گوشیهای کامپکت و جمعجور تا سالها مترادف با راحتی و سهولت استفاده بودند. یک گوشی کامپکت بهراحتی در دست قرار میگیرد، بدون زحمت در جیبها جا میشود و تعادل مناسبی بین عملکرد و قابل حمل بودن را فراهم میکند.
علیرغم این ویژگیهای جذاب، تقاضا برای گوشیهای جمعوجور در سالهای گذشته کاهش یافته است، تا جاییکه حتی اپل تصمیم گرفت تولید گوشیهای آیفون مینی خود را بهدلیل فروش کم و کمبود تقاضا متوقف کند. اما دلیل اصلی این کاهش محبوبیت چیست؟ اگرچه دستگاههای کامپکت روی کاغذ جذاب به نظر میرسند و حمل آنها بسیار آسانتر است، اما اغلب از نظر عملکرد فنی و قابلیتها نسبت به گوشیهای بزرگتر ضعیف ظاهر میشوند. برای آشنایی با ۷ دلیل که چرا یک گوشی کامپکت و جمعوجور همانند گذشته ارزش خرید بالایی ندارد، با اِروتِک همراه باشید.
۱) صفحهنمایش بزرگتر، محتوای بیشتر!
گوشیهای امروزی دیگر تنها برای تماس و ارسال پیامک مورداستفاده قرار نمیگیرند، بلکه به کامپیوترهای جیبی تبدیل شدهاند که از وبگردی تا پخش ویدیو را پوشش میدهند. یک صفحهنمایش بزرگتر میتواند محتوای بیشتری را بهصورت همزمان برای شما به نمایش بگذارد و چه جدیدترین پستها در شبکهی اجتماعی موردعلاقهی خود را مرور میکنید و چه قصد تماشای فیلم یا ویرایش عکس دارید، همواره از این ویژگی گوشیهای بزرگتر بهره خواهید برد.
برای بسیاری از کاربران، گوشی در واقع دستگاه اصلی یا حتی تنها دستگاه سرگرمی است و وقتی که به لپتاپ یا کامپیوتر رومیزی دسترسی ندارید، برخورداری گوشی از نمایشگر بزرگ به یک ضرورت تبدیل میشود.
هنگامی که استیو جابز آیفون 4S را در سال ۲۰۱۱ معرفی کرد، مدعی شد که ۳٫۵ اینچ اندازهی «ایدهآل» برای نمایشگر گوشی هوشمند است. با این حال، بیش از یک دهه بعد از این رونمایی، چنین اندازهای حتی برای یک گوشی کامپکت نیز محدودکننده به نظر میرسد. اگر با استفاده از گوشیهای قبل از سال ۲۰۱۲ بخواهید به سایتهای امروزی و مدرن سر بزنید، بهسرعت متوجه خواهید شد که چرا صفحهنمایش های بزرگ در دنیای فناوری به یک استاندارد و ویژگی عادی تبدیل شدهاند.
۲) کمبود فضا در گوشی کامپکت برای ویژگیهای مدرن!
گوشیهای هوشمند امروزی سختافزار و قطعات چشمگیری را در بدنهی باریک خود قرار میدهند. گوشیهای مدرن برای ویژگیهایی مانند پرداختهای بدون تماس، موقعیتیابی GPS، شارژ بیسیم و اتصال پرسرعت 5G، به فضایی برای قطعاتی مانند تراشههای NFC، شتابسنجها، آنتنها و سیمپیچهای مغناطیسی نیاز دارند که تعبیهی آنها برای یک گوشی کامپکت چالش بزرگی است.
کوچک کردن قطعات تا حدی امکانپذیر خواهد بود، اما محدودیتهای فیزیکی را نمیتوان نادیده گرفت. برای خرید یک گوشی جمعوجور و کامپکت ممکن است مجبور به وداع با ویژگیهایی مانند شارژ سریع یا اتصال قوی شوید. ظرفیت باتری نیز یکی دیگر از نقاط ضعف گوشیهای کوچک به حساب میآید، چرا که یک گوشی بزرگتر میتواند باتری بزرگتری را نیز در خود جای دهد و انرژی گوشی را برای مدت بیشتری تأمین کند.
۳) محدودیتهای عکاسی با گوشی کامپکت
دوربینهای گوشیهای هوشمند تبدیل به یکی از دلایل اصلی خرید این دستگاهها شدهاند، اما عکسهای باکیفیت و جذاب به سختافزار و سنسورهایی نیاز دارند که معمولاً فضای زیادی را اشغال میکنند. اکثر گوشیهای پرچمدار امروزی دارای ماژولهای دوربین متعددی برای عکسهای با زاویهی دید عریض، پرتره و عکسهای زومشده هستند. این ماژولها به فضای مخصوصی برای تعبیهی حسگرها، اپتیکها و در برخی موارد سیستمهای پریسکوپ پیچیده نیاز دارند.
یک گوشی کامپکت و جمعوجور قادر به رقابت با گوشیهای چندمنظورهی بزرگتر نیست. اگرچه این نوع گوشیها میتوانند دوربین اصلی مناسبی را ارائه دهند، اما بعید است که دارای لنزهای فوق عریض یا تلهفوتو باکیفیتی باشند. علاوهبر این، کمبود فضا برای تراشههای پیشرفتهی پردازش تصویر باعث افزایش اختلاف کیفیت عکسهای یک گوشی معمولی با دستگاههای جمعوجور میشود.
۴) گوشیهای بزرگتر در برابر گرما عملکرد بهتری دارند
گوشیهای هوشمند مدرن از نظر عملکرد فنی با لپتاپها رقابت میکنند؛ این دستگاهها که معمولاً مجهز به پردازندههای قدرتمند و حداکثر ۱۶ گیگابایت رم هستند، گرمای قابل توجهی را در هنگام اجرای چند برنامه بهصورت همزمان یا بازیهای گرافیکی سنگین تولید خواهند کرد.
دستگاههای بزرگتر نسبت به گوشیهای جمعوجور بیشتر قادر به دفع و مدیریت مؤثر گرما هستند، چراکه فضای بیشتری برای قطعات و سیستمهای خنککننده، چه غیرفعال (مانند لولههای حرارتی) و چه فعال (مانند فن در برخی از گوشیهای گیمینگ) در اختیار دارند. یک گوشی کامپکت و کوچک بیشتر مستعد گرم شدن بیش از حد و داغ کردن است، که میتواند منجر به عملکرد کندتر دستگاه در استفادهی طولانیمدت شود.
۵) تایپ کردن با صفحهنمایشهای بزرگ آسانتر است
یک نمایشگر بزرگ تنها برای بهبود تجربهی بصری و نمایش محتوای بیشتر کاربرد ندارد، بلکه امکان استفادهی بهتر از ویژگیهای دستگاه را نیز فراهم میکند. صفحهکلیدهای مجازی در گوشیهای بزرگ، کلیدهای بزرگتری را در اختیار کاربران خود میگذارند که اشتباهات تایپی را کاهش داده و سرعت تایپ را افزایش میدهند. این دستگاهها همچنین کلیدهای بیشتری را بهصورت همزمان نشان میدهند و نیازی به تغییر مداوم چیدمان کیبورد ندارید.
اگرچه تایپ یکدستی ممکن است با گوشیهای بزرگ کار سختتری باشد و حس جالبی به کاربر ندهد، اما اکثر برنامههای کیبورد حالتهای یکدستی را نیز ارائه میکنند که تجربهی تایپ با گوشیهای بزرگ را بهبود میبخشند.
۶) تجربهی بهتر در بازیها با گوشیهای بزرگتر!
بازیهای موبایلی به صنعت مهمی تبدیل شدهاند و این روزها گوشی برای بسیاری از کاربران، دستگاه اصلی بازی محسوب میشود. نمایشگرهای بزرگ با نمایش واضحتر گرافیکهای دقیق و جلوههای پیچیدهی جدیدترین بازیها، تجربهی گیمینگ بهتری را ارائه میکنند. این نوع دستگاهها همچنین فضای بیشتری را نسبت به یک گوشی کامپکت برای کنترلهای روی صفحه در اختیار بازیکنان میگذارند و احتمال اینکه دکمهی اشتباهی را در جریان بازی لمس کنید کمتر است.
افزونبر این و همانطور که بالاتر اشاره شد، گوشیهای بزرگتر معمولاً باتریهای بزرگتر و سیستمهای خنککنندهی بهتری هم دارند که بهلطف آنها میتوانید برای مدت بیشتری بهصورت مداوم به تجربهی بازیهای موبایلی خود ادامه دهید.
۷) هزینهی بیشتر تولید گوشی کامپکت
گوشیهای هوشمند جمعوجور، طرفداران کمتری دارند و بهندرت از مزیت اقتصادی دستگاههایی که در مقیاس بالا تولید میشوند بهره میبرند. به همین دلیل است که آیفون 12 مینی و 13 مینی اپل، علیرغم تحسین منتقدان و طرفداران، تنها ۳ درصد از کل فروش آیفون را به خود اختصاص دادند.
تعبیهی سختافزار پرچمدار در یک بدنهی کوچک به مهندسی سفارشی نیازمند است. این مسئله هزینهی ساخت گوشیهای کامپکت را افزایش میدهد اما مخاطب هدف محدود، سرمایهگذاری روی این محصولات را توجیه نمیکند. حتی کمپانی گوگل نیز از ایدهی گوشیهای کوچک فاصله گرفته و بر مدلهای بزرگتر و سودآورتر تمرکز کرده است.
مزایای یک دستگاه بزرگتر برای اکثر کاربران از معایب آن بیشتر است. اگر گوشیهای تاشو به اندازهی کافی مقرونبهصرفه نشوند که مصرفکنندگان بیشتری را به خود جلب کنند، بعید به نظر میرسد که گوشیهای جمعوجور به محبوبیت قبلی خود دست یابند.
۸) جمعبندی
در حالی که نوستالژی برای گوشیهای کوچک قابل درک است، باید واقعیت را در نظر گرفت که قابلیتها و کاربردهای امروزی به نمایشگرهای بزرگتر نیاز دارند. به عبارت دیگر، از نمایشگرها و دوربینهای بهتر گرفته تا عمر باتری بیشتر و سیستم خنککنندهی بهتر، یک گوشی استاندارد نسبت به گوشی کامپکت برای نیازهای امروزی کاربردیتر ظاهر میشود.
گوشیهای کوچک و جمعوجور احتمالاً همیشه طرفداران خاص خود را داشته باشند، اما ارزش خرید این دستگاهها با توجه به نیازها و کاربردهای مدرن برای اکثر کاربران زیر سؤال رفته است.
منبع: Gizmochina