هوش مصنوعی عنوان و نویسنده طومار ۲۰۰۰ ساله را رمزگشایی کرد!هوش مصنوعی عنوان و نویسنده طومار ۲۰۰۰ ساله را رمزگشایی کرد!

هوش مصنوعی عنوان و نویسنده طومار ۲۰۰۰ ساله را رمزگشایی کرد!

اشتراک‌گذاری:

نزدیک به ۲۰۰۰ سال پس از مدفون شدن زیر خاکستر کوه وزوو، یک طومار رومی ذغالی شده، بدون آنکه باز شود، با کمک هوش مصنوعی نام نویسنده و عنوانش را آشکار کرد. این طومار که PHerc. 172 نام دارد، یکی از صدها طومار کشف شده در شهر باستانی هرکولانیوم روم است. این شهر در جریان فوران کوه وزوو در سال ۷۹ پس از میلاد، یکی از بدنام‌ترین فوران‌های تاریخ، زیر لایه‌های مواد مذاب و خاکستر آتشفشانی مدفون شد.

این طومار در ماه ژوئیه در مرکز ملی سنکروترون انگلستان در آکسفوردشایر اسکن شد و به طور غیرمعمول، ردپایی از جوهر در تصاویر اشعه ایکس ظاهر شد که به محققان امکان شناسایی متن را داد.

اکنون این طومار بخشی از چالش وزوو است؛ یک ابتکار جهانی که در سال ۲۰۲۳ برای خواندن متون کربنیزه شده بدون باز کردن فیزیکی آن‌ها آغاز شد. یک کشاورز ایتالیایی در قرن هجدهم این طومارها را در ویلایی که گمان می‌رود زمانی متعلق به پدرزن ژولیوس سزار بوده، کشف کرد. این طومارها زیر لایه‌های گل و خاکستر حفظ شده بودند.

فناوری جان تازه‌ای می‌بخشد!

قرن‌ها پژوهشگران برای خواندن این طومارها تلاش کردند. آن‌ها به قدری بد سوخته بودند که هنگام تلاش برای باز کردنشان متلاشی می‌شدند و جوهر روی پاپیروس کربنیزه شده نامرئی بود. دانشمندان روش‌های متعددی از جمله مواد شیمیایی و حتی گازها را به کار گرفتند، اما این روش‌ها اغلب به متون باستانی آسیب رسانده یا آن‌ها را از بین برده‌اند.

اکنون، پیشرفت‌های فناوری این امکان را فراهم کرده است که محتوای آن‌ها بدون آسیب بیشتر خوانده شود.

با استفاده از اسکن‌های با وضوح بالا و تجزیه و تحلیل هوش مصنوعی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، مارسل روث و میخال نواک از دانشگاه وورتسبورگ، به همراه شان جانسون، محقق چالش وزوو، نویسنده این طومار را فیلودموس و عنوان آن را “درباره رذائل” رمزگشایی کردند. این کشف بزرگ بعداً توسط تیمی از متخصصان پاپیروس‌شناسی تأیید شد.

هوش مصنوعی عنوان و نویسنده طومار ۲۰۰۰ ساله را رمزگشایی کرد!
تصویر PHerc. 172 (کتابخانه های بودلیان، دانشگاه آکسفورد)

حکمت اپیکوری دوباره کشف شد!

این فیلسوف یونانی با مکتب اپیکوری مرتبط است که بر لذت‌جویی و زندگی اخلاقی تأکید داشت. گمان می‌رود که او نویسنده اصلی بیشتر طومارهای یافت شده در این ویلا باشد که نگاهی نادر به زندگی فکری نخبگان رومی درست قبل از وقوع فاجعه ارائه می‌دهد.

طبق بیانیه‌ای از کتابخانه‌های بودلیان دانشگاه آکسفورد که این طومارها را در خود جای داده است، اعتقاد بر این است که این متن بخشی از یک مجموعه بزرگتر است، احتمالاً حتی جلد اول آن، اگرچه این جزئیات هنوز در دست بررسی است.

این طومار بخشی از اثر اخلاقی گسترده‌تر فیلودموس با عنوان یونانی ‘Περὶ κακιῶν καὶ τῶν ἀντικειμένων ἀρετῶν καὶ τῶν ἐν οἷϲ εἰϲι καὶ περὶ ἅ’ است که به انگلیسی به ‘On Vices and Their Opposite Virtues and In Whom They Are and About What’ ترجمه می‌شود (درباره رذائل و فضایل متضاد آن‌ها و کسانی که در آن‌ها این رذائل وجود دارند). در حالی‌که ممکن است این اولین کتاب در این مجموعه باشد، هنوز قطعی نیست.

هوش مصنوعی عنوان و نویسنده طومار ۲۰۰۰ ساله را رمزگشایی کرد!
خروجی قطعه‌بندی خودکار اخیر PHerc. 172

پژوهشگران کتابخانه‌های بودلیان آکسفورد می‌گویند که شماره کتاب احتمالاً می‌تواند “آلفا” خوانده شود که نشان می‌دهد جلد اول است، اگرچه ممکن است “دلتا” یا جلد چهارم نیز باشد. پیش از این، محققان بر این باور بودند که جلد اول “درباره رذائل” متنی به نام “درباره چاپلوسی” بوده است، اما محتوای PHerc. 172 با این توصیف مطابقت ندارد.

این اولین بار است که عنوان یک طومار خوانده می‌شود؛ یک نقطه عطف برای چالش وزوو. این پروژه در ماه‌های اخیر شاهد یک سری پیشرفت‌های بزرگ بوده است. در اکتبر ۲۰۲۳، محققان اولین کلمه کامل را از یک طومار باز نشده با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته رمزگشایی کردند: “πορφυρας” (پورفیراس)، کلمه یونانی به معنای “ارغوانی”. سپس در ماه فوریه، آن‌ها کلمه دیگری را شناسایی کردند: “διατροπή” (دیاتروپه)، به معنای “انزجار” که طبق گفته کتابخانه‌های بودلیان، دو بار در یک سری ستون از PHerc. 172 ظاهر شده بود.

منبع: Interestingengineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *