جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
بذروکسین

راه های مقابله با شوری آب و شوری خاک

اشتراک‌گذاری:

شوری آب و خاک کشاورزی دو مشکل و معضل بزرگی می باشند که می‌توانند منجر به کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و حتی از بین رفتن مزارع کشاورزی شوند.

شوری آب به افزایش میزان نمک‌ها و مواد معدنی در آب گفته می‌شود. این نمک‌ها می‌توانند از منابع طبیعی مانند آب دریا، آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌ها، یا از فعالیت‌های انسانی مانند کشاورزی و صنعتی وارد آب شوند.

شوری خاک نیز به زیاد شدن اندازه نمک‌ها و مواد معدنی در بسترکشت می گویند. این نمک‌های موجود در بستر کشت می‌توانند از طریق آبیاری با آب شور، تبخیر آب از سطح بسترکشت و تجمع نمک‌ها در بسترکشت به وجود آیند.

رفع شوری خاک

رفع شوری آب کشاورزی

شوری آب کشاورزی یک مشکل بسیار جدی برای باغداران و کشاورزان است که می‌تواند منجر به کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و حتی از بین رفتن محصولات شود. شوری آب می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، دلیل ایجاد شوری عبارتند از :

  1. وجود نمک در منابع طبیعی آب مثل آب دریا ها، آب‌ زیرزمینی و رودخانه‌ها

  2. ورود نمک‌ها به آب از طریق فعالیت‌های انسانی مانند کشاورزی و صنعتی

ممکن است کشاورزان نگران این موضوع باشند، جایی برای نگرانی نیست زیرا ما روش مقابله با شوری آب را می دانیم و در ادامه به شما توضیح خواهیم داد :

  • استفاده از آب شیرین‌کن‌ آب : آب شیرین‌کن ‌ها دستگاهی می باشند که از طریق فرآیندهای مختلفی مثل اسمز معکوس، الکترودیالیز و تعویض یونی، نمک‌ها و مواد معدنی را از آب حذف می نمایند. آب شیرین‌کن‌ها می‌توانند برای رفع شوری آب کشاورزی استفاده شوند، اما ممکن است هزینه‌های نسبتا بالایی برای کشاورز و باغدار داشته باشد.

  • استفاده از روش‌های آبیاری کم فشار : روش‌ آبیاری کم فشار مثل آبیاری قطره‌ای و آبیاری بارانی می‌توانند به کاهش شوری آب کشاورزی بسیار کمک کنند. روش های مذکور باعث می‌شوند که آب کمتری از بسترکشت تبخیر شود و نمک‌ها کمتر در خاک تجمع نمایند.

  • استفاده از کودهای آلی : کودهای آلی مثل کمپوست و کود حیوانی می‌توانند به بهبود ساختار خاک و کاهش شوری آب کشاورزی کمک بسیار زیادی کنند. این نوع کودها با بهبود نفوذپذیری بسترکشت، باعث می‌شوند که آب کمتری از بسترکشت تبخیر شود و نمک‌ها کمتر در خاک تجمیع شوند.

  • استفاده از گیاهان مقاوم به شوری : گیاهان مقاوم به شوری می‌توانند در شرایط شوری آب رشد زیادی داشته باشند. استفاده از گیاهان مقاوم در برابر شوری می‌تواند به کاهش تأثیرات شوری آب کشاورزی کمک نماید.

رفع شوری آب

رفع شوری خاک کشاورزی

  1. شستن خاک : شستشوی خاک یک روش پر تکرار برای رفع شوری بسترکشت می باشد. در شستن خاک، آب زیادی به خاک اضافه می شود تا نمک ها از خاک شسته شوند و در نهایت از بین بروند. شستشوی خاک می تواند موثر و مفید باشد، اما ممکن است برای کشاورز کمی زمان بر و پرهزینه می باشد.

  2. کوتاه کردن فواصب آبیاری : در این روش باید زود به زود زمین کشاورزی را آبیاری نمایید تا غلظت محلول در خاک زیاد نشود و به اصطلاح خاک شور اصلاح گردد.

  3. روش های آبیاری غیر مستقیم : در این روش آبیاری می بایست از آبیاری قطره ای و یا بارانی استفاده نمایید تا آب و خاک به طور مستقیم با هم دیگر در ارتباط نباشند وباعث شکلگیری نمک شود.

معایب شوری آب و شوری خاک برای زمین و محصولات کشاورزی

شوری آب و شوری خاک برای زمین کشاورزی و محصولات کشاورزی معایب بسیار زیادی دارد که در ادامه هر یک را بررسی خواهیم کرد :

معایب شوری آب

معایب شوری خاک

کاهش رشد و تولید گیاهان

افزایش حساسیت گیاهان به بیماری ها

کاهش کیفیت محصولات کشاورزی

کاهش مقاومت گیاهان به خشکی

افزایش هزینه تولید محصولات کشاورزی

کاهش حاصلخیزی خاک

برای استفاده از آب مغناطیسی برای کاهش شوری خاک، می توان از دستگاه های آب مغناطیسی استفاده کرد. این دستگاه ها آب را از میان یک میدان مغناطیسی قوی عبور می دهند و آن را به آب مغناطیسی تبدیل می کنند. آب مغناطیسی حاصل از این دستگاه ها می تواند برای آبیاری گیاهان استفاده شود. آبیاری با آب مغناطیسی می تواند به کاهش شوری خاک و بهبود رشد و تولید گیاهان کمک کند. مطالعات انجام شده نشان می دهد که آب مغناطیسی می تواند به کاهش شوری خاک کمک کند. این مطالعات نشان داده اند که آبیاری با آب مغناطیسی می تواند باعث کاهش میزان نمک های محلول در خاک، افزایش نفوذپذیری خاک و بهبود رشد گیاهان شود.

چندتا از مکانیسم هایی که از طریق آن، آب مغناطیسی می تواند به کاهش شوری بسنر کشت کمک زیادی می کند عبارتند از :

  1. کاهش میزان انحلال نمک ها در آب: آب مغناطیسی می تواند میزان انحلال نمک ها در آب را کاهش دهد. این امر باعث می شود که نمک های کمتری از طریق آبیاری به خاک وارد شوند.

  2. افزایش نفوذپذیری خاک: آب مغناطیسی می تواند نفوذپذیری خاک را افزایش دهد. این امر باعث می شود که آب و املاح موجود در آن به راحتی از خاک خارج شوند.

  3. افزایش فعالیت میکروارگانیسم های مفید خاک : آب مغناطیسی می تواند فعالیت میکروارگانیسم های مفید خاک را افزایش دهد. این میکروارگانیسم ها می توانند به تجزیه نمک ها و کاهش شوری خاک کمک کنند.

بذروکسین

با توجه به نکاتی که عرض کردیم متوجه شدیم که شوری آب و شوری خاک برای زمین کشاورزی و محصولات کشاورزی بسیار مضر می باشد و حتی می تواند محصولات کشاورزی باغداران را به نابودی برساند. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار یکسری پیشنهادات دادیم که یکی از آن ها استفاده تجهیزات و ادوات کشاورزی به روز می باشد، استفاده از یکسری تجهیزات کشاورزی می تواند از شوری آب و خاک کشاورزی جلوگیری کند. خرید تجهیزات کشاورزی یکسری نکات مهم دارد مثل؛ باکیفیت بودن، مقاوم بود، برند معتبر، گارانتی و …. همه این موارد را می توانید با خرید از سایت جامع خرید و فروش تجهیزات کشاورزی، بزروکسین تجربه نمایید.

سلب مسئولیت: این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و اِروتِک مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *