برای اینکه برنامهها و بازیهای نصبشده بر روی گوشی شما بتوانند بهدرستی کار کنند، باید حداقل فضای ذخیرهسازی کافی را در اختیارشان قرار دهید، در غیر این صورت هنگام بازی کردن، عکس گرفتن و بسیاری از کارهای دیگر، با مشکلات مربوط به کمبود حافظه روبهرو خواهید شد. حذف کردن برنامهها برای افزایش فضای ذخیرهسازی گوشی نیز یکی از آسانترین گزینههایی که در مقابلتان قرار گرفته به حساب میآید اما شاید هر از گاهی مجدداً به این برنامهها نیاز پیدا کنید و مجبور شوید که آنها را هر دفعه از پلی استور گوگل دانلود نمایید، کاری که تنها باعث هدر دادن وقت و حجم اینترنت شما میشود. بهجای حذف برنامههای خود، با اِروتِک در ادامهی این متن همراه باشید تا چند ترفند و راهکار دیگر برای آزاد کردن فضای ذخیرهسازی در گوشی اندرویدی را معرفی کنیم.
۱. فایلهای با حجم بالا را پیدا و حذف کنید
در صورت تمایل میتوانید ویدیوهای با حجم بالا را از برنامهی گالری گوشی اندرویدی خود بهطور دستی و جداگانه پاک کنید. اما پیدا کردن تمامی این فایلها و تکرار کردن این پروسه، کار زمانبری است و برنامههای جایگزین بهتری را میتوان جهت انجام این کار پیدا کرد. بهطور مثال، گوگل برنامهای با نام «Files» دارد که فایلهای سنگین و بزرگ موجود در گوشی را بهصورت خودکار شناسایی میکند. نحوهی استفاده از این قابلیت در ادامه آمده است:
۱) برنامهی Files را از پلی استور گوگل دانلود کنید.
۲) این برنامه را باز کرده و دسترسی و مجوزهای لازم را به آن بدهید.
۳) برنامهی Files شروع به اسکن حافظهی داخلی گوشی خواهد کرد و فایلهای بزرگ و اسکرینشاتها را پیدا میکند.
۴) میتوانید این نوع فایلها را بهسرعت انتخاب کرده و از گوشی خود حذف کنید.
۲. فایلهای دانلودشده توسط برنامههای مخصوص استریم محتوا را پاک کنید
راهکار بالا تنها برای فایلهایی که مستقیماً بر روی گوشی شما ذخیره شده باشند جواب میدهد و اپلیکیشن «Files» قادر به شناسایی و حذف فایلهای آفلاین برنامههایی مانند نتفلیکس، یوتیوب و اسپاتیفای نیست. اگر آلبومهای موسیقی متعددی را در اسپاتیفای دانلود کرده باشید یا فصل کامل سریال موردعلاقهی خود را از نتفلیکس گرفته باشید، این موارد ممکن است حجم زیادی از فضای ذخیرهسازی گوشی شما را اشغال کنند. بدون حذف این برنامهها و با دنبال کردن مراحل زیر میتوانید فضای بیشتری را در گوشی اندرویدی خود آزاد کنید.
۱) تنظیمات (Settings) گوشی را باز کنید.
۲) به پایین صفحه اسکرول کنید تا به «Apps» برسید.
۳) فهرست برنامههای نصبشده و فضای اشغالشدهی آنها را بررسی کنید.
۴) برنامهی نتفلیکس، اسپاتیفای، یوتیوب (یا هر برنامهی دیگری که فضای زیادی اشغال میکند) را پیدا کنید. بهطور مثال، برنامهی نتفلیکس در تصویر زیر بیش از ۸ گیگابایت فضا را اشغال کرده است.
۵) برنامه را انتخاب کنید تا به صفحهی «App Info» بروید.
۶) در این صفحه به دنبال «Storage» بگردید و وارد آن شوید.
۷) بر روی «Clear data» در پایین صفحه ضربه بزنید.
علاوهبر این روش، میتوانید برنامهی موردنظر را مستقیماً باز کرده و محتوای آفلاین را از طریق منوی دانلودها حذف کنید.
۳. حافظهی کش برنامههای پرکاربرد را پاک کنید
کش (Cache) در واقع فایلهای دادهی کوچکی هستند که برنامهها برای بهبود عملکرد خود از آنها استفاده میکنند. بهمرور زمان، برنامههای گوشی شما حافظهی کش زیادی را روی هم جمع میکنند و فضای بسیار زیادی از گوشی شما را به خود اختصاص میدهند. به همین دلیل، برای پاک کردن حافظهی کش برنامههای خود باید مراحل زیر را دنبال کنید:
۱) انگشت خود را برای چند ثانیه روی یک برنامه نگهدارید و منوی اطلاعات برنامه (App Info) را باز کنید.
۲) به «Storage» بروید.
۳) از پایین صفحه «Clear cache» را انتخاب کنید.
این مراحل را برای سایر برنامههای خود تکرار کنید.
۴. از نسخهی لایت برنامهها استفاده کنید
توسعهدهندگانی مانند فیسبوک و مایکروسافت، نسخهی لایت (Lite) برنامههای خود را نیز در دسترس کاربران اندرویدی قرار میدهند. اگر برنامههایی نظیر فیسبوک، Outlook و Messenger، فضای زیادی از گوشی شما را اشغال کردهاند، بهتر است که از نسخهی لایت آنها برای آزاد کردن فضا در گوشی اندرویدی خود بهره بگیرید.
نسخهی لایت برنامهها برای گوشیهای اندرویدی اقتصادی و قدیمیتر طراحی شدهاند و فضای کمتری را اشغال میکنند. شاید برخی از قابلیتها و انیمیشنهای جذابتر اینگونه برنامهها را از دست بدهید اما کاربرد اصلی این برنامهها در نسخهی لایت نیز ثابت باقی خواهد ماند.
۵. از فضای ذخیرهسازی ابری استفاده کنید
در صورتی که از مشترکان سرویس Google One یا Microsoft 365 هستید، میتوانید فضای ذخیرهسازی ابری آنها را برای آزاد کردن فضا در گوشی اندرویدی خود مورداستفاده قرار دهید.
کاربران این نوع سرویسها قادر به آپلود عکسها و ویدیوهای خود به گوگل درایو (Google Drive) یا واندرایو (OneDrive) و پاک کردن این فایلها از گوشی خود هستند. این کار، فضای زیادی از گوشی شما را آزاد میکند و همیشه میتوانید به تصاویر و ویدیوهای خود از طریق دستگاههای دیگر نیز دسترسی داشته باشید.
۶. فضای ذخیرهسازی گوشی خود را از طریق گوگل فوتوز آزاد کنید
اکثر کاربران اندروید، گوگل فوتوز (Google Photos) را برای تهیهی بکاپ و نسخهی پشتیبان از فایلهای تصویری خود ترجیح میدهند. این برنامه دارای ابزار کاربردی و مفیدی است که تصاویر و ویدیوهای بکاپگرفتهشدهی شما را حذف میکند. برای بهرهمندی از این قابلیت، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱) برنامهی گوگل فوتوز را در گوشی اندرویدی خود باز کنید.
۲) بر روی عکس پروفایل خود در بالا و سمت راست صفحه ضربه بزنید.
۳) از منوی بازشده، «Free up space» را انتخاب کنید.
۴) میزان فضایی که میتوانید از این طریق در گوشی خود آزاد کنید را بررسی نمایید و از دکمهی پایین صفحه برای پاک کردن فایلهای بکاپگرفتهشده کمک بگیرید.
۷. از ابزار مدیریت فضای ذخیرهسازی استفاده کنید
تولیدکنندگان اصلی بازار نظیر سامسونگ و شیائومی، محصولات خود را با ابزاری اختصاصی جهت مدیریت فضای ذخیرهسازی دستگاه عرضه میکنند. برای استفاده از نمونهی سامسونگ این ابزار، مراحل زیر را دنبال کنید:
۱) تنظیمات گوشی سامسونگ خود را باز کنید.
۲) به بخش «Battery and device care» بروید.
۳) در این صفحه، منوی «Storage» را باز کنید.
۴) در این بخش میتوانید فایلهای تکراری، بزرگ و Recycle Bin گوشی خود را حذف کنید.
از فضای ذخیرهسازی گوشی خود هوشمندانه استفاده کنید
علاوهبر موارد بالا، روشهای هوشمندانهتری مانند تغییر تنظیمات ضبط ویدیو از رزولوشن 4K به Full HD را نیز میتوانید جهت آزاد کردن فضا در گوشی اندرویدی خود انجام دهید. با استفاده از روشهای ذکرشده در این متن، قادر خواهید بود تا حدود ۱۰ الی ۱۵ گیگابایت از فضای اشغالی حافظهی داخلی گوشی را آزاد کنید.
منبع: GuidingTech
2 پاسخ
بعد از عقب ماندگی از جهان و کلی موضوعات دیگه گلایه میکنیم وقتی کلی وقت برای دغل بازی میزان امثال اینها وقت ملت رو هم میگیرن انتظار پیشرفت و انسانیت کف جامعه نمیشه داشت مرد حسابی تیتر میزنی بدون حذف کردن بعد همه ایتیمهات که حذف کردن هستن
سلام، ممنون از پیام شما
دوست عزیز متاسفانه مثل اینکه شما اصلاً “تیتر” و خود متن رو با دقت مطالعه نکردین و نظر دادین!!
ما نوشتیم “۷ راهکار برای آزاد کردن فضا در گوشی اندرویدی “”بدون حذف برنامهها!” یعنی بدون اینکه یه برنامه یا اپلیکیشن رو حذف کنیم چطور فضای گوشی اندرویدی رو آزاد کنیم!
و خود عبارت “آزاد کردن فضا” هم یعنی باید یه فایلی حذف بشه، بدون حذف فایل که نمیشه فضا رو آزاد کرد و البته تیتر و متن خبر ما هم همچین ادعای غیرمنظقی رو نداره!!
در این مطلب هم ما توضیح دادیم که کدوم فایلها (مثل فایلهای کَش برنامهها) رو که با حذفشون آسیبی به برنامه نمیخوره میشه حذف کرد!