کمپانی ایسوس از گوشیهای گیمینگ سری راگ فون 9 (ROG Phone 9) خود در دو مدل استاندارد و پرو رونمایی کرد. ایسوس سال گذشته سری راگ فون 8 را با گواهی IP68 و دوربین تلهفوتو به بازار آورد تا تمرکز بیشتری بر روی کاربرد روزانهی گوشیهای گیمینگ خود نشان دهد، اما امسال مدلهای جدید راگ فون از نظر عملکرد فنی با بهبود چشمگیری روبهرو شدهاند و تمرکز بیشتری روی گیمینگ دارند. برای آشنایی با مشخصات و ویژگیهای گوشیهای ایسوس راگ فون 9 و 9 پرو، با اِروتِک همراه باشید.
مشخصات ایسوس راگ فون 9 و 9 پرو
ایسوس راگ فون 9 و 9 پرو به تراشهی قدرتمند اسنپدراگون 8 الیت کوالکام مجهز هستند. این تراشه در مدل استاندارد توسط حداکثر ۱۶ گیگابایت رم پرسرعت LPDDR5X و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی داخلی UFS 4.0 همراهی میشود، در حالیکه مدل پرو با حداکثر ۲۴ گیگابایت رم و ۱ ترابایت فضای ذخیرهسازی به بازار میآید. طبق ادعاهای ایسوس، تراشهی اسنپدراگون 8 الیت این سری در مقایسه با اسنپدراگون 8 نسل 3 در راگ فون 8، ۴۵ درصد عملکرد بهتر پردازندهی مرکزی، ۴۰ درصد عملکرد سریعتر پردازندهی گرافیکی و ۴۰ درصد واحد پردازش عصبی سریعتری را ارائه میدهد.
سیستم خنککنندهی بهبودیافتهی سری راگ فون ۹ دارای ورق گرافیتی ۵۷ درصد بزرگتر از نسل قبلی گوشیهای گیمینگ ایسوس است و این دستگاهها را چندین درجه خنکتر از سری ۸ نگهمیدارد. ایسوس خنککنندهی فعال بهبودیافتهای را هم برای این سری در نظر گرفته است که فراتر از یک خنککنندهی ساده عمل میکند.
سری راگ فون 9 ایسوس نیز همانند نسلهای قبلی از نظر لوازم جانبی اختصاصی خوش میدرخشد. قاب اِروکیس (AeroCase) موجود در جعبه، همراه با قاب چیلکیس (Chill Case) که بهطور جداگانه به فروش میرسد، از ویژگی خاصی به نام «هدایت صدا» برخوردارند. این قابها بهشکلی طراحی شدهاند که صدای بلندگوی پایینی گوشی را به سمت جلو هدایت کنند، تا ترکیب این صدا با صدای بلندگوی بالایی گوشی، تجربهی استریوی بهتری را برای کاربر رقم بزند.
از طرف دیگر، خنککنندهی اِرواکتیو کولر ایکس پرو (AeroActive Cooler X Pro) سابووفری دارد که صدای ۲٫۱ کاناله را به گوش کاربر میرساند. (این ویژگی در خنککنندهی AeroActive Cooler 7 نیز در دسترس بود، اما ایسوس آن را سال گذشته از خنککنندهی Cooler X حذف کرد). خنککنندهی موردبحث همچنین دارای دو دکمهی سختافزاری است که همراه با دکمههای AirTriggers سری راگ فون 9 ایسوس، کنترل بهتری را در بازیها فراهم میکنند. این سری بهتر از نسل قبلی میتواند دستگاه را خنک نگهدارد و عملکرد کلی آن بهلطف پرههای فن بزرگتر (۱۲٫۵ درصد افزایش) و ترکیب حرارتی بیشتر، تا ۲۹ درصد بهبود پیدا کرده است.
همانند نسل قبلی گوشیهای گیمینگ ایسوس، راگ فون 9 و 9 پرو نیز از نمایشگرهای ۶٫۷۸ اینچی امولد (AMOLED) با رزولوشن +FHD، روشنایی ۱٬۶۰۰ نیت در حالت روشنایی بالا (حداکثر روشنایی ۲٬۵۰۰ نیت) و پوشش ۱۰۷ درصدی از گسترهی رنگی DCI-P3 بهره میبرند. بهبود اصلی سری راگ فون 9 ایسوس از نظر نمایشگر این است که حالا میتوانید نرخ نوسازی ۱۸۵ هرتزی (بهجای نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتزی نسل قبلی) را از طریق Game Genie فعال کنید. با این حال، چنین نرخ نوسازی خیرهکنندهای تنها در برخی از بازیها پشتیبانی خواهد شد.
گوشیهای سری راگ فون 9 همچنین به نوعی نمایشگر ثانویه مجهز شدهاند و هر دو مدل از ویژگی «AniMe Vision» برخوردارند که در واقع یک شبکه (Grid) از مینی-الایدیهایی است که برای شخصیسازی ظاهر گوشی مورداستفاده قرار میگیرند. مدل استاندارد راگ فون ۹ دارای ۸۵ LED است (مدل استاندارد نسل قبلی تنها ۴ الایدی RGB داشت)، در حالیکه مدل پرو از ۶۴۸ الایدی بهره میبرد که حدود دو برابر راگ فون ۸ پرو (با ۳۴۱ الایدی) به حساب میآید.
پنل AniMe Vision وضوح کافی برای رندر حروف چینی و ژاپنی را ارائه میدهد و میتوانید از آن برای به نمایش درآوردن گیفهایی با انیمیشنهای ساده استفاده کنید. این نمایشگر ثانویه حتی امکان تجربهی چهار بازی مختلف با الهام از عناوین قدیمی و کلاسیکی مانند Breakout و Invaders و بازی مار (Snake) را مهیا کرده است و با استفاده از کنترلهای AirTriggers در پنل پشتی گوشی میتوانید آنها را بازی کنید.
انرژی راگ فون 9 و 9 پرو ایسوس توسط باتریهای ۵٬۸۰۰ میلیآمپرساعتی تأمین میشود که ۳۰۰ میلیآمپرساعت بیشتر از نسلی قبلی است. این باتری میتواند حداقل شارژدهی ۴٫۵ ساعته را در بازیهای سنگین ارائه دهد. ایسوس همچنین مدعی شده است که باتری این سری پس از ۱٬۰۰۰ چرخهی شارژ (سه سال شارژ روزانه) حداقل ۸۰ درصد از ظرفیت اولیهی خود را همچنان حفظ خواهد کرد. علاوه بر این، باتری گوشیهای گیمینگ جدید ایسوس از شارژ ۶۵ واتی از طریق پورت USB-C و شارژ بیسیم ۱۵ واتی پشتیبانی میکنند. همانطور که انتظار میرود، افزایش ظرفیت باتری به کاهش سرعت شارژ شدن آن منجر شده است و شارژ کامل سری راگ فون 9 از ۰ تا ۱۰۰ درصد حدود ۴۶ دقیقه (نسبت به ۳۹ دقیقه در نسل قبلی) به طول میانجامد.
هر دو مدل استاندارد و پرو راگ فون 9 ایسوس از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با سنسور ۱/۱٫۵۶ اینچی Lytia 700 سونی استفاده میکنند. لرزشگیر گیمبال (Gimbal) هیبریدی ۶ محورهی گوشیهای ایسوس نیز در این سری بهبودیافته است و اکنون میتواند لرزشهای تا ۵± درجهای (نسبت به ۳± درجهای نسل قبلی) را اصلاح کند. دوربین ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض در پنل پشتی و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی (با حسگر RGBW و لنز ۲۲ میلیمتری) نیز با راگ فون 8 یکسان هستند.
افزون بر این، مدل پرو از همان لنز تلهفوتو ۳۲ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری (با سنسور ۱/۳ اینچی) مدل سال گذشته بهره میگیرد، در حالیکه مدل استاندارد برخلاف راگ فون ۸ به این ماژول مجهز نیست. در عوض، یک دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی برای مدل استاندارد جدید تعبیه شده است.
از سایر ویژگیهای سری ایسوس راگ فون 9 باید به برخورداری این گوشیهای گیمینگ از جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری و گواهیهای Hi-Res Audio و Hi-Res Audio Wireless اشاره کرد. ایسوس تنها دو آپدیت سیستمعاملی را برای این سری وعده داده است، اما تا پنج سال با آپدیتهای امنیتی از هر دو مدل پشتیبانی میکند.
کانفیگ پایهی ایسوس راگ فون 9 با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی، با قیمت ۱٬۰۰۰ دلار به فروش میرسد. نسخهی مجهز به ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی داخلی نیز در اروپا با قیمت ۱٬۱۵۰ یورو (تقریباً ۱٬۲۱۶ دلار) در دسترس قرار میگیرد.
این در حالی است که نسخهی پایهی راگ فون 9 پرو با ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی، ۱٬۲۰۰ دلار قیمت دارد و نسخهی ویژهی مجهز به ۲۴ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظهی داخلی (که با فن خنککنندهی AeroActive Cooler X Pro عرضه میشود)، ۱٬۵۰۰ دلار قیمتگذاری شده است.
منبع: GSMArena