جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
تخریب غیرمنتظره ماهواره روسی خشم ناسا را برانگیخت!

تخریب غیرمنتظره ماهواره روسی خشم ناسا را برانگیخت!

اشتراک‌گذاری:

روز دوشنبه به وقت محلی مسکو، تیم کنترل پرواز ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، از نشانه‌هایی مبنی بر خرد شدن یک ماهواره مطلع شد که ممکن بود بقایای آن، یک تهدید جدی برای ایستگاه فضایی ایجاد کنند. بیل نلسون، مدیر ناسا، بیانیه زیر را در مورد این حادثه منتشر کرد:

اوایل امروز، به دلیل زباله‌های فضایی تولید‌شده توسط آزمایش مخرب ضد ماهواره روسیه (ASAT)، فضانوردان ایستگاه فضایی دستورالعمل‌های اضطراری ایمنی را به اجرا گذاشتند.

من هم مانند آقای بلینکن (وزیر امور خارجه ایالات متحده) از این اقدام غیرمسئولانه و بی‌ثبات‌کننده نگران هستم. با داشتن سابقه‌ای طولانی در سفرهای فضایی، غیرقابل‌تصور است که روسیه نه تنها فضانوردان آمریکایی و بین‌المللی بلکه فضانوردان خود را نیز به خطر بیندازد. اقدامات آنها بی‌ملاحظه و خطرناک بوده و حتی ایستگاه فضایی چین و فضانوردان آن را نیز تهدید می‌کند.

همه کشورها وظیفه دارند که از تولید تعمدی زباله‌های فضایی با تخریب ماهواره‌ها جلوگیری کرده و یک محیط فضایی ایمن و پایدار ایجاد کنند.

ناسا در روزهای آینده به نظارت بر روی این زباله‌های فضایی ادامه خواهد داد تا از امنیت فضانوردان خود در مدار، اطمینان حاصل کند.

همچنین به خدمه هشدارهای موردنیاز داده شده و به آنها دستور داده شد که دریچه‌های ماژول‌های شعاعی ایستگاه از جمله کلومبوس، کیبو، ماژول چندمنظوره دائمی، ماژول قابل انبساط بیگلو و قفل هوایی Quest Joint Airlock را ببندند. دریچه‌ها و گذرگاه‌های بین بخش روسی و آمریکایی هنوز باز هستند.

البته یک اقدام احتیاطی اضافی دیگر برای پناه گرفتن خدمه هنگام عبور زباله‌های فضایی انجام شد. خدمه کمی پیش از ساعت 2 بامداد به‌وقت شرقی ایالات متحده (ده و نیم صبح به‌وقت ایران) وارد فضاپیماهای خود شده و به مدت دو ساعت همانجا منتظر ماندند. زباله‌های ناشی از تخریب ماهواره روسی، هر 90 دقیقه یک بار از کنار ایستگاه فضایی می‌گذرند، اما بر اساس محاسبه ریسکی که توسط دفتر زباله‌های فضایی و متخصصان بالستیک مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون صورت گرفته است، این اقدام احتیاطی فقط در مرتبه دوم و سوم عبور زباله‌ها از کنار ایستگاه فضایی انجام شد.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *