جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
9 ویژگی مفیدی که دیگر برای استفاده از آن‌ها به روت کردن گوشی اندرویدی نیازی نیست!

9 ویژگی مفید که قبلاً نیاز به روت کردن گوشی اندرویدی داشتند!

اشتراک‌گذاری:

در روزهای ابتدایی اندروید برای شخصی‌سازی کامل گوشی و استفاده از برخی از ویژگی‌های کاربردی سیستم‌عامل باید حتماً گوشی خود را روت (Root) می‌کردید. با این حال، دیگر مانند قبل نیاز مبرمی به روت کردن گوشی اندرویدی وجود ندارد و بسیاری از ویژگی‌هایی که قبلاً نیازمند روت کردن گوشی بودند، حالا مستقیماً در اندروید یا با استفاده از برنامه‌های شخص ثالث در دسترس قرار دارند. برای آشنایی با ۹ ویژگی مفید که قبلاً برای استفاده از آن‌ها به روت کردن گوشی اندرویدی نیاز بود، با اِروتِک همراه باشید.

۱) اسکرین‌شات گرفتن!

شاید عجیب به نظر برسد، اما اسکرین‌شات گرفتن همیشه به‌سادگی فشار دادن دو دکمه نبود. نسخه‌های اولیه‌ی اندروید چالش‌های مختلفی را در مقابل کاربر برای اسکرین‌شات گرفتن قرار می‌دادند و اغلب نیاز به متصل کردن گوشی خود به کامپیوتر داشتید. خوشبختانه، ویژگی پیش‌فرض اسکرین‌شات حدود سال ۲۰۱۱ و با اندروید 4.0 بستنی حصیری (Ice Cream Sandwich) استاندارد شد. اکنون حتی ساعت‌های هوشمند و تلویزیون‌های اندرویدی نیز می‌توانند از صفحه به‌راحتی عکس بگیرند.

۲) شخصی‌سازی پنل تنظیمات سریع

9 ویژگی مفیدی که دیگر برای استفاده از آن‌ها به روت کردن گوشی اندرویدی نیازی نیست!

پنل تنظیمات سریع (Quick Settings) اندروید برای کارهایی مانند روشن و خاموش کردن وای‌فای و بلوتوث و دسترسی به تنظیمات دیگر بسیار کاربردی است و می‌توانید این پنل را به‌راحتی شخصی‌سازی کنید. با این حال، مدت‌ها پیش برای شخصی‌سازی این پنل و حذف و اضافه کردن کاشی‌های جدید یا تغییر دادن جایگاهشان، باید گوشی اندرویدی خود را روت می‌کردید. این روزها، دستگاه‌های اندرویدی امکان سفارشی‌سازی پنل تنظیمات سریع را به‌راحتی در اختیار کاربران می‌گذارند، اما سطح شخصی‌سازی بین دستگاه‌های برندهای مختلف تا حدودی با یکدیگر متفاوت است.

۳) غیرفعال‌سازی برنامه‌های ازپیش‌نصب‌شده

اگرچه این روزها دیگر با چنین مشکلی روبه‌رو نیستیم، اما گوشی‌های اندرویدی قدیمی پر از برنامه‌های ازپیش‌نصب‌شده و بلوت‌ور (Bloatware) بودند. حجم زیاد این نوع برنامه‌ها و تأثیری که روی عملکرد دستگاه می‌گذاشتند، یکی از دلایل مهمی بود که بسیاری از کاربران اندروید به فکر روت کردن گوشی خود می‌افتادند. خوشبختانه از اندروید 4.1 جلی‌بین (Jelly Bean) امکان غیرفعال کردن (و حتی در برخی موارد، پاک کردن) بسیاری از برنامه‌های ازپیش‌نصب‌شده بدون نیاز به روت کردن گوشی مهیا شد.

۴) حذف مجوزهای دسترسی اپلیکیشن‌ها

9 ویژگی مفیدی که دیگر برای استفاده از آن‌ها به روت کردن گوشی اندرویدی نیازی نیست!

