جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
اندروید 15 پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را برای بهبود موقعیت‌یابی در فضاهای داخلی اضافه می‌کند

اندروید 15 پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را برای بهبود موقعیت‌یابی در فضاهای داخلی اضافه می‌کند

اشتراک‌گذاری:

اگر تا به حال سعی کرده‌اید موقعیت مکانی خود در داخل خانه را با استفاده از GPS ردیابی کنید، می‌دانید که دقت آن تا چه اندازه می‌تواند پایین باشد. با توجه به اینکه موقعیت‌یابی GPS به دریافت سیگنال‌های دستگاه شما از چندین ماهواره در مدار زمین بستگی دارد و این سیگنال‌ها می‌توانند توسط دیوارها مسدود شوند، طبیعی است که موقعیت‌یابی با GPS در داخل خانه و فضای بسته چندان دقیق نباشد. فضاهای داخلی بزرگ‌تر مانند مراکز خرید دارای نقاط دسترسی وای‌فای زیادی هستند که می‌توانند برای موقعیت‌یابی مکان دستگاه شما نیز استفاده شوند. با این حال، دقت موقعیت‌یابی مبتنی‌ بر وای‌فای همواره پایین بوده است. خوشبختانه، پیشرفت‌های اخیر به‌طور چشمگیری ردیابی موقعیت مکانی مبتنی‌ بر وای‌فای را بهبود بخشیده‌اند و اندروید 15 آماده‌ی ارائه‌ی این پیشرفت‌ها به کاربران است.

زمانی که استاندارد وای‌فای ایجاد شد، پروتکل استانداردی برای ردیابی موقعیت مکانی مبتنی‌ بر وای‌فای وجود نداشت. با این وجود، همچنان تعیین مکان تقریبی دستگاه‌ها با اندازه‌گیری قدرت سیگنال دریافتی (RSS)، یعنی قدرت سیگنال وای‌فای، از چندین نقطه‌ی دسترسی وای‌فای (APs) ممکن بود. با این حال، ردیابی موقعیت مکانی مبتنی‌بر قدرت سیگنال در بهترین حالت تنها دقت ۱۰ تا ۱۵ متری را ارائه می‌داد و برای اطلاع از موقعیت دقیق در فضاهای داخلی مناسب نبود.

بعدها، مؤسسه‌ی استانداردهای مهندسین برق و الکترونیک (IEEE SA) استاندارد 802.11 mc یا وای‌فای RTT (زمان رفت و برگشت) را ایجاد کرد تا امکان موقعیت‌یابی مبتنی‌ بر وای‌فای دقیق‌تری را فراهم کند. این استاندارد از فناوری FTM برای فعال‌سازی ردیابی مکان با دقت ۱ تا ۲ متری بهره می‌گیرد. به‌جای تکیه‌ بر اندازه‌گیری‌های قدرت سیگنال، وای‌فای RTT با FTM زمان پرواز (ToF) را بین فرکانس رادیویی ارسال‌شده از گوشی شما تا چندین نقطه‌ی دسترسی در نزدیکی اندازه‌گیری می‌کند. اگرچه وای‌فای RTT با FTM روی هر دو باند ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتزی کار می‌کرد، هرگز به‌طور گسترده مورداستفاده قرار نگرفت و احتمالاً هرگز آن را در عمل ندیده‌اید.

اندروید 15 پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را برای بهبود موقعیت‌یابی در فضاهای داخلی اضافه می‌کند

گوگل با انتشار اندروید 9 در سال ۲۰۱۸، پشتیبانی از وای‌فای RTT را به سیستم‌عامل خود اضافه کرد و امروزه بسیاری از دستگاه‌ها دارای تراشه‌های وای‌فای هستند که از فناوری موقعیت‌یابی پشتیبانی می‌کنند.

علی‌رغم اینکه وای‌فای RTT با FTM در حال حاضر تا حد زیادی دقیق است، اعضای مؤسسه‌ی استانداردهای مهندسین برق و الکترونیک موفق شدند تا با استاندارد 802.11az که به عنوان «Wi-Fi Ranging» نیز شناخته می‌شود، دقت موقعیت‌یابی را حتی بیشتر بهبود ببخشند. این دستاورد، امکان دقت کمتر از ۱ متر (تا ۰٫۴ متر) را فراهم می‌کند، بنابراین حتی از وای‌فای RTT با FTM دقیق‌تر است. علاوه‌ بر این، Wi-Fi Ranging از پهنای باند دو برابری (۱۶۰ مگاهرتز در مقابل ۸۰ مگاهرتز) بهره می‌گیرد، از باند ۶ گیگاهرتزی و نرخ‌های اندازه‌گیری پویا پشتیبانی می‌کند و ایمن‌تر است.

اندروید 15 پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را برای بهبود موقعیت‌یابی در فضاهای داخلی اضافه می‌کند

مؤسسه‌ی استانداردهای مهندسین برق و الکترونیک استاندارد 802.11az را در مارس ۲۰۲۳ منتشر کرد و به همین دلیل، این فناوری نتوانست همراه با اندروید 14 در دسترس قرار بگیرد. با این حال، گوگل پشتیبانی لایه‌ی انتزاعی سخت‌افزاری (HAL) برای این استاندارد را در نهایت به اندروید 14 اضافه کرد. این غول فناوری همچنین اشاره کرده است که APIهای لایه‌ی انتزاعی سخت‌افزاری برای Wi-Fi Ranging را می‌توان در دستگاه‌هایی با اندروید 15 یا نسخه‌های جدیدتر پیاده‌سازی کرد.

با توجه به فناوری‌های موقعیت‌یابی پیشرفته‌ای با باند فوق عریض (UWB) یا بلوتوث ۶٫۰ با فناوری Channel Sounding، شاید بپرسید که چرا همچنان باید به فناوری Wi-Fi Ranging اهمیت داد؟ در پاسخ باید گفت که موقعیت‌یابی مبتنی‌بر وای‌فای مزایای زیادی نسبت به سایر فناوری‌های موقعیت‌یابی دارد. موقعیت‌یابی مبتنی‌ بر وای‌فای پتانسیل بالایی را برای پاسخ‌گویی به تقاضای روبه‌رشد وعده می‌دهد، با نسل‌های قبلی وای‌فای سازگار است، در دسترس کاربران زیادی قرار دارد، با شرایط ترافیکی تطبیق می‌یابد و ایمن و مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود. اگرچه Wi-Fi Ranging دقت کمتری نسبت به باند فوق عریض و فناوری Channel Sounding بلوتوث دارد، اما برد بهتری نسبت به این دو را تضمین می‌کند.

گوگل چندین روش استفاده از فناوری Wi-Fi Ranging را پیش‌بینی کرده است؛ به‌طور مثال، فناوری مذکور می‌تواند به کاربران اندروید 15 این امکان را بدهد تا با کمک اپلیکیشن‌های خرده‌فروشی‌ها، موقعیت محصول خاصی را در فروشگاه پیدا کنند. همچنین می‌توان از این استاندارد برای کنترل راحت‌تر دستگاه‌های خانه‌ی هوشمند بهره گرفت. به‌عنوان مثال، اگر از دستیار هوشمند بخواهید چراغ‌ها را روشن کند، برنامه به‌لطف این فناوری می‌تواند به‌طور خودکار تشخیص دهد که دقیقاً در چه اتاقی هستید و کدام چراغ‌ها را باید روشن کند.

اندروید 15 پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را برای بهبود موقعیت‌یابی در فضاهای داخلی اضافه می‌کند

سخت‌افزار اکثر گوشی‌های اندرویدی در حال حاضر امکان پشتیبانی از فناوری Wi-Fi Ranging را ندارند، اما انتظار می‌رود که این مسئله ظرف چند سال آینده تغییر کند. به‌طور مثال، تراشه‌ی جدید فست‌کانکت 7900 کوالکام از Wi-Fi Ranging پشتیبانی می‌کند و هر گوشی جدیدی که به این تراشه مجهز باشد، از این فناوری نیز بهره‌مند خواهد بود. با این حال، بسیاری از نقاط دسترسی وای‌فای که از Wi-Fi 6 یا نسخه‌های جدیدتر پشتیبانی می‌کنند، جهت پشتیبانی از استاندارد 802.11az باید ابتدا به‌روزرسانی نرم‌افزاری آن را دریافت کنند. از این رو، حتی اگر گوشی شما هم‌اکنون از نظر سخت‌افزاری امکان استفاده از این فناوری را نیز داشته باشد و به اندروید 15 آپدیت شود، همچنان باید منتظر انتشار این به‌روزرسانی‌ها بمانید.

منبع: AndroidAuthority

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *