ناسا اهداف استراتژیک خود را برای مدار پایین زمین ترسیم کرده است که هدف از آن ارتقای تحقیقات ریزگرانش، تقویت مشارکتهای بینالمللی و آمادهسازی برای مأموریتهای آینده در فضاهای دور است. با نزدیک شدن به بازنشستگی ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS)، نقشه راه جامع ناسا بر توانمندسازی شرکتهای فضایی تجاری، حمایت از پیشرفتهای علمی و اطمینان از حضور مداوم انسان در فضا متمرکز است. اما ناسا بعد از اتمام کار ایستگاه فضایی بینالمللی دقیقاً چه برنامهای دارد؟ برای بررسی و پاسخ به این سوال با اِروتِک همراه باشید.
چگونه ایستگاه فضایی بینالمللی از مدار خارج و نابود خواهد شد؟ |
تعریف اهداف مدار پایین زمین ناسا
ناسا اهداف و مقاصد نهایی خود را برای مدار پایین زمین ترسیم کرده است، با هدف گسترش استفاده از فضا و پیشبرد تحقیقات، فناوری و اکتشاف ریزگرانش به نفع همه. استراتژی ریزگرانش مدار پایین زمین ناسا که با مشارکت ذینفعان مختلف تدوین شده است، تلاشها را برای حفظ حضور مداوم انسان در مدار، تقویت فرصتهای اقتصادی و تقویت مشارکتهای جهانی هدایت خواهد کرد.
چشماندازی برای حضور مداوم انسان
پام ملروی، معاون مدیریت ناسا، گفت:
در حالیکه به بازنشستگی ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ نزدیک میشویم، این اهداف گام بعدی مهم در تحکیم جایگاه ما در فضا است. مشورت ما با صنعت، دانشگاه و شرکای بینالمللی به پالایش یک نقشه راه آیندهنگرانه برای آینده ما در مدار پایین زمین کمک کرده است که با حضور مداوم انسان امکانپذیر خواهد شد. با هم، ما اطمینان حاصل میکنیم که مزایای کاوش در فضا همچنان در حال رشد است، پیشرفت علم، نوآوری و فرصتها برای همه، در حالیکه برای جهش بزرگ بعدی بشریت در کاوش ماه، مریخ و فراتر از آن آماده میشویم.
همکاری ذینفعان و تدوین اهداف
در اوایل سال ۲۰۲۴، ناسا فرآیند برنامهریزی را آغاز کرد که شامل تدوین مجموعه اولیهای از اهداف و مقاصد برای محیط ریزگرانش مدار پایین زمین و درخواست بازخورد از نیروی کار خود، شرکای دولتی، صنعت، دانشگاه، آژانسهای فضایی بینالمللی و عموم مردم بود. این آژانس بیش از ۱۸۰۰ نظر را بررسی و دو کارگاه آموزشی برگزار کرد که منجر به تنظیمات اساسی در اهداف و مقاصد برای همسو شدن بهتر با شرکای خود شد. چارچوب نهایی شامل ۱۳ هدف و ۴۴ موضوع مهم در هفت حوزه کلیدی است؛ زیرساختهای مدار پایین زمین تجاری، عملیات، علم، تحقیق و توسعه فناوری برای اکتشاف، همکاری بینالمللی، توسعه نیروی کار و مشارکت در علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) و مشارکت عمومی.
ریزگرانش؛ آزمایشگاه مدار پایین زمین برای حرکت بهسوی فضاهای دور
تلاشهای این آژانس در مدار پایین زمین برای جاهطلبیهای گستردهتر آن برای اکتشافات فضایی عمیق ضروری است. محیط ریزگرانش در مدار پایین زمین یک زمین آزمایش مقرونبهصرفه و در دسترس برای فناوریها و تحقیقات مورد نیاز برای ماموریتهای انسانی برای کاوش منظومه شمسی را فراهم میکند. با توجه به اینکه بیشتر سفر به ماه و مریخ در ریزگرانش رخ میدهد، این اهداف فرصتی را برای ادامه تحقیقات حیاتی انسانی، آزمایش سیستمهای اکتشاف آینده و حفظ مهارتهای حیاتی مورد نیاز برای کار در محیط ریزگرانش فراهم میکنند.
انتقال به ایستگاههای فضایی تجاری
روبین گیتنز، مدیر ایستگاه فضایی بینالمللی و سرپرست مدیر پروازهای فضایی تجاری، گفت:
این اهداف نهایی، مسیر روشنی را برای انتقال ناسا از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) به عصر جدیدی از ایستگاههای فضایی تجاری نشان میدهد. مدار پایین زمین همچنان به عنوان قطب کشف علمی، پیشرفت فناوری و همکاری بینالمللی باقی خواهد ماند، در حالیکه سرمایه گذاریهای استراتژیک در یک اکوسیستم فضایی تجاری انجام میشود که نه تنها به نفع ناسا، بلکه به نفع کل جامعه فضایی است.
اطمینان از پایداری بلندمدت
اهداف و مقاصد ریزگرانش مدار پایین زمین، همراه با تعامل قابل توجه ذینفعان، نیاز ناسا را برای حفظ یک ضربان قلب مداوم و گسسته از انسانها در عصر مقاصد مدار پایین زمین تجاری هدایت میکند. ناسا برای کاهش ریسک سفرهای آینده به سیاره سرخ، به پروازهای طولانی مدت نیاز دارد. برای اطمینان از دسترسی و استفاده قابل اعتماد از مدار پایین زمین، تنوع ارائه دهندگان که با یک ریتم منظم فعالیت میکنند ضروری است. این اهداف همچنین توسعه الزامات برای ایستگاههای فضایی تجاری آینده را که از مأموریتهای ناسا حمایت میکنند، در حالیکه خطر مأموریتهای انسانی به مریخ را کاهش میدهند، مهارتهای عملیاتی حیاتی را حفظ میکنند، تحقیقات علمی حیاتی را پیش میبرند و تعامل با شرکای بینالمللی و تجاری را حفظ میکنند، هدایت خواهند کرد.
همکاری به عنوان کلید موفقیت آینده
جان کیف، مدیر ادغام استراتژی بین آژانسی در ناسا، گفت:
همکاری و مشورت همچنان سنگ بنای استراتژی مدار پایین زمین ماست. اهدافی که ما تعیین کردهایم به ناسا کمک خواهد کرد تا یک برنامه کاری تدوین کند که تضمینکننده این موضوع باشد که ناسا برای برآورده کردن نیازهای فعلی و آینده آماده است و اولویت را به توسعه قابلیتهای حیاتی برای مدار پایین زمین میدهد.
منبع: Scitechdaily