می‌تواند نیاز داشته باشد را پشتیبانی می‌کند.

شبیه‌ترین به مایکروسافت ورد: WPS Office Writer

بهترین نرم‌افزارهای رایگان جایگزین‌ برای مایکروسافت ورد (Microsoft Word)

اگر شما نیز به دنبال نرم‌افزاری رایگان هستید که شبیه به مایکروسافت ورد باشد مطمئنا WPS Office Writer یکی از بهترین گزینه‌ها است. به این دلیل این نرم‌افزار را می‌توان بسیار شبیه به ورد در نظر گرفت که قالب‌‌ها و حتی نوار منوی آن نیز بسیار مشابه است. البته نکته مثبت آن این است که کسانی که تمایلی برای صرف زمان خود به یادگیری نحوه استفاده از یک نرم‌افزار جدید را ندارند، این نرم‌افزار برای آن‌ها کاربردی است. این واژه‌پرداز برای پلتفرم‌های قابل توجهی در دسترس است. برای مثال می‌توانید آن را برای ویندوز، مک، لینوکس، اندروید، iOS دانلود یا از نسخه وب آن استفاده کنید.

با این حال، Writer دقیقا مشابه به مایکروسافت ورد نیست، زیرا دارای چندین ویژگی منحصربه‌فرد دیگری نیز است. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به توانایی باز کردن چندین متن در برنامه به عنوان برگه، محافظت از  متن‌ها با رمز عبور و کار در حالت تاریک و حالت محافظت از چشم، اشاره کرد. علاوه بر این با فرمت‌های Word، Google Docs و Adobe PDF نیز سازگار است. این واژه‌پرداز همچنین فضای ذخیره‌سازی ابری را ارائه می‌دهد، که یک امتیاز خوب برای این نرم‌افزار است، اما باید توجه داشت که فاقد هرگونه پشتیبانی برای همکاری بلادرنگ می‌باشد. یکی از معایب اصلی WPS می‌توان به مشاهده تبلیغ پاپ‌آپ هنگام انتخاب ویژگی‌های خاص اشاره کرد. البته با گرفتن اشتراک پریمیوم با قیمت 29.99 دلار در سال می‌توانید این تبلیغات را حذف کنید و همچنین امکان دسترسی به سایر ویژگی‌ها مانند فضای ذخیره‌سازی ابری اضافی و تبدیل Word/PDF را داشته باشید. به طور کلی، اگر تبلیغات چندان برایتان اهمیتی ندارد، WPS Office Writer یک جایگزین مدرن برای مایکروسافت ورد است که با قدرتی فراوان به شما کمک می‌کند بهترین‌ کارهای خود را آماده کنید.

منبع: Reviewgeek

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب >>