Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

گوگل پس از سال‌ها در حال بازطراحی نسخه جدیدی از وب‌سایت پلی‌استور است

گوگل پس از سال‌ها در حال بازطراحی نسخه جدیدی از وب‌سایت پلی‌استور است

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

وب‌سایت گوگل‌‌پلی پس از سال‌ها تاخیر در به‌روزرسانی ظاهری، در حال بازطراحی است. اگر چه این تغییر هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده اما برای بسیاری از کاربران قابل رویت است.

در حالیکه پلی استور دستگاه‌های اندرویدی به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود، وب‌سایت آن تقریباً به‌دست فراموشی سپرده شده بود. آخرین به‌روزرسانی این وب‌سایت به سال 2013 بازمی‌گردد. این سایت از آن تاریخ تغییراتی کوچک داشته اما از لحاظ ساختار و قالب اصلی، عمری 8 ساله دارد. وب‌سایت جدید دقیقاً منطبق با برنامه اندرویدی خود طراحی شده است، این بدان معناست که فضای خالی بسیاری ایجاد شده و یک طرح‌بندی متمرکز بر نمادهای برنامه و تصاویر بندانگشتی ویدئویی نیز اضافه شده است.

گوگل پس از سال‌ها در حال بازطراحی نسخه جدیدی از وب‌سایت پلی استور است

در سال 2013 گوگل، پلی‌استور را به‌عنوان فروشگاهی یکپارچه برای تمام محتوای خود در نظر گرفته بود. در پیک قدرت خود، نوار کناری پلی‌استور دارای شش بخش بود: اپ‌ها (و بازی‌ها)، فیلم‌ها و تلویزیون، موزیک و پادکست، کتاب‌ها، مجلات (و اشتراک اخبار) و حتی یک بخش فیزیکی به‌نام “Devices”، که برای گوشی‌های سری نکسوس گوگل کاربرد داشت. امروزه اما گوگل‌پلی قدرت بسیار کمتری دارد، بخش موزیک از آن جدا شده و حالا در یوتیوب بخش پادکست به‌وجود آمده است. پادکست‌ها حالا در بخشی با همین نام در گوگل اجرا می‌شوند و احتمالاً در آینده به یوتیوب منتقل خواهند شد. یوتیوب و بخش فیلم‌های گوگل‌پلی و تلویزیون نیز اخیرا برای پخش محصولات هالیوود، با یکدیگر ادغام شده‌اند. در برخی پلتفرم‌ها، گوگل در حال تعطیلی بخش Play به‌نفع یوتیوب است. گفتنی است که دستگاه‌های گوگل هم‌اکنون در وب‌سایت پلی‌استور به‌فروش می‌رسند.

با طراحی جدید، گوگل‌پلی تنها مرجعی برای دسترسی به برنامه‌ها، بازی‌‌ها و کتاب‌هاست. این انتخاب نامتعارفی از محتوا محسوب می‌شود. با فرض آن‌که گوگل در حال توزیع محتوای خود بر روی یوتیوب است، بنابراین گوگل باید به‌دنبال مکانی جدید برای طبقه‌بندی بخش کتاب‌ها نیز باشد و بعد از آن صرفاً کار فروش برنامه‌ها و بازی‌ها را در این سایت انجام دهد. دیگر بخش تغییریافته جالب، طبقه‌بندی عنوان “بازی‌ها” به‌جای “برنامه‌ها” به‌عنوان اولین قسمت فهرست است. از آن‌جایی که بازی‌ها محبوب‌ترین و البته پولسازترین بخش از پلی‌استور به‌شمار می‌روند، این تغییری منطقی قلمداد می‌شود.

با تمرکز بر روی برنامه‌ها، به‌نظر می‌رسد که پلی‌استور در کمک به کاربران جهت پیدا کردن نرم‌افزارهای مورد نظر، بسیار بهتر از قبل عمل می‌کند. اسکرین‌شات‌های متعدد گرفته‌شده نشان از یک فیلتر جدید برای فاکتورهای شکلی (سایز، شکل، خصوصیات و …) را دارد که پیش‌تر فقدان این ویژگی برای سال‌ها در پلی‌استور احساس می‌شد. سرانجام در این طراحی جدید می‌توان پلی‌استور را برای استفاده گوشی، تبلت‌، تلویزیون، کروم‌بوک، ساعت و خودرو محدود و شخصی‌سازی کرد.

