جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
قابلیت امنیتی Inactivity reboot اپل؛ راه‌اندازی مجدد آیفون پس از سه روز عدم فعالیت!

قابلیت امنیتی Inactivity reboot اپل؛ راه‌اندازی مجدد آیفون پس از سه روز عدم فعالیت!

اشتراک‌گذاری:

کمپانی اپل همواره و در هر یک از آپدیت‌های iOS، تمرکز اصلی خود را بر روی فراهم‌سازی بستری مناسب برای تأمین هر چه بهتر «امنیت» برای کاربران آیفون‌ها قرار می‌دهد و به نظر می‌رسد آپدیت iOS 18 نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. به گزارش حساب کاربری Jiska Classen (کارشناس امنیت) در شبکه اجتماعی X، اپل در آپدیت اخیر سیستم‌عامل گوشی‌های خود یک قابلیت امنیتی جدید که «Inactivity reboot/ راه‌اندازی مجدد در پی عدم فعالیت» نام دارد و در آن گوشی پس از گذشت 72 ساعت از آخرین فعالیت (باز نشدن قفل گوشی و عدم استفاده از دستگاه در سه روز متوالی) مجدداً راه‌اندازی می‌شود را ارائه کرده است.

قابلیت امنیتی Inactivity reboot اپل؛ راه‌اندازی مجدد آیفون پس از سه روز عدم فعالیت!

این در حالی است که کمی پیش‌تر وب‌سایت 404Media در یک گزارش از چالش‌های نیروهای امنیتی و مجریان قانون در هنگام باز کردن قفل دستگاه‌های متهمان یا قربانیان و دسترسی به داده‌های آنان (که ممکن است در فرآیند قضائی حائز اهمیت باشد) ابراز نگرانی کرده بود. در حالیکه پیش از این هیچگونه جزئیاتی در رابطه با دلیل وجود این چالش منتشر نشده بود اکنون به نظر می‌رسد این قابلیت امنیتی iOS سرمنشاء اصلی این مشکلات است.

قابلیت امنیتی Inactivity reboot اپل؛ راه‌اندازی مجدد آیفون پس از سه روز عدم فعالیت!

قابلیت Inactivity reboot، چگونه از آیفون شما محافظت می‌کند؟

قابلیت Inactivity reboot با قرار دادن آیفون در حالت «پیش از نخستین نوبت باز کردن قفل/ BFU»، ایمنی هر چه بیشتر داده‌های کاربر را تضمین می‌کند. در صورتیکه مالک یک آیفون بوده باشید قطعاً با حالت BFU مواجه شده‌اید، چراکه این حالت همواره پس از راه‌اندازی مجدد گوشی (خصوصاً پس از نصب یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری جدید) بر روی دستگاه اعمال می‌شود.

قابلیت امنیتی Inactivity reboot اپل؛ راه‌اندازی مجدد آیفون پس از سه روز عدم فعالیت!

در این حالت اپل شدت رمزگذاری اعمال‌شده بر روی داده‌های کاربر را افزایش داده و قفل آیفون تنها با استفاده از رمز عبور 6 کاراکتری (و نه احراز هویت بیومتریک از طریق Face ID) باز می‌شود. با این حال لازم است بدانید که اپل یک حالت جایگزین تحت عنوان «پس از نخستین نوبت بازشدن قفل/ AFU» را نیز برای حالت BFU در نظر گرفته است. در حالت AFU، برخی از داده‌های خاص رمزگذاری نشده و حتی در صورت قفل بودن دستگاه نیز دسترسی به برخی از داده‌های حائز اهمیت آسان‌تر خواهد بود.

به گفته Classen، قابلیت Inactivity reboot آیفون را در حالت BFU قرار داده و به‌صورت مؤثر کلیدهای مورداستفاده در فرآیند رمزگذاری را در زیرسیستم یکپارچه Secure Enclave پردازنده‌های اپل محصور می‌کند. در این شرایط حتی اگر سارقان بتوانند یک آیفون مسروقه را برای یک مدت طولانی روشن نگه دارند (مثلاً از خاموش شدن دستگاه بر اثر کمبود شارژ جلوگیری کنند)، همچنان قادر نخواهند بود که از ابزارهای قدیمی و رایج بازکننده قفل برای باز کردن دستگاه استفاده کنند. در ویدیوی زیر، فرآیند اجراء قابلیت Inactivity reboot در نسخه بتا دوم آپدیت iOS 18.2 را می‌توانید مشاهده کنید:

با این حال لازم است بدانید که در حالیکه قابلیت Inactivity reboot از آیفون شما محافظت بهتری را به عمل می‌آورد، اما آن را کاملاً غیرقابل نفوذ نمی‌کند! به گفته Classen، در حالیکه این قابلیت دسترسی به داده‌های گوشی را برای مجریان قانون چالش‌برانگیزتر می‌کند، اما همچنان آن‌ها فرصت دارند تا ظرف 3 روز و با کمک گرفتن از متخصصان راه‌حلی را برای دسترسی به داده‌های موجود در دستگاه کاربر بیابند.

با این حال بدیهی است که این قابلیت امنیتی در شرایط به سرقت رفتن یا گم شدن آیفون، می‌تواند آرامش خاطر بیشتری را برای کاربر به ارمغان بیاورد. علاوه بر این، کاربران در صورت گم کردن آیفون خود نیز می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن Find My، گم شدن آیفون را به اپل اطلاع داده و از سایر قابلیت‌های امنیتی اختصاصی ارائه‌شده توسط این کمپانی برای حالت «سرقت» بهره ببرند.

منبع: Pocket-lint

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *