فرض کنید قصد ضبط و پخش بصورت زنده یک برنامه تلویزیونی / اینترنتی، برگزاری یک دوره آموزشی یا ساخت یک برنامه اینترنتی در پلتفرمهایی مثل یوتیوب و آپارات دارید و برای این ضبط به بیش از یک دوربین فیمبرداری (منبع ویدئویی) احتیاج خواهید داشت. در سادهترین حالت، شما پس از فیلمبرداری، فایل تصاویر ضبط شده را وارد یک نرمافزار ادیت ویدئو نظیر پریمیر و داوینچیریزالو کرده و شروع به تدوین و ویرایش میکنید. مطمئنا این پروسه تدوین تا خروجی گرفتن باتوجه به فرمت و حجم مورد نظرتان زمانگیر است. همچنین برای پخش زنده اینترنتی (استریمینگ) یا تلویزیونی تصویر نیز کار با چند دوربین فیلمبرداری دردسرهای خودش را دارد و با هر کارت کپچر و نرمافزاری شدنی نیست. درواقع شما به دستگاهی احتیاج خواهید داشت که همزمان با فیلمبرداری، امکان میکس تصویر منابع ویدئویی و جابهجایی بین تصاویر، ارسال تصویر نهایی برای پخش زنده و در عین حال رکوردر آن را بدهد. میکسر تصویر (سوئیچر تصویر) دقیقا همین کار را برای شما انجام میدهد! قطعا یک میکسر تصویر مناسب میتواند هر محتوایی را به سطح حرفهایتری ارتقا دهد. در ادامه به معرفی این دستگاه جذاب، کاربردهایش، میکسر تصویرهای کمپانی بلک مجیک (Blackmagic) و مواردی که در هنگام خرید سوئیچر تصویر باید به آنها توجه داشته باشید، میپردازیم.
میکسر تصویر (سوئیچر تصویر) چیست؟
میکسر تصویر که به سوئیچر تصویر نیز معروف است، یک دستگاه حرفهایست که به شما امکان ترکیب تصویر چند منبع ویدئویی مختلف (نظیر دوربین فیلمبرداری، کامپیوتر، کنسول بازی و…) بایکدیگر و پخش بصورت زنده را میدهد. این تجهیزات در حوزههای گوناگون تولیدات رسانهای بخصوص پخش زنده، استریمینگ و پوشش رویدادهای مختلف بکار میروند. روند کار سوئیچرهای تصویر به اینصورت است که منابع ویدئویی موردنظرتان از طریق درگاههای SDI و HDMI به دستگاه متصل میشوند، از طریق نرمافزار اختصاصی یا کنترل پنل فیزیکی روی خود دستگاه، تصاویر میکس و بینشان سوئیچ شده و در نهایت، از طریق درگاه خروجی SDI، درگاه HDMI یا حتی USB-C، تصویر نهایی به سیستم مورد نظرتان ارسال میشود. سوئیچر تصویر به کارگردانان، فیلمبرداران و تهیهکنندگان این امکان را میدهد تا در هنگام فیلمبرداری یا ضبط برنامه، تصاویر را بصورت زنده در همان زمان ترکیب، کنترل و درنهایت پخش کنند. بنابراین خرید میکسر تصویر یکی از الزامات برای تجهیز تولیدات رسانهای در سطح حرفهای میباشد. همچنین درکنار قابلیت سوئیچ (جابهجایی) بین ورودیهای ویدئویی، میکسرهای تصویر باتوجه به مدلشان، قابلیتهایی نظیر کروماکی، مالتیویو، امکان ضبط تصویر، ایجاد افکتهای انتقال تصویر گوناگون و… نیز ارائه میدهند.
کاربردهای میکسر تصویر
کاربردهای میکسر تصویر بسیار بسیار گسترده است. چراکه اکثر تولیدات محتوایی و ویدئویی حرفهای و باکیفیت به چند منبع ورودی نیاز دارند و این تنها با یک سوئیچر تصویر به خوبی کنترل میشود؛ اما دو گروه برنامهسازان و تصویربرداران، اصلیترین مخاطبان این محصولات هستند. تولید برنامههای مختلف برای تلویزیون و پلتفرمهای اینترنتی، پوشش رویدادها و مراسم ملی و مذهبی، اجراهای مختلف مثل تئاتر و کنسرت، استریمینگ و پخش زنده اینترنتی، برگزاری کلاس آنلاین و دورههای آموزشی، گیم استریمینگ، پوشش رویدادهای ورزشی و مسابقات، پرزنت کردن فایل ارائه در جلسات کاری و دانشجویی و تجهیز واحدهای سیار و خبری، تنها بخش کوچکی از استفادههای میکسر تصویر هستند. به آسانی چندین دوربین، کامپیوتر، کنسول بازی و میکروفون را متصل، هر تغییری که دلتان میخواهد را اعمال و یک محتوای حرفهای و ارزشمند به نمایش بگذارید.
انواع سوئیچر تصویر – راهنمای خرید میکسر تصویر
دستگاههای میکسر تصویر در انواع و مدلهای متنوعی ارائه میشوند. یکی از مهمترین تفاوتهای این دستگاهها بایکدیگر، تعداد و نوع درگاههای ورودی و خروجی است. میکسر تصویر شما میتواند تصویر چهار (به اصطلاح میکسر تصویر چهار کانال) تا چهل منبع ویدئویی را با توجه به مدلش دریافت کند (عموما در مدلهای چهار، هشت، ده، بیست و چهل کانال تولید میشوند). همچنین درگاههای ورودی و خروجی میتوانند SDI یا HDMI یا ترکیبی از هردو مدل باشند که با توجه به نوع دوربین و کیفیت تصویر مورد نظرتان اهمیت خواهد داشت. حداکثر رزولوشن و فرمتهای ویدئویی که سوئیچر پشتیبانی میکند نیز بسیار مهم هستند. اینکه سوئیچر تصویر Full HD است یا 4K، در نمایش تصویر نهایی تاثیرگذار خواهد بود. یکی از موارد دیگر که در بین این سری تجهیزات تفاوت ایجاد میکند، نحوه کنترل میکسر است. برخی مدل میکسرهای تصویر علاوه بر نرمافزار، دارای یک پنل فیزیکی نیز هستند که شما را از کار با کامپیوتر بینیاز میکنند. این سری مدلها که به میکسر تصویر پنلدار معروفاند، از یک صفحه با کلیدهای بسیار تشکیل شدهاند که با کلیک برروی آنها، سوئیچ تصویر و سایر دستورات مثل فعالسازی کروماکی و افکتهای انتقال تصویر به آسانی انجام میشوند. در نهایت، موارد و قابلیتهای دیگری همچون کروماکی و مالتیویو و امکان رکورد تصویر بر هارد اکسترنال هم هستند که در بین مدلهای مختلف سوئیچر تصویر تفاوت ایجاد میکنند. به یاد داشته باشید که در هنگام خرید میکسر تصویر، اولین و مهمترین موردی که باید درنظر داشته باشیم، توجه دائم به نیاز خودمان است. پاسخ این سوال را دائما در ذهنتان داشته باشید که “برای چه کاری به سوییچر تصویر نیاز دارین؟”. تعداد و نوع درگاههای ورودی و خروجی و رزولوشنی که احتیاج دارید را حتما درنظر بگیرید و در نهایت به سایر فاکتورهایی برخیشان در این مقاله ذکر شدند برای تصمیمگیری نهایی توجه کنید.
میکسر تصویرهای بلک مجیک – Blackmagic
از برترین تولیدکنندگان میکسر تصویر، میتوان به کمپانی بلک مجیک – Blackmagic اشاره کرد. این کمپانی استرالیایی یکی از معروفترین و باکیفیتترین برندها در حیطه تجهیزات حرفهای برودکست (صدا و تصویر حرفهای) است که سوئیچر تصویر از مهمترین و محبوبترین دسته محصولاتشان است. کیفیت بالا و عملکرد بینقص، قابلیتهای جذاب و مختلف، مدلهای متنوع (بیش از 20 مدل) برای کاربردهای متفاوت، خدمات پس از فروش حرفهای و بهبود و بروزرسانی متناوب، از ویژگیهایی هستند که محصولات این برند را متمایز کردهاند. شما به راحتی میتوانید بهترین و کاملترین میکسر تصویر مختص نیاز خودتان، از یک میکسر تصویر چهار کانال کوچک و جمعوجور تا یک میکسر تصویر پنلدار بزرگ و کاملا حرفهای را در بلک مجیک پیدا کنید و از کار با یک دستگاه بینظیر لذت ببرید.
خرید میکسر تصویر بلک مجیک از مجموعه مدیارسان
همانطور که در این مقاله خواندید، میکسر تصویر یکی از تجهیزات مهم برای ارتقا سطح تولید محتوا، تولیدات رسانهای و پخش زنده شما خواهد بود. شما میتوانید انواع میکسر تصویرهای بلک مجیک را از مدیارسان با مناسبترین قیمت و خدمات پس از فروش تهیه کنید. همینطور میتوانید برای دریافت مشاوره یا پاسخگویی به سوالاتتان با ما تماس بگیرید تا در انتخاب بهترین گزینه مختص شما، راهنماییتون کنیم.
سلب مسئولیت: این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و اِروتِک مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. |