گوشیهای پرچمدار هر سال گرانتر میشوند و برندهای بزرگی مانند اپل، سامسونگ و گوگل در حال حاضر بهترین مدلهای پرچمدار خود را با برچسب قیمتی بیش از ۱۰۰۰ دلار راهی بازار میکنند. با چنین قیمتهایی میتوان انتظار فناوریهای پیشرفته، دوام بهتر و ویژگیهایی چشمگیر را داشت. با این حال، اکثر کاربران به این ویژگیها نیاز ندارند و برچسب قیمتی بالای این گوشیها بهندرت کارایی آنها در زندگی روزمره را توجیه میکند. اگر بهدنبال مناسبترین گوشی برای خود میگردید و میخواهید ببینید که آیا گوشیهای پرچمدار جدید ارزش خرید دارند یا خیر، برای آشنایی با ۷ دلیل برای اینکه چرا نباید گوشی پرچمدار گرانقیمت بخرید همراه اِروتِک باشید.
۱) «ویژگیهای پرچمدار» به کار اکثر کاربران نمیآید!
گوشیهای پرچمدار و گرانقیمت دارای مشخصات چشمگیری مانند جدیدترین تراشههای اسنپدراگون کوالکام، رم زیاد و نمایشگرهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یا حتی بالاتر هستند. اگرچه این ویژگیها در نگاه اول بسیار جذاب به نظر میرسند، اما در استفادهی روزمره تفاوت چندان زیادی برای کاربران معمولی نخواهند داشت.
اگر از آن دسته کاربرانی هستید که اکثر وقت خود با گوشی را صرف مرور پستهای اینستاگرام، توییتر یا تماشای فیلم و سریال میکنند، با خرید گوشی پرچمدار احتمالاً پیشرفت معناداری را نسبت به گوشیهای میانردهای که نصف مدلهای پریمیوم قیمت دارند نخواهید دید. دستگاههای میانردهی امروزی در حال حاضر عملکرد بسیار مناسبی را برای کارهای معمولی ارائه میدهند. این مدلهای مقرونبهصرفه با نمایشگرهای روان، پردازندههای نسبتاً قدرتمند و رم کافی برای انجام چند کار بهصورت همزمان و بدون هیچ تأخیر قابل توجهی عرضه میشوند.
بهطور مثال، سری گلکسی A سامسونگ و پیکسل 8a گوگل نمایشگرهای اولد ۹۰ هرتزی، دوربینهای توانمند و عملکرد فنی مناسبی را با قیمت ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار ارائه میدهند. اگر قصد تجربهی بازیهای موبایل با بالاترین تنظیمات و گرافیک ممکن را ندارید یا نمیخواهید ویدیوهای 4K را با استفاده از گوشی خود ویرایش کنید، قدرت و ویژگیهای یک گوشی پرچمدار برای شما ضروری نخواهد بود.
۲) تفاوت کیفیت دوربینها چندان قابل توجه نیست!
سیستمهای دوربین معمولاً یکی از ویژگیهای جذاب گوشیهای پرچمدار به حساب میآیند و پرچمدارانی مانند آیفون 16 پرو مکس اپل یا گلکسی S24 اولترا سامسونگ دارای لنزهای متعدد، سنسورهای بزرگتر و پردازش تصویر بهتر و ویژگیهای عکاسی متنوعی هستند. با این حال، آیا تفاوت کیفیت عکسهایی که از یک گوشی پرچمدار انتظار میرود، قیمت بسیار بالای آن را توجیه میکند؟
تفاوت بین یک پرچمدار ۱۲۰۰ دلاری و یک گوشی میانردهی ۶۰۰ دلاری برای اکثر کاربران آنقدرها که تبلیغات بر روی آن تأکید دارند، قابل توجه نیست. دوربینهای یک گوشی پرچمدار امروزی در زمینههای خاصی مانند عملکرد در نور کم، زوم اپتیکال و پرترههای پرجزئیات میدرخشند، اما این بهبودها برای تمامی افراد به چشم نخواهند آمد. کاربران معمولی که بیشتر برای شبکههای اجتماعی عکس میگیرند، احتمالاً تغییرات بسیار چشمگیری را بین یک گوشی پرچمدار و یک گوشی میانرده نخواهند دید.
گوشیهایی مانند پیکسل 8a گوگل و گلکسی A55 سامسونگ دوربینهای توانمندی را با قیمت مناسبتر ارائه میکنند که عکاسی روزمره را بهخوبی انجام میدهند. این دستگاههای میانرده تصاویر واضح و با رنگهای شادابی را در نور مناسب میگیرند و حتی در نور کم نیز با کمک بهینهسازیهای نرمافزاری و پردازش تصویر، عملکرد قابل قبولی خواهند داشت.
۳) پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت دیگر منحصر به پرچمداران نیست!
یکی از دلایل خرید گوشیهای پرچمدار، پشتیبانی نرمافزاری طولانیتر این مدلها نسبت به گوشیهای میانرده و اقتصادی بود. پرچمداران اغلب بهروزرسانیهای سیستمعامل و پچهای امنیتی را برای سالهای بیشتری نسبت به دستگاههای میانرده دریافت میکردند. با این حال، این مسئله اخیراً در حال تغییر بوده است.
کمپانیهای بزرگی مانند سامسونگ و گوگل حالا وعدهی انتشار چهار آپدیت بزرگ سیستمعاملی اصلی و پنج سال پچ امنیتی را برای بسیاری از گوشیهای میانردهی خود میدهند. بهعنوان مثال، گوشی پیکسل 8a گوگل از همان پشتیبانی نرمافزاری گوشی پرچمدار پیکسل 8 پرو برخوردار است. گوشیهای سری گلکسی A سامسونگ نیز بهتازگی با پشتیبانیهای طولانیتری عرضه شدهاند.
با توجه به چنین تغییراتی در سیاستهای غولهای فناوری، دیگر نیازی به پرداخت هزینهی یک گوشی پرچمدار جدید برای بهرهمندی از پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت ندارید. این در حالی است که دستگاههای میانرده از نظر عملکرد و مشخصات نیز در حال پیشرفت هستند و بدون برچسب قیمتی چشمگیر، طول عمر بهتری را ارائه خواهند داد.
۴) گوشیهای پرچمدار همیشه بهترین دوام را ندارند!
گوشیهای پرچمدار اغلب زیبایی کلی دستگاه را در اولویت قرار میدهند و دارای پنل پشتی شیشهای، فریم فولادی ضد زنگ و حاشیههای بسیار نازک هستند. اگرچه این نوع طراحی و مواد بهکاررفته در نگاه اول بسیار جذاب به نظر میرسند، اما از نظر عملی نکات منفی مشخصی نیز دارند. گوشیهایی که از پنل پشتی شیشهای برخوردارند، در هنگام افتادن به زمین بیشتر مستعد شکستگی هستند و تعمیر یک گوشی پرچمدار امروزی برای شما صدها دلار هزینه در پی خواهد داشت.
از طرف دیگر، گوشیهای میانرده اغلب از بدنههای پلاستیکی استفاده میکنند که در کاربردهای روزمره دوام بیشتری دارند. پلاستیک بهتر از شیشه در برابر سقوط و افتادن به زمین مقاومت میکند و حتی اگر آسیب ببیند، تعویض آن برای شما ارزانتر تمام میشود. مطمئناً یک گوشی پرچمدار در دست شما حس «لوکستری» خواهد داد، اما این لزوماً بدان معنا نیست که چنین گوشیهایی برای استفادهی روزانه طراحی بهتری نسبت به گوشیهای میانرده دارند.
۵) عمر باتری یک گوشی پرچمدار همیشه بهتر نیست!
شاید فکر کنید که با خرج کردن ۱۰۰۰ دلار یا بیشتر، یک گوشی پرچمدار با عمر باتری بینظیر بهدست خواهید آورد، اما باید گفت که این مسئله همیشه صادق نیست. دستگاههای پرچمدار اغلب به نمایشگرهایی با رزولوشن و نرخ نوسازی بالا و پردازندههای قدرتمند مجهز هستند که باتری را سریعتر تخلیه میکنند. علیرغم اینکه تولیدکنندگان گوشیها گاهی اوقات فناوری شارژ سریع را بهعنوان جبرانی برای این نوع شارژدهی در نظر میگیرند، اما هنگام خرید گوشی پرچمدار باید در نظر داشته باشید که نمایشگر بزرگتر و سختافزار قدرتمندتر بر طول عمر باتری دستگاه تأثیر قابل ملاحظهی میگذارند.
از سوی دیگر، گوشیهای میانرده بین عملکرد فنی و شارژدهی تعادل بهتری برقرار میکنند. دستگاههایی مانند گلکسی A56 سامسونگ و سری وان پلاس نورد با باتریهای بزرگ و پردازندههای کارآمد به بازار میآیند که در طول روز شارژدهی مناسبی را بدون وابستگی به فناوری شارژ سریع ارائه میکنند. این گوشیها حتی ممکن است طول عمر باتری بهتری نسبت به برخی از مدلهای پرچمدار داشته باشند.
۶) اگر گوشی پرچمدار میخواهید، مدل قدیمی یا کارکرده بخرید
اگر تمایل به خرید یک گوشی پرچمدار قدرتمند دارید، نیازی نیست که حتماً سراغ مدلهای ۱۲۰۰ دلاری جدید بروید. قیمت مدلهای پرچمدار قدیمیتر معمولاً پس از یک یا دو سال با کاهش قابل توجهی مواجه میشود و با خرید این گوشیها میتوانید تقریباً همان تجربهی پرچمداران فعلی را با هزینهی کمتر بهدست آورید. اگر در خرید گوشی پرچمدار کارکرده و دست دوم نیز دقت کافی به خرج دهید، دستگاه قدرتمند و باکیفیتی را با هزینهی بسیار کمتر از آن خود کردهاید.
۷) گوشیهای میانرده بسیار بهتر از قبل شدهاند!
بزرگترین دلیل برای کنار گذاشتن گوشیهای پرچمدار، پیشرفت چشمگیر گوشیهای میانرده است. دستگاههایی که در حال حاضر با قیمتی بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار به فروش میرسند، عملکرد سریع، دوربینهای توانمند، طراحیهای بادوام و پشتیبانی نرمافزاری طولانی و مطمئنی را در اختیار کاربران میگذارند.
بهعنوان مثال، گوشی پیکسل 8a گوگل میتواند تجربهی نرمافزاری در سطح پرچمدار، دوربین عالی و عملکرد روان و سریعی را با قیمت ۴۰۰ دلار ارائه دهد. از سوی دیگر، گلکسی A55 سامسونگ با نمایشگر خیرهکننده، شارژدهی مناسب و پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت با قیمتی مشابه در دسترس است.
وقتی میتوانید چنین ویژگیهای ارزشمندی را با قیمتهای بسیار کمتر دریافت کنید، خرج کردن ۱۰۰۰ دلار برای یک گوشی پرچمدار چندان منطقی نیست.
۸) جمعبندی
اگرچه گوشیهای پرچمدار گرانقیمت از نظر فناوری و مشخصات بهترین محصولاتی هستند که کمپانیها راهی بازار میکنند، اما این دستگاهها برای اکثر مردم مقرونبهصرفه نیستند و ارزش خرید ندارند. پیشرفتها و بهبودهایی که چنین گوشیهایی در اختیار کاربران خود میگذارند، از پردازندههای کمی سریعتر گرفته تا دوربینهای کمی بهتر یا برخورداری از پنل پشتی شیشهای، بهندرت برچسبهای قیمتی سرسامآور آنها را توجیه میکنند.
این در حالی است که گوشیهای میانرده قادر به برآورده کردن اکثر نیازهای کاربران معمولی هستند. اگر جزو آن دسته از کاربران حرفهای که همیشه بهدنبال بهترین مشخصات و ویژگیها میگردند نباشید، با خرید یک گوشی میانرده صدها دلار پسانداز خواهید کرد.
از این رو، قبل از اینکه برای خرید جدیدترین گوشی پرچمدار به بازار بروید، نگاه دقیقتری به گوشیهای میانرده داشته باشید و ببینید که آیا چنین گوشیهایی مطابق انتظارات شما هستند و از پس کارهای روزمرهی شما برمیآیند یا خیر.
منبع: Gizmochina