اگر تا به حال سعی کرده باشید یکی از مشکلات شبکه کامپیوتری خود را برطرف کنید، احتمالاً با مباحثی در مورد آداپتورهای شبکه مواجه شدهاید. این قطعات چه هستند و چرا رایانه شما به آنها نیاز دارد؟ بیایید نگاه دقیقتری به این موضوع داشته باشیم.
آداپتور شبکه چیست؟
آداپتورهای شبکه یکی از قطعاتی هستند که ما را به اینترنت متصل میکنند. آنها معمولاً به صورت آنتن یا یک کارت بوده که در دستگاه شما تعبیه شده است و حتی میتوانند به صورت دانگل یا آنتن USB متصلشونده هم باشند که به دستگاههای کاملاً سیمی اجازه میدهند دادهها را به صورت بیسیم دریافت کنند.
آداپتورهای شبکه به رایانهها و سایر دستگاهها این امکان را میدهند تا برای دسترسی به اینترنت، با یک شبکه محلی (LAN) یا انواع دیگری از شبکه ارتباط برقرار کنند. آنها میتوانند با اتصالات بیسیم مانند Wi-Fi یا اتصالات سیمی مانند اترنت نیز کار کنند.
آداپتور شبکه با روتر یکسان نیست. روتر دروازهای است که ترافیک بیسیم را از اینترنت به دستگاههای شما هدایت میکند، در حالی که آداپتور، به دستگاه شما اجازه میدهد به شبکه متصل شود و آن دادهها را دریافت کند.
هنگام استفاده از آداپتورهای شبکه اکسترنال در رایانه شخصی، قبل از این که بتوانید از آن استفاده کنید، باید نرمافزار درایور مخصوص آن آداپتور را دانلود و نصب کنید. تولیدکنندگان این قطعات، اغلب این نرمافزار را همراه با آداپتور بستهبندی میکند، یا زمانی که آداپتور شما برای اولین بار به برق متصل میشود، رایانه شما به طور خودکار درایور را نصب میکند.
انواع آداپتورهای شبکه
هر دو نوع آداپتور شبکه سیمی و بیسیم را میتوان در دستگاههای مختلف استفاده کرد.
- کارت رابط شبکه (NIC)
امروزه یکی از رایجترین آداپتورهای شبکه موجود، کارت رابط شبکه (NIC) است که کنترلر رابط شبکه نیز نامیده میشود. آنها معمولاً در مادربرد دستگاههای دارای اینترنت نسل جدید تعبیه شدهاند و امکان اتصال سیمی و بیسیم به اینترنت را میدهند.
همه کارتهای شبکه معمولاً از استاندارد 802.11 برای اتصال Wi-Fi استفاده میکنند، بنابراین کارتی که همراه لپتاپ شما ارائه میشود میتواند برای آنلاین شدن به هر روتری که از آن استاندارد استفاده میکند متصل شود. از آنجایی که این استاندارد برای اکثر اتصالات اینترنت بیسیم است، ارتباط با آن برای اکثر دستگاهها بسیار آسان است.
- آداپتورهای USB
این نوع آداپتور، معمولاً یک دانگل USB است که به یک کامپیوتر دسکتاپ وصل میشود. همچنین یک آنتن برای دریافت سیگنال از یک شبکه بیسیم و انتقال دادههای دریافتی از طریق اتصال USB به رایانه خواهد داشت.
این آداپتورها گزینه خوبی برای فعال کردن رایانههای قدیمی با اتصال بیسیم هستند زیرا برای نصب آداپتور شبکه داخلی نیازی به باز کردن بدنه رایانه ندارند. TP-Link N150 یک انتخاب محبوب در این رده است.
آداپتورهای شبکه USB میتوانند اتصالات شبکه سیمی را نیز پشتیبانی کنند. اغلب این آداپتورها هم به صورت سیمی و هم به صورت بیسیم به روترهای خانگی متصل میشوند تا یک شبکه LAN خانگی را تشکیل دهند.
- آداپتورهای شبکه اتصال اجزای جانبی (PCI)
مشابه آداپتورهای USB، آداپتور PCI از طریق کارت اسلات PCI به رایانه شخصی یا لپتاپ متصل میشود. این آداپتورها همچنین دارای یک آنتن متصل هستند که برای دریافت سیگنال اینترنت بیسیم طراحی شده است. اگرچه این آداپتورها اکسترنال هستند، اما به روشی مشابه با آداپتور NIC ساخته شدهاند که اکثر رایانههای مدرن با آن عرضه میشوند و میتوانند اتصالات سیمی و بیسیم را فعال کنند.
استاندارد PCI که در سال 1992 توسعه یافت، بعداً با PCI Express (PCIe) جایگزین شد. نوعی از کارت PCI به نام کارت PCMCIA یا کارت اترنت نیز برای مدتی با لپتاپها استفاده میشد تا این که فناوری به اندازه کافی برای ساخت آداپتورهای شبکه در لپتاپها بهبود یافت.
- آداپتورهای مجازی
برخی از آداپتورها فقط نرمافزاری هستند و برای تقلید از عملکرد یک NIC ساخته شدهاند. اغلب این نوع آداپتور را در محصولاتی مانند یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) میبینید که از اتصال شبکه محلی یک رایانه دیگر استفاده میکنند تا رایانه شما نیز از همان مکان اتصال اصلی استفاده کند.
منبع: Howtogeek