همچنین مطالعه کنید
آی‌پد پرو و مک‌بوک پرو احتمالاً از فناوری جدید OLED برای روشنایی بیشتر نمایشگر استفاده می‌کنند

دستگاه‌های اندرویدی در میلیون‌ها فرم طرح‌ریزی‌شده وجود دارند و اغلب پلی‌استورِ مخصوص یک دستگاه، برنامه‌های دیگر را برای سازگاری بیشتر فیلتر می‌کند. از آن‌جایی‌ که وب‌سایت پلی‌استور در تمام دسته‌ها جای می‌گیرد، معمولا تمام موارد را در یک دسته بزرگ و غیرقابل مدیریت جای داده است. به‌طور ویژه در نسخه جدید، مشاهده بخشی مجزا به‌نام تبلت که پیش‌تر برای کاربران این دستگاه‌ها برنامه‌ریزی مشخصی نداشت نیز مزیت بزرگی به‌شمار می‌رود.

گوگل پس از سال‌ها در حال بازطراحی نسخه جدیدی از وب‌سایت پلی استور است

این طبقه‌بندی جدید یکی دیگر از تغییراتی است که علاقه گوگل در توسعه اندروید را به‌ سطحی بالاتر از گوشی‌های هوشمند به‌عنوان موفق‌ترین فرم اندروید نشان می‌دهد. گوگل در سال گذشته، پلتفرم تلویزیون خود را به‌طور مجدد و تحت عنوان “Google TV” رونمایی کرده و هچنین اولین پلتفرم ویژه خودروی اندروید نیز به‌همراه خودروی الکتریکی Polestar 2 در حال عرضه است.

سیستم‌عامل اصلاح‌شده ابزارهای پوشیدنی گوگل نیز با کمک سامسونگ در دست طراحی بوده و نسخه جدید اندروید به‌نام 12L نیز با تمرکز بر ابزار تاشو و تبلت‌ها به‌تازگی رونمایی شده است. پلی‌استور برای سازندگانی که در برنامه‌های خود از طبقه‌بندی بیشتر استفاده کنند، تخفیفاتی را نیز در نظر گرفته است. این‌که به کاربر اجازه داده شود تا شخصا همه موارد را از طریق مرورگرها انتخاب کند، ایده بسیار خوبی به‌نظر می‌رسد.

فعلاً هیچ اثری از پشتیانی حالت Dark Mode (زمینه تیره) نیست، اما به احتمال فراوان در نسخه رسمی، این ویژگی نیز اضافه خواهد شد. دیگر موردی که در این نسخه تا به‌اینجا لحاظ نشده، طرح‌های مختلف رنگی “Material You” است که در نسخه 12 اندروید به‌عنوان رابط کاربری جدید مطابق با رنگ سیستم به‌کار گرفته می‌شود. پلی‌استور مخصوص گوشی، با رنگ کلی تصویر پس‌زمینه دستگاه سازگار است، این در حالی است که نسخه وب‌سایت همچنان رنگی کاملا سفید دارد. گوگل همچنین قصد دارد در آینده انتخاب‌های رنگی کاربر را با حساب گوگل شخصی مورد استفاده در وب، همگام‌سازی کند.

در حال حاضر طراحی فعلی، در دست ارتقا است و احتمالاً مدتی به‌طول بیانجامد تا شاهد عرضه نسخه نهایی آن باشیم. اگر به طراحی جدید گوگل دسترسی ندارید و برای دیدن آن کنجکاو هستید، طبق گزارشات می‌توانید با تغییر منطقه سیستم خود به کشور‌های کره یا تایوان، این نسخه جدید را مشاهده کنید.

منبع: Arstechnica

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب >>