جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
آشنایی با نشانه های کلاهبرداری از طریق شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی

آشنایی با نشانه های کلاهبرداری از طریق شبیه سازی صدا با هوش مصنوعی!

اشتراک‌گذاری:

شبیه‌سازی کردن صدای افراد به‌کمک هوش مصنوعی این روزها به‌قدری آسان شده که کلاهبرداران می‌توانند با موفقیت از آن در اجرای نقشه‌هایشان استفاده کنند. در این میان، مردم عادی قربانی این سوءاستفاده از فناوری هوش مصنوعی می‌شوند، چرا که اطلاعات کافی در این زمینه را ندارند و از نشانه‌های کلاهبرداری از طریق شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی بی‌خبرند. با اِروتِک همراه باشید تا نگاهی به برخی از این نشانه‌ها بیاندازیم و ببینیم که چگونه می‌توان از این کلاهبرداری‌ها دوری کرد.

کلاهبرداری از طریق شبیه سازی صدا با هوش مصنوعی چگونه انجام می‌شود؟

سناریویی را در نظر بگیرید که در آن از طرف یکی از اعضای خانواده‌ی خود در ساعت ۳ بامداد تماسی را دریافت می‌کنید و آن شخص خبر می‌دهد که دستگیر شده و برای آزادی نیازمند پول و سند است. بعد گوشی به «وکیل» او داده می‌شود و از شما درخواست می‌کنند که پول موردنیاز برای آزادی عزیزانتان را کارت‌به‌کارت کنید. مشابه چنین اتفاقی به‌تازگی برای وکیلی به نام گری شیلدهورن اتفاق افتاد. در سناریوی دیگری نیز جنیفر دی‌استفانو از دخترش تماسی مبنی‌بر گروگان گرفته شدنش دریافت کرد، در حالی که همان دختر آن زمان در اتاقش در خانه خوابیده بود. اگر زمان‌بندی کلاهبرداران کمی فرق داشت، می‌توانست نتایج تلخ و ناراحت‌کننده‌ای به همراه داشته باشد!

کلاهبرداران با سوءاستفاده از ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند صدای افراد را شبیه‌سازی کنند و از طریق محتواهای آنلاینی مانند ویدیوهایی که افراد از خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند، نمایه‌های صوتی بسازند. چنین روشی، راه موردعلاقه‌ی کلاهبردارن برای بازی با احساسات افراد است تا از رفتارهای غیرمنطقی و احساسی بعدی به‌نفع خود بهره ببرند. این نوع کلاهبرداری‌ها همین حالا نیز در حال انجام است و روزبه‌روز بر عمق و پیچیدگی آن افزوده خواهد شد، پس پیشنهاد می‌شود که خودتان را به دانش کافی در این زمینه مجهز کنید و استراتژی‌های لازم برای مقابله با این وضعیت را داشته باشید.

نشانه‌های کلاهبرداری از طریق شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی

اگرچه تمایز قائل شدن بین صدای واقعی و صدای شبیه‌سازی‌شده با هوش مصنوعی می‌تواند بسیار سخت باشد، احتمالاً توجه به این چند نشانه برای شک کردن به صداهای هوش مصنوعی به کارتان خواهد آمد:

  • وقت‌هایی که آهنگ صدا، تلفظ، واژگان و حالت صحبت کردن کاملاً درست و دقیق نیست. طبیعتاً افراد در مواقع اضطراری و حساس ممکن است با صدای متفاوت و متزلزلی حرف بزنند، اما سعی کنید به جزئیات ریز صحبت آن‌ها توجه نشان دهید، شاید در لابه‌لای حرف‌هایشان نشانه‌هایی از هوش مصنوعی ببینید.
  • کلاهبردار نهایت تلاشش را انجام می‌دهد تا با صدای تقلبی خود، مدت زمان بسیار کمی با شما صحبت کند و گوشی را بلافاصله به شخص غریبه‌ی دیگری بدهد تا متوجه‌ی شبیه‌سازی صدا نشوید.
  • حس اضطرار و ضرورت بسیار بالایی در صحبت‌هایشان وجود دارد، حتی وقتی نیازی به چنین اضطراری نیست. کلاهبرداران از سناریوهایی با وضعیت اضطراری واقعی استفاده نمی‌کنند، چرا که این‌گونه‌ها سناریوها با خواسته‌هایشان مطابقت ندارد.
  • شماره تلفن ناآشنایی به شما زنگ زده است. البته این روزها حتی نام و شماره تلفن‌ها را نیز می‌توان به شکل تقلبی ارائه داد.

مهم‌ترین نکته در رابطه با کلاهبرداری‌هایی که از طریق شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی انجام می‌شود، توجه به این موضوع است که چنین کلاهبرداری‌هایی کاملاً واقعی بوده و افراد زیادی را به دام می‌اندازد. بنابراین، وقتی با این نوع سناریوهای نیمه اضطراری مواجه می‌شوید، نسبت به آن‌ها شک و تردید داشته باشید.

کلمه یا عبارت امنی را با خانواده و دوستان خود تعیین کنید

کلاهبرداران بر روی اطلاعاتی که به‌صورت عمومی از شما و فردی که صدایش را شبیه‌سازی می‌کنند قابل دسترس است، تحقیقات لازم خود را انجام داده‌اند. با این حال، اگر کمی وقف صرف کنید تا کلمه یا عبارت امنی را با خانواده و دوستان خود تعیین نمایید، در چنین مواقعی می‌توانید از آن استفاده کرده و تأیید کنید که با فرد واقعی و درستی در حال صحبت هستید. این کلمه یا عبارت نباید به هیچ‌وجه جایی نوشته شود یا در اینترنت مورداستفاده قرار بگیرد.

بعد از تعیین چنین کلمه یا عبارتی، اگر تماسی اضطراری از طرف کلاهبرداران دریافت کنید، تنها کافی است که از آن استفاده کرده و جلوی نقشه‌ی کلاهبرداران را در همان ابتدا به‌آسانی بگیرید.

لزوم تأمل کردن

ویژگی بارز کلاهبرداری‌ها، چه قدیمی و چه جدید، این است که به شما زمان کافی برای فکر کردن نمی‌دهند! هر چه وقت کمتری برای تصمیم‌گیری داشته باشیم، همان میزان نیز تصمیمات ما بدتر خواهد شد. کلاهبرداران نمی‌خواهند شما به سناریوهایی که برایتان در نظر گرفته‌اند بیش از حد فکر کنید، یا متوجه‌ی نقص‌های داستانشان شوید یا بفهمید که از شما خواسته‌های غیرمنطقی و نامعقولی انجام شده است. از این رو، بعد از به پایان رسیدن تماس، پنج دقیقه وقت بگذارید و فقط به همه چیزهایی که گفته شد فکر کنید تا ببینید آیا واقعاً چنین سناریویی منطقی محسوب می‌شود یا خیر.

صحت این تماس را با شخص دیگری تأیید کنید

راحت‌ترین راهی که برای برملا کردن کلاهبرداری‌های این‌چنینی وجود دارد، صحت‌سنجی اطلاعات از طریق تأیید آن با شخص دیگری است. اگر تا به حال فقط با شخصی که به‌تازگی با شما تماس گرفته صحبت می‌کردید، بهتر است با همان فردی که به‌ظاهر به شما زنگ زده مجدداً تماس بگیرید یا سراغ دوستان و آشنایان مشترک بروید. از طریق راه ارتباطی‌ که کلاهبرداران به آن دسترسی ندارند، با بقیه ارتباط برقرار کنید و صحت این موضوع رو جویا شوید. با این رویکرد، در عرض چند ثانیه می‌توانید بفهمید که آیا آن موقعیت نیمه‌اضطراری صحت داشته است یا به دام کلاهبرداران افتاده‌اید.

قدرتمندترین سلاحی که برای مقابله این نوع کلاهبرداری‌ها در اختیار دارید، همین دانش و اطلاع فعلی شماست که می‌دانید امکان کلاهبرداری از طریق شبیه‌سازی صدا با هوش مصنوعی وجود دارد و نباید به‌راحتی به هر تماسی اعتماد کرد.

منبع: Howtogeek

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *