جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
دلایل داغ شدن گوشی چیست؟

دلایل داغ شدن گوشی چیست؟

اشتراک‌گذاری:

داغ شدن گوشی یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای بسیاری از ما اتفاق افتاده باشد. داغ شدن گوشی در بسیاری از موارد قابل حل شدن است. اما گزارش‌هایی از داغ شدن گوشی و انفجار آن نیز وجود دارد. بله درست متوجه شدید. انفجار گوشی. حتی چند مورد از این انفجارها باعث مرگ کاربران نیز شده است. با توجه به این موضوع باید گفت که داغ شدن گوشی یک مشکل جدی است که باید حل شود. حل شدن این مشکل نیازمند شناسایی دلایل داغ شدن گوشی است. بر این اساس ما در اینجا به برخی از دلایل داغ شدن گوشی پرداخته‌ایم تا با شناسایی آن‌ها از بروز هرگونه اتفاق یا آسیب جلوگیری کنید.

عواملی که باعث داغ شدن گوشی می‌شوند

دلایل داغ شدن گوشی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • تماشای فیلم یا ویدئو
  • بازی‌ کردن بیش از حد با گوشی
  • اجرای چندین برنامه به طور همزمان
  • قرار گرفتن گوشی در فضای بسیار گرم
  • مبتلا شدن گوشی به بدافزار
  • سیگنال‌دهی ضعیف
  • مدل گوشی
  • نمایشگر و روشنایی گوشی

تماشای فیلم یا ویدئو

اگر عادت دارید ساعت‌ها با گوشی خود فیلم تماشا کنید باید منتظر داغ شدن بیش از حد تلفن خود نیز باشید. اما چرا این اتفاق می‌افتد و آیا این موضوع در مورد همه گوشی‌ها صادق است؟ پاسخ این است که داغ شدن گوشی در هنگام تماشای فیلم به عواملی مانند سیگنال وای فای و برخی از عوامل جزئی بستگی دارد.

با این حال هنگام تماشای آنلاین فیلم به خصوص فیلم‌های آنلاین، آنتن و سایر سخت افزارهای تلفن شما تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند و در نتیجه باعث داغ شدن گوشی می‌شوند. این وضعیت در زمانی که سیگنال وای فای ضعیف‌تر است بیشتر اتفاق می‌افتد. زیرا تلفن شما مجبور است به طور خودکار قدرت دریافت و انتقال سیگنال را افزایش دهد. تلاش برای افزایش قدرت سیگنال باعث مصرف برق بیشتر و گرمای بیشتر در گوشی می‌شود.

بازی کردن بیش از حد با گوشی

بازی با تلفن برای مدت طولانی از دیگر عواملی است که باعث داغ شدن گوشی می‌شود. این به این دلیل است که بازی‌ها بار قابل‌توجهی بر پردازنده و سایر اجزای گوشی دارند. پردازشگر وظایف و محاسبات مورد نیاز بازی‌ها را بر عهده دارد. وقتی که بار وارد شده بر پردازشگر بیشتر از حد معمول آن باشد، می‌تواند منجر به افزایش مصرف برق و در نتیجه تولید گرمای بیشتر شود. به عبارتی وقتی پردازشگر بیشتر از حد معمول آن کار کند، گرمای بیشتری تولید می‌کند.

اجرای چندین برنامه به طور همزمان

اگر جزء کاربرانی هستید که عادت دارید به طور همزمان از چند برنامه استفاده کنید، بهتر است این عادت را کنار بگذارید. زیرا استفاده همزمان از برنامه‌های مختلف نیز می‌تواند باعث داغ شدن گوشی شما شود. استفاده همزمان از چند برنامه گوشی نیز مانند بازی کردن بیش از حد می‌تواند پردازشگر گوشی را درگیر کند. در کنار این ویژگی، استفاده همزمان از چند برنامه ممکن است به مصرف انرژی و حافظه بیشتری نیز نیاز داشته باشد و از این جهت می‌تواند بیشتر به افزایش گرما کمک کند.

قرار گرفتن گوشی در فضای بسیار گرم

طبیعیست اگر گوشی یا هر دستگاهی را در فضای گرم یا در دسترس مستقیم نور خورشید قرار دهید، داغ می‌شود. در مواردی ممکن است احاطه کردن اطراف گوشی نیز باعث داغ شدن آن شود. مثلا ممکن است گوشی را در اتاق خود به شارژ بزنید اما اطراف گوشی پر از ملحفه و اشیاء دیگر باشد. یا وسیله‌ای که گوشی را بر روی آن قرار داده‌اید خود باعث ایجاد گرما شود. مثلا ممکن است قرار دادن چندین ساعته گوشی روی تشک تخت نیز باعث داغ شدن آن شود.

مبتلا شدن گوشی به بدافزار

نفوذ یا حمله ویروس‌ها نیز جزء معدود عواملی است که می‌تواند باعث گرم شدن گوشی شما شود. بدافزارها می‌توانند به انواع گوشی‌ها نفوذ کنند. اما گوشی‌های اندرویدی بیشتر از سایر گوشی‌ها در معرض بدافزارها هستند. البته تمام ویروس‌ها به این اندازه خطرناک نیستند و یا همه آن‌ها باعث داغ شدن گوشی نمی‌شوند. با این حال اگر گوشی شما به تازگی با مشکل داغ شدن بیش از حد مواجه است و بر گوشی خود آنتی ویروس ندارید، بررسی کنید که آیا ویروسی به گوشی شما نفوذ کرده است یا خیر.

سیگنال‌دهی ضعیف

زمانی که سیگنال یا آنتن‌دهی گوشی ضعیف باشد احتمال داغ شدن گوشی وجود دارد. دلیل این موضوع آن است که تلفن هوشمند شما برای یافتن یک سیگنال، چه تلفن همراه، چه وای فای یا بلوتوث، بفیشتر از حد معمول کار می‌کند. اگر در مکانی هستید که سیگنال تلفن همراه شما ضعیف است و یا وای فای ندارید، تلفن شما با صرف انرژی بیشتر در آنتن تلفن، کار بیشتری را انجام می‌دهد.

مدل گوشی

متاسفانه مدل‌ یا حتی برند گوشی نیز از عواملی است که در داغ شدن گوشی تاثیرگذار است. این موضوع در مورد گوشی‌های قدیمی بیشتر صادق است. گوشی‌های قدیمی فاقد پردازشگر و خنک کننده پیشرفته هستند. از این رو ممکن است هنگام اجرای برنامه‌های فشرده، فشار بیشتری به پردازشگر آن وارد شود و گرمای بیشتری تولید شود. راه حل این مشکل معمولا تعویض گوشی است.

به خصوص اگر با گوشی‌های خود برنامه‌های فشرده را اجرا می‌کنید باید به فکر تعویض آن با گوشی جدیدتر باشید. اگر برای تعویض گوشی خود از نظر پرداخت هزینه مشکل دارید می‌توانید از خرید اقساطی گوشی استفاده کنید. خرید اقساطی گزینه‌ای عالی برای خرید انواع کالاها و محصولات با سود کم و تسهیلات بالا است.

نمایشگر و روشنایی گوشی

معمولا گوشی‌هایی که از صفحه نمایش بالا برخوردار هستند برای کار کردن به روشنایی و نیز انرژی بالایی نیاز دارند. این موارد می‌توانند به طور مستقیم بر باتری و پردازشگر گوشی را تحت تاثیر قرار دهند و باعث داغ شدن آن شوند. البته این موضوع به ندرت اتفاق می‌افتد. به خصوص گوشی‌های رده بالا که به سیستم پیشرفته مجهز هستند، داغ شدن گوشی به دلیل نمایشگر بزرگ آن اتفاقی نادر است؛ اما غیرممکن نیست.

عواملی که ما در اینجا به عنوان دلایل داغ شدن گوشی‌ها مطرح کردیم جزء عواملی هستند که به راحتی قابل حل شدن هستند. علاوه بر راه‌حل خرید اقساطی که در گزینه مدل گوشی مطرح شد، استفاده از برنامه‌های آنتی ویروس قوی، دور کردن گوشی از فضاهای بسیار گرم، زمان‌دهی مناسب برای تماشای فیلم یا اجرای بازی و نیز عدم استفاده همزمان از برنامه‌ها می‌تواند مانع از داغ شدن گوشی شما شود.

اگر عوامل فوق را انجام دادید و همچنان با داغ شدن بیش از حد گوشی مواجه بودید بهترین راه مراجعه به تعمیرکاران موبایل است. در مواردی نیز ممکن است یک نقص جدی در زمینه فنی عامل داغ شدن گوشی باشد. اگر مشکل داغ شدن گوشی و برطرف کردن آن جدی و پرهزینه بود؛ شاید بهترین راه تعویض گوشی باشد. با این حال همه چیز به وضعیت گوشی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *