سامسونگ هر ساله گوشیهای اندرویدی متعددی را با نام «گلکسی» راهی بازار میکند. برخی از مدلهای گلکسی S سامسونگ بیش از هزار دلار قیمت دارند، در حالیکه بسیاری از مدلهای گلکسی A با قیمتهای بسیار کمتری به فروش میرسند. دقیقاً تفاوت میان سریهای مختلف گوشیهای گلکسی سامسونگ چیست و چه چیزی باعث این اختلاف قیمتی شده است؟ برای پاسخ به این سؤالات و آشنایی با تفاوتهای میان سری گلکسی A ،S و Z سامسونگ، با اِروتِک همراه باشید.
گلکسی S
شناختهشدهترین سری گوشیهای سامسونگ، بدون شک سری پرچمدار گلکسی اس به حساب میآید. سامسونگ مدتها پیش اعلام کرده بود که حرف S در گلکسی S در واقع مخفف «Super Smart» (فوق هوشمند) است، اما این غول فناوری دیگر به این مسئله اشارهای نمیکند. با این حال، «فوق هوشمند» تعریف مناسبی برای سری گلکسی S محسوب میشود به جایگاه بالای این سری در میان سایر گوشیهای سامسونگ اشاره دارد.
سری ۲۰۲۴ گوشیهای هوشمند گلکسی S سامسونگ شامل گلکسی اس 24، گلکسی اس 24 پلاس، گلکسی اس 24 اولترا و گلکسی اس 24 FE میشود. این دستگاهها در میان گوشیهای سامسونگ به بهترین مشخصات و ویژگیها مجهز هستند و از نمایشگرهای بزرگ و با کیفیت بالا گرفته تا پردازندههای قدرتمند، رم و فضای ذخیرهسازی فراوان، شارژ بیسیم، مقاومت در برابر آب، پشتیبانی از قلم لمسی و بسیاری موارد دیگر را در اختیار کاربران خود میگذارند.
مدلهای اولترا قدرتمندترین مدلهای سری گلکسی S سامسونگ به شمار میروند، در حالی که مدلهای FE نسخههای ارزانتر و ضعیفتر سری پرچمدار سامسونگ هستند. محدودهی قیمت این سری بین ۷۰۰ تا ۱٬۳۰۰ دلار است و گوشیهای گلکسی اس FE نزدیکترین مدلها به گلکسی S «میانرده» تلقی میشوند.
گلکسی A
سری گلکسی A سامسونگ بسیار گستردهتر از سری گلکسی S است. این سری در سال جاری میلادی شامل چهار گوشی گلکسی A35 فایوجی، گلکسی A25 فایوجی، گلکسی A15 فایوجی و گلکسی A55 فایوجی میشود.
دستگاههای مذکور در مقایسه با گوشیهای گلکسی S سامسونگ مقرونبهصرفهتر هستند و با قیمت بسیار کمتری نسبت به گوشیهای پرچمدار سامسونگ به بازار میآیند. نقاط مشترک زیادی بین سری گلکسی S و A وجود دارد، اما تفاوتهای مشخصی نیز بین این دو سری به چشم میخورد.
از جنس بدنه گرفته تا رزولوشن صفحهنمایش، تعداد دوربینها، میزان رم و نوع پردازنده، گلکسی A نسبت به گلکسی S به قطعات و سختافزار ضعیفتری مجهز شده است. با این وجود، در اندازهی نمایشگر، باتری و پشتیبانی نرمافزاری شاهد تفاوت چشمگیری میان این دو سری نخواهید بود.
تمامی گوشیهای سری گلکسی A هم با برچسب قیمتی مشابه عرضه نمیشوند؛ گلکسی A55 با قیمت حدود ۵۵۰ دلار به فروش میرسد، در حالی که گلکسی A15 حدوداً ۱۷۵ دلار قیمت دارد.
بهطور کلی، اگر گوشیهای هوشمند را در سه سطح پرچمدار، میانرده و پایینرده دستهبندی کنیم، گوشیهای سری گلکسی A سامسونگ در دو سطح میانرده و پایینرده قرار میگیرند.
گلکسی Z
سری آخر که گلکسی Z نام دارد، جدیدترین و سردرگمکنندهترین نامگذاری سامسونگ را به خود اختصاص میدهد. سری گلکسی Z در واقع برای گوشیهای تاشو سامسونگ است، اما این نام در تمامی کشورها مورداستفاده قرار نمیگیرد.
اولین گوشی تاشو سامسونگ تنها «گلکسی فولد» نام داشت. این در حالی است که نام «زد» کمی بعد روی سری گوشی تاشو سامسونگ قرار گرفت و برای دستگاههای بعدی این سری مانند گلکسی زد فلیپ، گلکسی زد فولد 2، گلکسی زد فلیپ 3 و گوشیهای تاشو کتابی و صدفی دیگر سامسونگ استفاده شد.
سامسونگ در مارس ۲۰۲۲ شروع به حذف نام «Z» از گوشیهای تاشو خود در برخی از کشورها کرد. دلیل اصلی این تصمیم هنوز بهصورت رسمی مشخصی نیست اما گمان میرود که این اقدام به استفادهی حرف «Z» بهعنوان نماد جنگی ارتش روسیه مرتبط باشد.
همانطور که اشاره شد، سری گلکسی Z به دستگاههای تاشو سامسونگ اختصاص دارد. قیمت گوشیهای این سری در طول سالها بهطور قابل توجهی کاهش یافته است، تا جایی که سری گلکسی زد فلیپ سامسونگ در حال حاضر ارزانتر از سری گلکسی اس اولترا به فروش میرسد. با این حال، مدلهای گلکسی زد فولد همچنان بهعنوان گرانترین گوشیهای سامسونگ شناخته میشوند.
کدام سری برای شما مناسب است؟
بهترین گزینه برای اکثر کاربران مدل پایه و استاندارد گلکسی S است و نه «پلاس» یا «اولترا». این مدل بیشتر ویژگیهای مدلهای دیگر سری پرچمدار گلکسی S را شامل میشود، اما چندان بزرگ و گران نیست. با این حال، اگر بهدنبال گزینههای مقرونبهصرفهتر و اقتصادیتری میگردید، سری گلکسی A انتخاب مناسبتری برای شما خواهد بود.
گوشیهای سامسونگ بسیار محبوب و پرفروش هستند و میتوانید مدلهای مختلف هر سه سری گلکسی A ،S و Z را در اکثر فروشگاهها پیدا کنید. اگر هم در حال حاضر گوشی مناسبی را بین مدلهای گلکسی جدید سامسونگ نمییابید، این غول فناوری کرهای هر ساله گوشیهای متنوعی را به بازار معرفی میکند و گزینههای در دسترس کاربران را افزایش میدهد.
منبع: Howtogeek