جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
جزییات طرح استارلینک برای ارائه اینترنت ماهواره ای به گوشی های هوشمند

جزییات طرح استارلینک برای ارائه اینترنت ماهواره ای به گوشی های هوشمند

اشتراک‌گذاری:

شاید به خاطر داشته باشید که در سال ۲۰۲۲ میلادی، دو کمپانی تی-موبایل (T-Mobile) و اسپیس‌ایکس (SpaceX) با یکدیگر وارد همکاری شدند تا قابلیت اتصال مستقیم گوشی‌های هوشمند معمولی به اینترنت ماهواره‌ای را از طریق شبکه‌ی ماهواره‌ای استارلینک (Starlink) محقق کنند. طبق گزارش جدیدی، کمپانی SpaceX در حال افزایش تعداد ماهواره‌های پرتابی خود در سال فعلی و آینده است تا تعداد ماهواره‌های فعال و عملیاتی‌اش را افزایش دهد. چنین اقدامی مستلزم انجام ۱۰۰ پرواز در دو ماه و نیم آینده خواهد بود. برای سال ۲۰۲۴ میلادی نیز باید خبر داد که برنامه‌ی این کمپانی حتی جاه‌طلبانه‌تر است و با ۱۲ پروازی که برای هر ماه برنامه‌ریزی شده، اسپیس‌ایکس به مجموع ۱۴۴ ماموریت برای سال آینده خواهد رسید.

یکی از سخن‌گویان کمپانی اسپیس‌ایکس به وب‌سایت خبری Ars Technica گفت:

“ما همچنین قابلیت ارتباطات مستقیم گوشی (direct-to-cell) با [ماهواره‌های] استارلینک را بررسی خواهیم کرد و این یک قابلیت کلیدی است که سال آینده بعد از انجام آن ۱۴۴ پرواز اضافه خواهد شد.”

احتمال عرضه اینترنت ماهواره ای استارلینک برای گوشی های هوشمند در سال ۲۰۲۵

برای رفع ابهامات احتمالی، باید به این نکته توجه داشت که طبق آن‌چه پیش از این وعده داده شده بود، در سال ۲۰۲۴ میلادی تنها باید شاهد راه‌اندازی اولیه و عمومی سرویس تبادل پیام متنی مستقیم به گوشی باشیم. نسخه‌ی پرسرعت و کامل سرویس LTE ماهواره‌ای با حداکثر سرعت ۲ مگابیت بر ثانیه برای عرضه‌ی اولیه در سال ۲۰۲۵ میلادی برنامه‌ریزی شده است. طبق گزارش جدید وب‌سایت خبری Ars Technica، قابلیت‌های این سرویس پرسرعت به ماهواره‌هایی با مقیاس بزرگ‌تری نیاز دارند که توسط پرتابگر فوق سنگین SpaceX Starship پرتاب خواهند شد. در حال حاضر اما این کمپانی مجبور به طراحی واحدهایی با اندازه‌ی متوسط شده است که هنوز نسبت به مدل‌های قدیمی بزرگ‌تر هستند اما می‌توانند روی موشک‌های فالکون ۹ قرار بگیرند و به پرواز درآیند.

افرادی که از “محبوب‌ترین” طرح‌ها و بسته‌های اینترنتی اپراتور T-Mobile استفاده می‌کنند، بدون پرداخت هزینه‌ی اضافی‌ای به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دسترسی خواهند داشت. در حالی که مشتریان بسته‌ها و طرح‌های ارزان‌تر این شرکت باید برای دسترسی به اینترنت استارلینک، هزینه‌ی اضافی پرداخت کنند. لازم به ذکر است که استارلینک در حال حاضر علاوه بر شرکت T-Mobile، با چندین اپراتور دیگر در سراسر جهان قرارداد بسته است که از میانشان می‌توان به شرکت Optus در استرالیا، راجرز (Rogers) در کانادا، KDDI در ژاپن، One NZ در نیوزیلند و کمپانی Salt در کشور سوئیس اشاره کرد. با این وجود، در حال حاضر تنها جدول زمانی عرضه‌‌ی این اینترنت ماهواره‌ای به اپراتور T-Mobile در ایالات متحده تعلق دارد.

در پایان، شایان ذکر است که نقشه‌ی استارلینک به پوشش دادن خشکی‌ها، دریاچه‌ها و آب‌های ساحلی محدود می‌شود. پس اگر در وسط اقیانوس به‌دنبال اینترنت ماهواره‌ای می‌گردید، باید برای خدمات دریایی استارلینک ثبت نام کنید. در خشکی اما ماهواره‌های استارلینک شکاف‌های پوششی اپراتورها و فواصل بدون دسترسی به اینترنت را پر می‌کند و دیگر نیازی به احداث زیرساخت‌های بیشتر برای پوشش دادن این فواصل نیست. با این حال،‌ هنوز سوالات بی‌پاسخ زیادی در مورد این سرویس اینترنتی و پوشش آن وجود دارد و درباره‌ی مواردی نظیر اتصال رومینگ باید منتظر ارائه‌ی جزئیات بیش‌تری توسط کمپانی SpaceX باشیم.

منبع: GSMArena

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *