جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
تیپ درایو LTO-9؛ یک راه حل مقرون‌به‌صرفه برای ذخیره‌سازی انبوه داده‌ها

تیپ درایو LTO-9؛ یک راه حل مقرون‌به‌صرفه برای ذخیره‌سازی انبوه داده‌ها

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

LTO-9 مخفف (Linear Tape-Open 9) یک فرمت نگهداری اطلاعات است که برای ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری از داده‌ها استفاده می‌شود. این فرمت از نوارهای مغناطیسی استفاده می‌کند و به عنوان یک رسانه فیزیکی برای ذخیره‌سازی بلندمدت داده‌ها استفاده می‌شود. LTO-9 نسل نهم فناوری ذخیره‌سازی خطی مورد استفاده در تیپ درایوها است که در مقایسه با نسل قبلی، یعنی LTO-8، دارای ظرفیت بیشتری است و برای اولین بار در سال 2017 میلادی انتشار پیدا کرد. ظرفیت اساسی LTO-9 برای نگهداری داده‌ها در حالت فشرده، حدود 45 ترابایت است. البته، سرعت واقعی ممکن است بسته به نوع فشرده‌سازی و نرخ انتقال داده‌ها متفاوت باشد. علاوه بر افزایش ظرفیت، LTO-9 دارای سرعت بالاتری نسبت به نسل‌های قبلی است. درایو نواری LTO 9 دارای نرخ انتقال داده فشرده نشده تا 400 مگابایت در ثانیه است. البته، نرخ انتقال داده‌ها ممکن است بسته به استفاده از میزبان و رابط‌ها متفاوت باشد و تا 700 مگابایت در ثانیه برای کانال فبیر هشت گیگابیت و تا 900 مگابایت در ثانیه برای رابط SAS دوازده گیگابیت در ثانیه برای درایوهای نوار با کیفیت (FH) متغیر باشد. معماری LTO-9 تا حدود زیادی مشابه با اسلاف خود است و در نتیجه با معماری نسل‌های قبل سازگاری دارد. به طور کلی، سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی که حجم زیادی از داده‌ها را تولید می‌کنند از مشتریان اصلی LTO-9 هستند.

مزیت LTO-9 اینترنال نسبت به سایر فناوری‌های ذخیره‌سازی

LTO-9 اینترنال نسبت به سایر فناوری‌های ذخیره‌سازی دارای چند مزیت بالقوه و مهم به شرح زیر است:

ظرفیت بالا: LTO-9 اینترنال دارای ظرفیت بسیار بالایی است. ظرفیت کلی این فرمت در بازه 18 (البته برخی منابع به رقم 24 ترابایت اشاره می‌کنند) تا 60 ترابایت متغیر است (برای اطلاعات بیشتر به تصویر انتهای مطلب مراجعه کنید) که امکان ذخیره‌سازی حجم زیادی از داده‌ها را فراهم می‌کند. حال این حجم را با هارد دیسک‌های رایج بازار مقایسه کنید که حجمی به مراتب کمتر از این دارند و شما را مجبور به خرید تعداد زیادی دیسک می‌کنند.

سرعت بالا: LTO-9 اینترنال دارای سرعت انتقال داده‌های بالا است که همان‌گونه که اشاره کردیم این سرعت 300 مگابایت بر ثانیه در حالت فشرده می‌رسد. همین مسئله باعث می‌شود تا فرآیند انتقال فایل‌ها در مدت زمان کوتاهی انجام شود و به طور مثال مجبور نشوید برای انتقال 160 گیگابایت اطلاعات مدت زمان 30 دقیقه به انتظار بنشیند تا اطلاعات از میزبان به کتابخانه ارسال شوند. این سرعت بالا در پشتیبان‌گیری‌های بزرگ و انجام سریع عملیات بازیابی نقش مهمی دارد.

پایداری بالا: نوارهای مغناطیسی LTO-9 دارای پایداری بالایی هستند که ضمانت می‌کنند داده‌ها به طور طولانی‌مدت و بدون از دست رفتن در اختیارتان قرار خواهند داشت. این ویژگی برای سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه بانک‌داری و امور مالی که مجبور هستند اطلاعات مشتریان خود را برای مدت زمان طولانی نگه‌داری کنند، اهمیت زیادی دارد.

هزینه مناسب: در مقایسه با برخی فناوری‌های دیگر مانند هارد دیسک‌ها، LTO-9 Internal قابلیت ذخیره‌سازی با هزینه مناسب‌تر را ارائه می‌دهد. شرکت‌هایی مثل ارائه‌دهندگان خدمات ابری که حجم زیادی از اطلاعات را تولید می‌کنند و دائما نیازمند پشتیبان‌گیری از اطلاعات مشتریان خود هستند به دنبال راهکاری مناسب و مقرون به صرفه برای ذخیره‌سازی اطلاعات هستند. همین مسئله باعث می‌شود تا شرکت‌های فوق از مشتریان اصلی کتابخانه‌های نواری و به ویژه فناوری نسل نهم باشند که ظرفیت و سرعت بالایی در اختیارشان قرار می‌دهد.

امنیت: LTO-9 اینترنال امکان استفاده از رمزگذاری استاندارد AES 256 برای امنیت داده‌ها را فراهم می‌کند. با استفاده از این الگوی رمزگذاری بالا می‌توانید به شکل ایمن داده‌های خود را نگه‌داری کنید و مطمئن شوید که افراد غیرمجاز اجازه دسترسی به اطلاعات را نخواهند داشت.

طول عمر بالا : نوارهای LTO به عنوان رسانه‌ای مغناطیسی با طول عمر بالا شناخته شده‌اند. این فناوری معمولا بیش از 30 سال طول عمر مفید در شرایط محیطی مناسب دارد که به شما امکان می‌دهد داده‌های خود را به مدت طولانی و بدون نگرانی از بابت از بین رفتن آنها ذخیره کنید.

به طور کلی، LTO-9 اینترنال به عنوان یک راه حل ذخیره‌سازی قابل اعتماد، امن و با قابلیت مقیاس‌پذیری بالا به شرکت‌ها و سازمان‌ها کمک می‌کند تا داده‌های خود را به طور موثر سازمان‌دهی کرده و مدیریت کنند.

چگونه LTO-9 می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در هزینه کمک کند

LTO-9 نقش مهمی در کاهش هزینه‌های سازمان دارد. برای درک بهتر موضوع اجازه دهید این مسئله را با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم. اولین موردی که باید به آن اشاره کرد هزینه نسبتا پایینی در مقایسه با رقبا دارند. به بیان دقیق‌تر شما نه تنها به نسبت ظرفیتی که خریداری می‌کنید، هزینه کمتری را پرداخت می‌کنید، بلکه فضای فیزیکی کمتری را برای نگه‌داری از آن‌ها نیاز دارید. بنابراین، امکان خرید و نگه‌داری از درایوهای بیشتری امکان‌پذیر خواهد بود. دومین مزیت بزرگی که در اختیارتان قرار می‌دهد هزینه کم نگهداری است. نوارهای LTO-9 دارای طول عمر طولانی هستند و نیاز به تعویض مکرر ندارند. رویکرد فوق به شما اجازه می‌دهد در طولانی‌مدت با هزینه نگهداری پایینی روبرو شوید. علاوه بر این، نوارها نیاز به انرژی کمتری برای عملیات خواندن و نوشتن دارند که می‌تواند در بلندمدت به کاهش هزینه‌های مصرف انرژی کمک کند. فراموش نکنید این مسئله در ارتباط با مراکز داده‌ای که برق سه فاز دارند تاثیر چشم‌گیری دارد.

مورد بعدی که باید به آن توجه داشته باشید کاهش هزینه‌های ذخیره‌سازی در طولانی‌مدت است. LTO-9 با ظرفیت بالا و هزینه نسبتا پایین، به شما امکان می‌دهد حجم زیادی از داده‌ها را در یک رسانه فیزیکی ذخیره کنید که هزینه‌های ذخیره‌سازی را در طولانی‌مدت به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

تیپ درایو LTO-9؛ یک راه حل مقرون‌به‌صرفه برای ذخیره‌سازی انبوه داده‌ها

آینده LTO-9 و تاثیر آن بر صنعت ذخیره‌سازی

با توجه به اینکه داده‌ها روز به روز در حجم و پیچیدگی بیشتری تولید می‌شوند، صنعت ذخیره‌سازی نیاز به راهکارهای قوی و پایدارتر دارد. LTO-9 به عنوان یک فناوری ذخیره‌سازی پیشرفته، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر صنعت ذخیره‌سازی داشته باشد. برخی از تاثیرات احتمالی LTO-9 بر صنعت ذخیره‌سازی می‌توان به موارد فوق اشاره کرد. بدون شک ظرفیت بالا را باید یکی از تاثیرگذارترین تاثیرات LTO-9 بر صنعت ذخیره‌سازی توصیف کنیم. با ورود فناوری‌های نوظهوری همچون متاورس، واقعیت افزوده و مجازی به دنیای ملموس ما، شرکت‌ها با حجم بی سابقه داده‌هایی روبرو خواهند شد که نیاز به رسانه‌های با ظرفیت بالا را دوچندان می‌کند. LTO-9 به عنوان فناوری پیش‌رو در این زمینه تا حدود زیادی به نگرانی شرکت‌ها از این بابت پاسخ می‌دهد. به طور مثال، تصور کنید که یک کتابخانه چند پتابایتی دارید که قادر به ارائه ظرفیتی معادل 28 پتابایت است. بدیهی است تا مدت زمان طولانی با مشکلی از بابت ذخیره‌سازی اطلاعات روبرو نخواهید شد. سرعت بالای LTO-9 باعث می‌شود روند انجام برخی از کارها با سرعت بیشتری انجام شود.

با توجه به این‌که ما در آستانه یک انقلاب بزرگ در اقتصاد دیجیتال هستیم و قرار است بخش عمده‌ای از کارهای سنتی که پیش از این توسط متخصصان انجام می‌شد به روبات‌ها واگذار شود، فرآیند امن‌سازی اطلاعات اهمیت زیادی پیدا می‌کند، زیرا در آینده نزدیک روبات‌ها در انجام انواع مختلفی از کارها به کار گرفته خواهند شود و از سویی دیگر برای انجام درست کارها به مجموعه داده‌های آموزشی نیاز دارند. هکرها به خوبی از این مسئله آگاه هستند و تلاش خواهند کرد با تحریف اطلاعات مانع از انجام درست کارها شوند. رمزگذاری مبتنی بر استاندارد AES 256 تضمینی بر امنیت داده‌ها است و به شرکت‌ها اطمینان خواهد داد که هکرها قادر به مشاهده یا تحریف اطلاعات نخواهند بود. لازم به توضیح است که نسل دوازدهم که جدیدترین نسل در این زمینه به شمار می‌رود در حالت بومی ظرفیت 192 ترابایت و در حالت فشرده‌سازی شده ظرفیت 480 ترابایت دارد که ظرفیت بسیاری بالایی است و انتظار نمی‌رود در کوتاه مدت رسانه‌های ذخیره‌سازی سنتی مثل هارد دیسک‌ها به این ظرفیت دست پیدا کنند. به طور مثال، شرکت سیگیت اعلام کرده است در نظر دارد در سال 2024 میلادی هارد دیسک‌های با ظرفیت 30 ترابایت را به بازار عرضه کند که همان‌گونه که مشاهده می‌کنید به لحاظ ظرفیت فاصله زیادی با نسل دوازدهم فناوری LTO-12 دارند. با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم باید بگوییم که LTO-9 در سال‌های آتی نقش مهم و تاثیرگذاری بر دنیای فناوری اطلاعات و پیشرفت فناوری‌هایی مثل هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، افزوده، متاورس و خودران‌ها خواهد داشت و به شرکت‌ها کمک خواهد کرد تا حجم عظیمی از اطلاعات را به شکل ساخت‌یافته نگه‌داری کنند.

مقایسه حجم درایو کارتریج LTO-9 با سایر مدل ها

اکنون که تا حدود زیادی درباره کارتریج‌ها اطلاعاتی به دست آوردیم نوبت به مقایسه حجم درایو کارتریج‌ها با سایر مدل‌ها می‌رسد. در ادامه، حجم کارتریج‌های LTO-9 را با نسل‌های قبلی LTO بررسی می‌کنیم.

1. LTO-8:

حجم درایو کارتریج LTO-8: ظرفیت ذخیره‌سازی 12 ترابایت (در حالت بومی)

حجم درایو کارتریج LTO-9: ظرفیت ذخیره‌سازی 24 ترابایت (در حالت بومی)

2. LTO-7:

– حجم درایو کارتریج LTO-7: ظرفیت ذخیره‌سازی 9 (نوع M) و 6 ترابایت (در حالت بومی)

– حجم درایو کارتریج LTO-9: ظرفیت ذخیره‌سازی 24 ترابایت (در حالت بومی)

3. LTO-6:

– حجم درایو کارتریج LTO-6: ظرفیت ذخیره‌سازی 2.5 ترابایت (در حالت بومی)

– حجم درایو کارتریج LTO-9: ظرفیت ذخیره‌سازی 24 ترابایت (در حالت بومی)

3. LTO-5:

– حجم درایو کارتریج LTO-6: ظرفیت ذخیره‌سازی 1.5 ترابایت (در حالت بومی)

– حجم درایو کارتریج LTO-9: ظرفیت ذخیره‌سازی 24 ترابایت (در حالت بومی)

تیپ درایو LTO-9؛ یک راه حل مقرون‌به‌صرفه برای ذخیره‌سازی انبوه داده‌ها

بنابراین، LTO-9 با ظرفیت ذخیره‌سازی45 ترابایت (فشرده‌سازی شده)، به عنوان یکی از کارتریج‌های LTO با حجم بالا در بازار ایران شناخته می‌شود. این ظرفیت بالا به شرکت‌ها و سازمان‌ها امکان می‌دهد تا حجم بزرگی از داده‌ها را در یک رسانه فیزیکی ذخیره‌سازی کنند و به تعداد کمتری درایو و کارتریج نیاز داشته باشند. قیمت تیپ درایو LTO-9 Internal در مقایسه با محصولات رقیب کمتر است و همین مسئله آن را به گزینه مناسبی برای خرید تبدیل کرده است.

سلب مسئولیت: این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و اِروتِک مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *