جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
با قابلیت‌های محافظتی جدید و کاربردی گوگل برای دستگاه‌های اندرویدی مسروقه آشنا شوید!

آشنایی با قابلیت‌های محافظتی جدید گوگل برای مقابله با سرقت دستگاه‌های اندرویدی!

اشتراک‌گذاری:

به سرقت رفتن گوشی و چالش‌های پس از آن یک دغدغه اصلی برای تمامی کاربران است. از این رو روز گذشته کمپانی گوگل با درنظرگیری این نگرانی‌ها، برخی از قابلیت‌های «محافظت در برابر سرقت» را برای دستگاه‌های اندرویدی ارائه داد. در حالیکه به گفته گوگل برخی از این قابلیت‌ها تا اواخر سال جاری میلادی (اوایل دی‌ماه) از طریق به‌روزرسانی‌های ارائه‌شده در «سرویس‌های گوگل پلی/ Google Play Services» در اختیار صاحبان میلیاردها دستگاه مجهز به سیستم‌عامل اندروید 10 (و بالاتر) قرار داده می‌شوند، به نظر می‌رسد گوگل قصد دارد سایر قابلیت‌های حفاظتی را به عنوان بخشی از نسخه بعدی اندروید (اندروید 15) منتشر نماید.

پیشگیری بهتر از درمان!

در دنیای امروز استفاده از راه‌حل‌های بازدارنده، در اغلب موارد مفید خواهد بود و مقوله «سرقت» نیز  از این قاعده مستثنی نیست! در حالیکه «فروش دستگاه مسروقه پس از بازنشانی دستگاه به تنظیمات کارخانه (Reset Factory)» به عنوان اصلی‌ترین انگیزه سارقان برای «سرقت» یک دستگاه محسوب می‌شود، گوگل پس از ارائه این قابلیت حفاظتی جدید تا حد زیادی از این انگیزه اصلی سارقان می‌کاهد. در قابلیت «Factory Reset Protection» ارتقاءیافته اندروید، انجام Reset Factory مستلزم ارائه «رمزهای اختصاصی (Credential) دستگاه و حساب کاربری گوگل مالک دستگاه» بوده و از این رو امکان «بازنشانی دستگاه مسروقه به تنظیمات کارخانه» و «فروش آن پس از راه‌اندازی مجدد» برای سارقان وجود نخواهد داشت!

چگونه گوشی اندرویدی گم‌شده “خاموش” خود را پیدا کنیم؟

با قابلیت‌های محافظتی جدید و کاربردی گوگل برای دستگاه‌های اندرویدی مسروقه آشنا شوید!

برای آن دسته از سارقانی که تمایلی به فروش سریع دستگاه مسروقه ندارند و در پی استخراج داده‌های ارزشمند موجود در دستگاه (مانند رمزهای حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، همراه بانک و ..) و انجام عملیات‌های بانکی (نظیر انتقال وجه از حساب بانکی مالک دستگاه به حساب بانکی خود) هستند نیز گوگل راه‌حلی را در دومین نسخه بتا اندروید 15 در نظر گرفته است. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد با تشکیل یک فضای خصوصی (Private Space)، پنهان‌سازی اپلیکیشن‌های حاوی اطلاعات حائز اهمیت در آن ناحیه مجزاء و قراردهی یک رمز (پین) منحصر‌به‌فرد برای دسترسی به آن‌ها، از ورود افراد غیرمجاز (خصوصاً سارقان) به اپلیکیشن‌های مهم و حیاتی جلوگیری نمایند. به گفته گوگل قابلیت‌های «Private Space» و «Factory Reset Protection» همراه با آپدیت سیستم‌عامل اندروید 15 در اختیار کاربران قرار داده خواهند شد.

با این قابلیت اندروید ۱۵ می‌توانید گوشی خاموش خود را پیدا کنید!

با این حال، قابلیت‌های محافظتی گوگل تنها به موارد مذکور محدود نمی‌شود! در قابلیت‌های محافظتی جدید برای غیرفعال کردن اپلیکیشن ردیابی «Find My Device» یا بالا بردن زمان روشن بودن صفحه پیش از قفل شدن اتوماتیک دستگاه، لازم است در ابتدا «پین، رمز عبور یا سایر روش‌های احراز هویت بیومتریک (اثر انگشت و تشخیص چهره)» وارد شوند. علاوه بر این، «تغییر پین، غیرفعال کردن قابلیت‌های حفاظت در برابر سرقت یا دسترسی به رمزهای عبور از مکان‌های جغرافیایی ناشناس» مستلزم انجام احراز هویت بیومتریک خواهد بود. لازم به ذکر است، قابلیت‌های مذکور در اواخر سال جاری میلادی برای برخی از “دستگاه‌های منتخب” ارائه خواهند شد.

«Theft Detection Lock» یکی از راه‌حل‌های محافظتی دیگر گوگل برای تشخیص «به سرقت رفته شدن» یک دستگاه است. در این قابلیت، هوش مصنوعی گوگل، ربوده‌شدن دستگاه از دست مالک آن و انجام حرکات رایج مرتبط با سرقت گوشی نظیر «دویدن، سوار شدن بر روی موتورسیکلت یا به سرعت دور شدن از محل سرقت» را شناسایی کرده و پس از آن سریعاً صفحه گوشی را قفل خواهد کرد.

علاوه بر این در صورتیکه یک سارق تلاش کند برای مدت زمان طولانی از اتصال گوشی به شبکه جلوگیری کند، قابلیت «Offline Device Lock» با قفل کردن خودکار صفحه نمایش از داده‌های حائز اهمیت کاربر (حتی در شرایطی که دستگاه به شبکه متصل نیست) نیز محافظت خواهد کرد. همچنین پس از تلاش‌های غیرموفق متعدد برای انجام احراز هویت، سیستم‌عامل اندروید صفحه نمایش دستگاه را به صورت خودکار قفل خواهد کرد.

با این حال پس از به سرقت رفتن گوشی نیز می‌توانید با استفاده از قابلیت «Remote Lock» با وارد کردن شماره تلفن خود بر روی یک دستگاه دیگر و انجام یک چالش امنیتی سریع (برای احراز هویت)، صفحه نمایش دستگاه مسروقه را قفل و اطلاعات حائز اهمیت خود را بازیابی کرده و به سایر گزینه‌های محافظتی مانند ارائه دستور برای Reset Factory کامل از راه دور از طریق اپلیکیشن «Find My Device» و پاک کردن کامل محتویات دستگاه پیش از دستیابی سارق به آن‌ها نیز دسترسی داشته باشید.

قابلیت‌های «Theft Detection Lock ،Offline Device Lock و Remote Lock» در اواخر سال جاری میلادی برای تمامی دستگاه‌های مجهز به سیستم‌عامل اندروید 10 (و بالاتر) منتشر خواهند شد.

منبع: Gsmarena

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *