جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

راکتور هسته‌ای فضایی جدید چین، احتمالاً 100 برابر قدرتمندتر از راکتور ناسا خواهد بود

راکتور هسته‌ای فضایی جدید چین، احتمالاً 100 برابر قدرتمندتر از راکتور ناسا خواهد بود

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

گزارشی از خبرگزاری Souch China Morning منتشر شده که نشان می‌دهد برنامه فضایی چین، طرح اولیه یک راکتور هسته‌ای قدرتمند را تکمیل کرده است. سازمان ملی فضایی این کشور اخیراً در حال ساخت یک راکتور بوده تا با دیگر آژانس‌های فضایی مانند ناسا که برنامه‌های هسته‌ای فضایی خود را طراحی کرده‌اند، قابل رقابت باشد. ناسا نیز به‌تازگی از یک شرکت خصوصی درخواست کرده تا در طی مدت 10 سال، به توسعه یک سیستم شکافت هسته‌ای جهت انجام ماموریت‌هایی بر روی کره ماه بپردازد.

چین و آمریکا وارد رقابت فضایی می‌شوند

برنامه فضایی چین، که پیش‌تر برخی از اجزای راکتور خود را ساخته است؛ قصد دارد با استفاده از انرژی هسته‌ای، انرژی مورد نیاز ماموریت‌های آینده‌ به دو سیاره ماه و مریخ را تامین کند. راکتور چین قادر به تولید یک مگاوات برق خواهد بود که از قدرتی 100 برابری نسبت به راکتور ناسا که تا سال 2030 به ماه فرستاده خواهد شد، برخوردار است. سیستم شکافت هسته‌ای ناسا می‌تواند در حدود 40 کیلووات برق را تامین کند که این توان به‌ گفته آژانس فضایی ایالات متحده برای تامین انرژی 30 خانوار برای یک دهه کافی است.

چین در ماه گذشته، دومین فضاپیمای سرنشین‌دار خود را به ایستگاه فضایی پرتاب کرده است. البته ناسا اخیراً پروژه ماموریت فرود بر ماه آرتمیس را تا سال 2025 به تاخیر انداخته است، بخشی از این تصمیم به‌ دلیل اختلاف حقوقی کمپانی Blue Origin جف بزوس با SpaceX ایلان ماسک بر سر اعطای قرارداد فرود بر ماه است. این امر باعث شده تا بیل نلسون، مدیر ناسا ابراز نگرانی خود را از احتمال انتقال زودتر انسان به ماه توسط چین، پیش از ماموریت دوباره ناسا ابزار کند.

رآکتور هسته‌ای فضایی جدید چین، احتمالا 100 برابر قدرتمندتر از نمونه ناسا است

ناسا معتقد است برای رقابت با چین، باید هسته‌ای شود

اگر چه اطلاعات اندکی در مورد مشخصات پروژه راکتور هسته‌ای مخفی چین وجود دارد، خبرگزاری South China Morning اعلام کرده که دو دانشمند درگیر در این پروژه، این هفته تکمیل اولین نمونه راکتور را به‌ همراه برخی از اجزای حیاتی آن تایید کرده‌اند.

ژانگ زی، دانشمند فضایی در موسسه پیشرانش فضایی شانگهای در گفتگو با South China Morning گفته:

در این میان نگرانی‌هایی مطرح شده که محرمانه بودن برنامه راکتور هسته‌ای فضایی چین را به معنای عدم نظارت و وجود مقررات دولتی، در هنگام احتمال بروز یک حادثه، مانند پخش مواد رادیواکتیو در مدار در حین پرتاب قلمداد می‌کند. ایجاد یک سیستم ارزیابی و مدیریت ایمنی مناسب با تکیه بر ‌فناوری چین، افزایش شفافیت در زمینه پیشرفت تحقیقات و توسعه جهت کاهش نگرانی‌های عموم مردم، اقداماتی ضروری به‌ شمار می‌روند.

گفتنی است چین در سال 2019، برای اولین بار یک باتری کوچک رادیواکتیو را بر روی کاوشگر Yutu 2 به ماه فرستاده بود، که با فاصله‌ای زیاد از این سیاره فرود آمد. آن دستگاه تنها قادر به تولید چند وات انرژی برای کمک به فعالیت کاوشگر در طول شب‌های طولانی قمری بود، اما نمونه اولیه راکتور هسته‌ای جدید، بخشی از یک پروژه جاه‌طلبانه‌تر است و با کمک آن چین قصد دارد خود را به‌ عنوان رهبر جهان در فضا نمایش دهد.

در اوایل سال جاری میلادی، ناسا در جلسه استماع کنگره آمریکا اعلام کرده بود که ایالات متحده باید تلاش‌های خود را برای توسعه فضاپیمای هسته‌ای به‌ منظور رقابت با چین افزایش دهد.

منبع: Interestingengineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *