Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

خطرناک‌ترین گوشی‌های هوشمند از نظر تشعشع کدام‌ها هستند؟

خطرناک‌ترین گوشی‌های هوشمند از نظر تشعشع کدام‌ها هستند؟

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

هر از گاهی رسانه‌ها این سوال را مطرح می‌کنند که آیا تشعشعات یک گوشی همراه برای سلامتی انسان خطرناک است یا خیر؟! در حقیقت تاکنون هیچ مشاهدات جدی و طولانی مدتی برای بررسی این امر انجام نشده است. با این حال، بر کسی پوشیده نیست که گوشی‌های هوشمند تشعشعاتی را با درجات و شدت‌های مختلف منتشر می‌کنند. در این بخش اطلاعات منتشرشده توسط پایگاه Banklesstimes مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس این داده‌های جدید، گوشی‌های هوشمند مختلف، بر اساس میزان تشعشعات امواج رادیویی، رتبه‌بندی شده‌اند. تجزیه و تحلیل پایگاه banklesstimes نشان می‌دهد که گوشی‌های سری پیکسل گوگل و سری اکسپریا سونی، بالاترین میزان تشعشعات را دارند. با این حال، طبق این فهرست، این دو برند، بدترین انتشار‌دهنده‌ها نیستند!

BanklessTimes گزارشی را منتشر کرده که در آن مدل‌هایی را که بیش از سایرین تشعشعات ساطع می‌کنند را رتبه‌بندی می‌کند. این رتبه‌بندی شامل محصولاتی از گوگل، سونی، موتورولا، زد‌تی‌ای، وان‌پلاس و اوپو می‌شود. بر این اساس موتورولا اج با 1.79 وات بر کیلوگرم صدرنشین این لیست است و Axon 11 5G زد‌تی‌ای با 1.59 وات بر کیلوگرم و وان‌پلاس 6T با 1.55 وات بر کیلوگرم‌ در مکان‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. گوشی‌های اکسپریا XA2 Plus، گوگل پیکسل 3XL و گوگل پیکسل 4a نیز در رده‌های پایین‌تر جای گرفته‌اند. کل 10 دستگاه با بیشترین تشعشع در جدول زیر قابل مشاهده است. لازم به ذکر است که این رتبه‌بندی عمدتاً شامل مدل‌های قدیمی است و عجیب است که در میان آنها سه دستگاه از گوگل می‌شود!

میزان تشعشعات گوشی‌های هوشمند با درجه تأثیر بر بدن مشخص می‌شود. این مقدار با پارامتر SAR (نرخ جذب ویژه) که معیار اندازه‌گیری میزان جذب انرژی در واحد جرم توسط بدن انسان هنگام قرار گرفتن در معرض فرکانس رادیویی (RF) است اندازه‌گیری می‌شود. در حداکثر مقدار SAR در کشورهای مختلف جهان، گوشی‌های هوشمند با تشعشع 1.6 وات بر کیلوگرم تا 2.0 وات بر کیلوگرم مورد پذیرش قرار می‌گیرنئ. به عنوان مثال، کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) حداکثر سطح SAR را 1.6 وات بر کیلوگرم تعیین کرده است. با توجه به این پارامتر، از 10 گوشی این فهرست، فقط موتورولا اج از حد تشعشع مجاز فراتر رفته است.

توجه به این نکته مهم است که همه گوشی‌های همراه سطحی از تشعشعات را ساطع می‌کنند. اما حجم انتشار با عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله این موارد می‌توان به نوع دستگاه، مدل، عمر و قدرت آنتن فرستنده آن اشاره کرد. عامل دیگر فاصله از نزدیکترین آنتن مخابراتی است.

گوشی‌های همراه امواج RF را در طیف الکترومغناطیسی ساطع می‌کنند. در حالیکه آنتن‌های 2G تا 4G امواج RF را در محدوده 0.7 تا 2.7 گیگاهرتزی منتشر می‌کنند، گوشی‌های دارای اتصال 5G می‌توانند این کار را تا 80 گیگاهرتز انجام دهند! به دلیل فرکانس پایین آنها، اینها فرکانس‌های کم‌انرژی هستند، بنابراین غیریونیزه می‌شوند. انرژی کم آنها برای تغییر DNA کافی نیست و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را افزایش خواهند داد!

همچنین مطالعه کنید
اپل ممکن است برای تشخیص کیفیت هوا در آیفون‌ها و ساعت‌های خود از لیزر استفاده کند

منبع: Gizchina

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب >>