طی سالهای اخیر کوالکام با افزایش قیمت تراشههای پرچمدار خود، در افزایش برچسب قیمتی گوشیهای پرچمدار نقش پررنگی را ایفاء کرده است! این در حالی است که سامسونگ تلاش کرده با بهبود عملکرد تراشههای داخلی خود، از اتکاء به سازندگان شخصثالث تراشههای موبایل مانند «کوالکام و مدیاتک» و افزایش برچسب قیمتی محصولات ارزانقیمتتر خود (مانند مدلهای وانیلی و پلاس در سری گلکسی S) جلوگیری کند. با این حال بیراه نیست اگر بگوییم که درصد قابلتوجهی از کاربران به دلیل عملکرد ناامیدکننده تراشههای اگزینوس سامسونگ، اعتماد خود را از دست دادهاند. از این رو، بهکارگیری احتمالی تراشههای داخلی سامسونگ در مدلهای استاندارد (وانیلی) و پلاس پرچمداران آتی سامسونگ (سری گلکسی S25) میتواند بر روی استقبال خریداران بالقوه بهشدت تأثیرگذار باشد!
در حالیکه پیش از این گزارشات از قصد سامسونگ برای تجهیز گلکسی S25 (نسخه وانیلی/ استاندارد) و گلکسی S25 پلاس به یک تراشه از کمپانی «مدیاتک» حکایت داشتند، اکنون شایعاتی مبنی بر تغییر رویکرد سامسونگ و احتمال بهکارگیری این کمپانی از تراشه اگزینوس 2500 (Exynos 2500) در این دو مدل به گوش میرسد! همچنین پیش از این احتمال میرفت سامسونگ تراشه «دایمنسیتی 9400» را برای گوشی پرچمدار اما ارزانقیمت گلکسی S25 FE و تراشه اسنپدارگون 8 الیت را برای پرچمدار ممتاز خود، یعنی گلکسی S25 اولترا، در نظر بگیرد.
ساویر گالوکس (Sawyer Galox، افشاگر تکنولوژی) مدعی است که سامسونگ در حال حاضر در حال آزمایش تراشه اگزینوس 2500 بوده و قصد دارد از این تراشه در گوشیهای گلکسی S25 و گلکسی S25 پلاس بهره بگیرد! همچنین به گفته گالوکس از آنجاییکه چیپست گرانقیمت اسنپدارگون 8 الیت (اسنپدراگون 8 نسل 4) با برچسب قیمتی موردنظر سامسونگ برای مدلهای استاندارد و پلاس سری گلکسی S25 سازگاری ندارد، احتمال بهکارگیری سامسونگ از این تراشه در این 2 مدل بسیار کم است.
اما اگزینوس 2500 چه مشخصاتی دارد؟
اگزینوس 2500 پیشتر با معماری 10 هستهای (مشابه با نسل پیش از خود) در بنچمارک گیکبنچ (Geekbench) رؤیت شده بود. بر اساس گزارشات اخیر به نظر میرسد این چیپست دارای 3 هسته عملکردی بوده که میتوان گفت که این تعداد از هسته برای گوشیهای پرچمدار کمی نادر است!
همچنین به گزارش وبسایت NanoReview، این تراشه توانسته است در تستهای تکهستهای و چندهستهای بنچمارک گیکبنچ به ترتیب به امتیازهای «2666» و «8839» دست یابد. برای ترسیم یک چشمانداز واضح لازم است بگوییم که گلکسی S25 اولترا در تستهای مشابه در این بنچمارک، امتیازهایی بیش از «3000» و «9000» را کسب کرده است! این در حالی است که سایر گوشیهای پرچمدار مجهز به تراشه اسنپدارگون 8 الیت مانند وان پلاس 13 و آیکو 13 (iQOO 13) به واسطه بهرهمندی از سیستمهای خنککننده پیشرفته خود توانستهاند در همین بنچمارک امتیازات بالاتری را نسبت به گلکسی S25 اولترا به دست آورند!
در نهایت از منظر طراحی، انتظار میرود تمامی مدلهای این سری نسبت به مدلهای پیش از خود باریکتر باشند. همچنین پیشبینی میشود سامسونگ برای نخستین بار مدل اولترا سری گلکسی S خود را به یک صفحهنمایش تخت با گوشههای گرد مجهز سازد.
منبع: Gizmochina