جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
افشای جزییاتی جالب از هواپیمای فضایی چین با کاربردی دوگانه!

افشای جزییاتی جالب از هواپیمای فضایی چین با کاربردی دوگانه!

اشتراک‌گذاری:

هواپیمای فضایی مخفی چین اخیراً پس از رهاسازی و بازیابی دوباره یک شیء در طی سومین مأموریت خود، توجه بین‌المللی را به خود جلب و سؤالاتی در مورد توانایی‌ها و اهداف آن ایجاد کرده است.

به گزارش رویترز، در طی ماموریت سوم خود در ماه ژوئن، این فضاپیما یک شیء را رها کرد و پس از آن، وقتی که چندین کیلومتر از آن دور شد دوباره به فاصله چند صد متری آن بازگشت!

مارکو لانگبروک زمانیکه در دانشگاه تکنولوژی دلفت هلند در مورد آگاهی موقعیت‌مند فضای اپتیکال سخنرانی می‌کرد، گفت:

این فضاپیما احتمالاً کاربردهای نظامی از جمله بازرسی یا غیرفعال کردن تجهیزات دشمن دارد!

البته این هواپیما ممکن است کاربردهای غیرنظامی نیز داشته باشد. به‌عنوان مثال، اگر بخواهد به ماهواره‌های خود سوخت‌ برساند، آزمایش کردن این نوع گرفتن و رها کردن‌ها مفید واقع خواهد شد.

علاوه بر این، لانگبروک و سه کارشناس دیگر خاطرنشان کردند که یک فضاپیمای قابل استفاده مجدد که قادر به تداخل با شبکه‌های ماهواره‌ای پیچیده باشد، ارزش قابل توجهی دارد زیرا ارتش‌های سراسر جهان در حال پیشبرد اینگونه سیستم‌هایی هستند.

فناوری‌ هواپیماهای فضایی در میان پیشرفت‌های ایالات متحده و روسیه نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند!

چین فناوری‌های فضاپیما که آزمایش بر روی آن‌ها انجام شده را تاکنون فاش نکرده و همچنین از زمان شروع به کار این هواپیما، عکسی از آن به‌طور عمومی منتشر نشده است.

قابل ذکر است که ایالات متحده برای اولین بار هواپیمای فضایی بدون سرنشین بوئینگ X-37B خود را در سال 2010 به فضا پرتاب کرد. روسیه نیز اخیراً چندین ماهواره را پرتاب کرده است که مقامات آمریکایی به وجود قابلیت‌های نظامی در آن‌ها مشکوک هستند.

ویکتوریا سامسون، مدیر ارشد امنیت و ثبات فضایی در اندیشکده Secure World Foundation در واشنگتن، معتقد است که هواپیمای فضایی چین احتمالاً در حال آزمایش فناوری‌هایی مشابه X-37B باشد. او گفته است:

صادقانه بگویم، من فکر نمی‌کنم که هیچ کدام از آنها کاربرد نظامی زیادی داشته باشد. من حدس می‌زنم که هر دو صرفاً نمایشگر توانایی فناوری موجود هستند.

ژنرال استفان وایتینگ، فرمانده فرماندهی فضایی ایالات متحده، اهمیت پیشرفت چین در فناوری فضایی را تایید کرده و خاطرنشان می‌کند که سازمانش از هویت اشیاء خاص رها‌شده توسط هواپیمای فضایی بی‌اطلاع است.

او گفت:

هر گونه فعالیت فضایی که آنها انجام می‌دهند، ما فرض می‌کنیم که استفاده‌ای دوگانه در حوزه امنیت ملی دارد. ما همیشه علاقه‌مندیم که بفهمیم این کاربرد دوگانه چه چیزی می‌تواند باشد و تلاش می‌کنیم مطمئن شویم که دانش خوبی از آن داشته باشیم.

هواپیمای فضایی چین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد

اگرچه اطلاعات کمی در مورد هواپیمای فضایی چین وجود دارد، داده‌های ردیابی نشان می‌دهد که این هواپیما از Jiuquan در شمال مرکزی چین پرتاب شده و در فرودگاهی در Lop Nur، سین کیانگ فرود آمده است.

رسانه‌های دولتی چین اغلب این هواپیمای فضایی را به عنوان “سفینه فضایی آزمایشی قابل استفاده مجدد” توصیف می‌کنند. رسانه دولتی شین هوا در مورد پرتاب و فرود این وسیله نقلیه گزارش داده و بر پتانسیل آن برای توسعه فناوری آینده تاکید کرده است.

اعتقاد بر این است که هواپیمای فضایی چین تقریباً به همان اندازه و شکل X-37B است یعنی 30 فوت (9.14 متر) طول دارد و حدود 908 روز را در مداری در ارتفاع 38000 کیلومتری سپری کرده است.

با توجه به زمان طولانی آن در فضا، هواپیمای فضایی چین نیز بدون خدمه فرض می‌شود، اگرچه بر فراز Long March 2F، تنها بوستر ارسال انسان به فضای چین، پرواز کرده است.

آزمایش‌های هواپیمای فضایی چین با رهاسازی و بازیابی اشیا مشابه آزمایش‌هایی است که توسط X-37B ایالات متحده نیز انجام شده است. بوئینگ آن‌ها را به عنوان مأموریت‌های طبقه‌بندی شده با تمرکز بر کاوش فناوری‌های با قابلیت استفاده مجدد در فضاپیماها و انتقال آزمایش‌ها به فضا و بازگشت دوباره آن‌ها توصیف می‌کند.

منبع: Interesting engineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *