یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که هندوانه میخورند، ویتامینها، فیبر و آنتیاکسیدانهای بیشتری مصرف کرده و شکر و چربی اشباعشده کمتری دریافت میکنند. یک کارآزمایی بالینی دیگر نشان داد که ترکیبات موجود در آب هندوانه میتواند در طول افزایش ناگهانی قند خون (hyperglycemia) از عملکرد رگهای خونی حمایت کند. این میوه پرجنبوجوش با مواد مغذی مانند لیکوپن، ال-سیترولین و ویتامین C، خود را به عنوان یک متحد همیشگی برای سلامت قلب و عروق و کیفیت رژیم غذایی ثابت کرده است.
هندوانه سرشار از مواد مغذی است
هندوانه به طور گستردهای به دلیل طعم دلپذیر و طراوتبخش خود شناخته شده است، اما یافتههای علمی اخیر نشان میدهند که این میوه ممکن است نقش مهمی در حمایت از سلامت قلب و بهبود کیفیت کلی رژیم غذایی نیز ایفا کند.
یک مطالعه اخیر که در مجله Nutrients منتشر شد، دادههای نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) را بررسی کرد و ارتباط واضحی بین مصرف هندوانه و تغذیه کلی بهتر در کودکان و بزرگسالان یافت. افرادی که هندوانه میخوردند، رژیم غذایی با کیفیتتری نسبت به کسانی که نمیخوردند، داشتند. بهطور خاص، آنها فیبر غذایی، منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A بیشتری مصرف میکردند. همچنین مصرف لیکوپن و سایر کاروتنوئیدهای مفید آنها بیشتر بود، در حالیکه قند افزوده و چربی اشباعشده کمتری دریافت میکردند.
کاروتنوئیدها همان چیزی هستند که بسیاری از میوهها و سبزیجات را بسیار رنگارنگ و برای شما مفید میکنند. این ترکیبات گیاهی قدرتمند، از جمله لیکوپن و بتاکاروتن، به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکنند که به دفاع از سلولهای شما، تقویت سیستم ایمنی بدن و حتی کاهش خطر بیماریهای مزمن کمک میکنند.
فواید سلامت قلب زیر میکروسکوپ
بر اساس این یافتهها، مطالعه دوم، که همچنین در مجله Nutrients منتشر شد، بررسی کرد که چگونه نوشیدن آب هندوانه ممکن است از عملکرد رگهای خونی در طول دورههای افزایش قند خون (هایپرگلیسمی) محافظت کند. این کارآزمایی بالینی، که در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا انجام شد، از یک طرح متقاطع تصادفی، دو سوکور و کنترلشده با دارونما پیروی کرد.
به مدت دو هفته، شرکتکنندگان روزانه آب هندوانه مصرف کردند در حالیکه محققان اثرات دو ترکیب طبیعی موجود در هندوانه، ال-سیترولین و ال-آرژینین را مطالعه کردند. این ترکیبات برای بررسی تأثیرشان بر زیستفراهمی اکسید نیتریک و تغییرپذیری ضربان قلب ارزیابی شدند. هر دو مطالعه با حمایت مالی هیئت ملی ترویج هندوانه انجام شد.
مواد مغذی که از سلامت متابولیک قلب حمایت میکنند
دکتر جک لوسو، استاد دانشکده علوم تغذیه و مواد غذایی دانشگاه ایالتی لوئیزیانا میگوید:
ما اذعان داریم که اگرچه حجم نمونه کوچک بود (۱۸ مرد و زن جوان و سالم) و تحقیقات بیشتری لازم است، اما این مطالعه به بدنه فعلی شواهد حمایتکننده از مصرف منظم هندوانه برای سلامت متابولیک قلب اضافه میکند. علاوه بر ال-سیترولین و ال-آرژینین، هندوانه منبع غنی از آنتیاکسیدانها، ویتامین C و لیکوپن است – که همگی میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو و نقش در پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کنند.
پر کردن شکاف میوه با هندوانه
دستورالعملهای رژیمی برای آمریکاییها (DGA) روزانه ۱.۵ تا ۲.۵ فنجان میوه را توصیه میکنند و در حال حاضر، بزرگسالان و کودکان آمریکایی کمتر از این هدف، یعنی حدود نیمی از سهم میوه توصیه شده روزانه، دریافت میکنند. هندوانه یک میوه سرشار از مواد مغذی و منبع عالی ویتامین C (25% ارزش روزانه)، منبع ویتامین B6 (8% ارزش روزانه)، و راهی خوشمزه برای هیدراته ماندن (۹۲% آب) است، با تنها ۸۰ کالری در هر وعده ۲ فنجان.
یک خوراکی آبدار برای تمام فصول
تصور هندوانه آبدار در باربیکیو یا گردهماییهای بیرونی آینده شما احتمالاً خاطرات لذت بردن از میوه کاملاً رسیده در تابستانهای گذشته را تداعی میکند. واقعیت این است که به لطف تنوع اقلیمهایی که امکان تولید هندوانه را در تمام طول سال فراهم میکنند، میتوان در هر زمانی از هندوانه لذت برد.
منبع: Scitechdaily