کاربران اندروید تا سال‌ها امکان تغییر یا حذف مجوزهای دسترسی اپلیکیشن‌ها را نداشتند و با نصب هر برنامه باید با مجوزهای دسترسی زیادی موافقت می‌کردند. خوشبختانه اندروید 11 کنترل دقیقی بر مجوزها را در اختیار کاربران قرار داد و حالا می‌توان مجوزهای دسترسی به مواردی مانند میکروفون، موقعیت مکانی و مخاطبین گوشی را غیرفعال کرد و سایر مجوزهای ضروری را فعال نگه‌داشت. این مسئله یکی از بزرگ‌ترین بهبودهای اندروید در زمینه‌ی حریم خصوصی بود و کاربران این سیستم‌عامل دیگر نیازی به روت کردن گوشی خود برای کنترل بیشتر بر مجوزهای دسترسی اپلیکیشن‌ها نداشتند.

۵) تغییر فونت سیستم

تغییر فونت سیستم یکی از دلایل رایجی بود که کاربران برای شخصی‌سازی ظاهر گوشی اندرویدی خود به سراغ روت کردن می‌آمدند. با روت کردن گوشی خود می‌توانستید از فونت‌های یکنواخت و استاندارد اندروید خلاص شوید و ظاهری منحصربه‌فرد به گوشی خود ببخشید. امروزه، بسیاری از گوشی‌های اندرویدی، به‌ویژه گوشی‌های گلکسی سامسونگ، از این ویژگی بهره می‌برند و لانچرهایی مانند Nova Launcher حتی گزینه‌های بیشتری را برای تغییر فونت گوشی ارائه می‌دهند.

۶) محدود کردن مصرف اینترنت دیتا

برای کاهش مصرف اینترنت دیتای موبایل و جلوگیری از به پایان رسیدن حجم بسته‌ی اینترنتی خود، به راهی برای محدود کردن مصرف آن نیاز دارید. در گذشته برای اعمال محدودیت باید گوشی خود را روت می‌کردید، اما امروزه ابزار پیش‌فرض مدیریت دیتای اندروید کنترل بیشتری روی مصرف اینترنت هر کدام از برنامه‌های گوشی می‌دهد و می‌توانید نظارت دقیقی بر مصرف اینترنت گوشی خود داشته باشید.

۷) حالت تاریک (دارک مود)

9 ویژگی مفیدی که دیگر برای استفاده از آن‌ها به روت کردن گوشی اندرویدی نیازی نیست!

حالت تاریک یا دارک مود (Dark Mode) همواره یکی از ویژگی‌های محبوب کاربران اندروید بوده است. با این حال، در گذشته برای اینکه بتوان دارک مود را به‌طور کامل روی گوشی اندرویدی اعمال کرد، باید سراغ روت کردن و حتی نصب رام (ROM) سفارشی می‌رفت. تا سال ۲۰۱۹ و انتشار اندروید 10 طول کشید تا سرانجام این قابلیت محبوب در دسترس قرار بگیرد و کاربران بتوانند با فعال کردن یک سوییچ ساده، از گوشی خود در حالت تاریک استفاده کنند.

۸) رمزگذاری حافظه‌ی دستگاه

رمزگذاری حافظه‌ی دستگاه، یک لایه‌ی امنیتی بیشتر به گوشی اندرویدی اضافه می‌کند و دسترسی سارقان به فایل‌ها و داده‌های شما را بسیار سخت‌تر می‌سازد. این مورد سال‌ها پیش یکی از ویژگی‌های انحصاری روت بود، اما به‌طور رسمی در اندروید 4.4 کیت‌کت معرفی شد و به‌صورت کامل در اندروید 5.0 آب‌نبات‌چوبی یا لالی‌پاپ به کار گرفته شد. این ویژگی را معمولاً در تنظیمات امنیتی گوشی اندرویدی خود پیدا خواهید کرد.

۹) ریستارت کردن گوشی با تنها یک ضربه!

شاید باور نکنید اما برخی از گوشی‌های اندرویدی قدیمی فاقد راه‌حلی آسان برای ریستارت کردن دستگاه هستند. یا باید گوشی را به‌طور کامل خاموش و سپس به‌صورت دستی روشن کنید، یا به سراغ روت کردن و نصب رام سفارشی با دکمه‌ی ریستارت مخصوص بروید.

ویژگی پایانی به‌خوبی نشان می‌دهد که چرا بسیاری از کاربران به روت کردن گوشی اندرویدی خود تمایل پیدا می‌کردند. این روزها، دسترسی به ویژگی‌های کاربردی و بهره‌گیری از گزینه‌های شخصی‌سازی بیشتر بدون روت کردن گوشی ممکن شده و اندروید به‌شکلی بهبود یافته است که دیگر نیازی به روت کردن دستگاه خود ندارید.

منبع: Howtogeek

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *