این تغییر ساده در رژیم غذایی می‌تواند به شما کمک کند عمر طولانی‌تری داشته باشید!

این تغییر ساده در رژیم غذایی می‌تواند به شما کمک کند عمر طولانی‌تری داشته باشید!

اشتراک‌گذاری:

مطالعه‌ای بر روی بیش از 220,000 نفر که مصرف کره در مقابل روغن‌های گیاهی را بررسی کرده است، به نتیجه‌ای رسید که نشان می‌دهد یکی از آنها چقدر برای شما بهتر از دیگری است! انجام این تغییر ممکن است یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای افزایش طول عمر باشد.

در دنیای لذت‌های آشپزی، نمی‌توان با کره مخالفت کرد. اما در دنیای مطالعات سلامت، این منبع چربی، امتیازات بالایی کسب نمی‌کند.

در حالی‌که بسیاری از ما می‌دانیم که کره اصلاً غذای سالمی نیست، مطالعه‌ای جدید از محققان هاروارد، ام‌آی‌تی و ماس جنرال بریگهام، میزان تأثیر مصرف آن بر طول عمر ما و اینکه چگونه روغن‌های گیاهی دقیقاً برعکس عمل می‌کنند را مشخص کرده است.

این تیم محققان داده‌های 221,054 شرکت‌کننده در سه مطالعه طولانی‌مدت سلامت را بررسی کردند: مطالعه سلامت پرستاران؛ مطالعه سلامت پرستاران II و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت. در هر یک از این مطالعات، از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی خواسته شد که هر چهار سال به سؤالاتی در مورد عادات غذایی خود پاسخ دهند.

برای مطالعه جدید، محققان 30 سال داده‌های جمع‌آوری‌شده از این گزارش‌ها را بررسی کردند. آنها همچنین شرکت‌کنندگانی را که در این دوره فوت کردند، مورد مطالعه قرار دادند.

محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که بیشترین کره را مصرف می‌کردند، 15 درصد بیشتر از کسانی که کمترین کره را مصرف می‌کردند در معرض خطر مرگ قرار داشتند. در مقابل، آنها دریافتند که کسانی که بیشترین روغن‌های گیاهی – به‌ویژه روغن زیتون، کانولا و سویا – را مصرف می‌کردند، 16 درصد کمتر از کسانی که کمترین روغن را مصرف می‌کردند در معرض خطر مرگ قرار داشتند.

علاوه بر این، این تیم تحقیقاتی دریافت که به ازای هر 10 گرم افزایش روزانه روغن‌های گیاهی، 11 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان و 6 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد. از طرف دیگر، به ازای هر 10 گرم مصرف روزانه کره، محققان 12 درصد افزایش خطر مرگ ناشی از سرطان را مشاهده کردند. مصرف کره از همه منابع، از جمله استفاده از آن به عنوان پخش‌کردنی، سرخ کردن با آن و مصرف آن به عنوان بخشی از محصولات پخته‌شده و سایر غذاها، محاسبه شد.

تغییر ساده

سپس محققان یک تحلیل جایگزینی انجام دادند که مدل‌سازی کرد چگونه جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی در یک رژیم غذایی روزانه می‌تواند بر خطر مرگ تأثیر بگذارد. آنها به این نتیجه رسیدند که جایگزینی فقط 10 گرم کره در روز (حدود سه چهارم قاشق غذاخوری) با همان مقدار روغن‌های گیاهی، مرگ ناشی از سرطان و نرخ کلی مرگ و میر را 17 درصد کاهش می‌دهد.

تفاوت عمده بین این دو نوع چربی این است که روغن‌های گیاهی نسبت به کره، که سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌شده است، مقدار بیشتری اسیدهای چرب غیراشباع دارند. همانطور که می‌دانید، چربی‌های اشباع‌شده به دلیل افزایش سطح کلسترول مضر LDL در خون، با افزایش بیماری‌های قلبی و سکته مغزی مرتبط هستند.

در حالی‌که این موضوع مدتی است که به خوبی ثابت شده است، محققان می‌گویند که یک مطالعه بزرگ و طولانی‌مدت که به‌طور خاص منابع این دو نوع چربی را بررسی و آنها را به طور مستقیم با هم مقایسه کند، وجود نداشته است. با این حال، کار آنها یافته‌های یک مطالعه عظیم دیگر که سال گذشته انجام شد و به این نتیجه رسید که روغن‌های گیاهی چقدر برای سلامت انسان بهتر از کره هستند را تأیید می‌کند.

یو ژانگ، نویسنده اصلی مطالعه، گفت:

آنچه شگفت‌انگیز است، بزرگی ارتباطی است که ما پیدا کردیم – ما هنگام مدل‌سازی جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی در رژیم غذایی روزانه، 17 درصد کاهش خطر مرگ را مشاهده کردیم. این تأثیر بسیار بزرگی بر سلامت است.

دکتر دانیل وانگ، نویسنده مسئول این مقاله، اضافه کرد:

مردم ممکن است بخواهند در نظر بگیرند که یک تغییر ساده در رژیم غذایی – جایگزینی کره با روغن سویا یا زیتون – می‌تواند منجر به مزایای قابل‌توجه طولانی‌مدت برای سلامتی شود. از منظر سلامت عمومی، این تعداد قابل‌توجهی مرگ ناشی از سرطان یا سایر بیماری‌های مزمن است که می‌تواند از آن جلوگیری شود.

این مطالعه در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

منبع: Newatlas

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *