ناسا بهتازگی یک سیارک “بالقوه خطرناک” را به عرض 28 متر (سه برابر اندازه یک هواپیما) شناسایی کرده که به سمت زمین در حرکت است. این آژانس ادعا میکند که این سیارک که QW3 2020 نام دارد، 22 آگوست (امروز) از کنار زمین عبور خواهد کرد. سرعت این سیارک در زمان عبور، 64800 کیلومتر در ساعت تخمین زده شده است. با این حال، احتمال برخورد احتمالی بین سیارک 2020 QW3 و زمین تقریباً صفر است. البته ناسا این سیارک را بهعنوان “بالقوه خطرناک” طبقهبندی کرده است، زیرا عبور این آن از فاصلهای بسیار نزدیک به زمین اتفاق خواهد افتاد.
سیارک 2020 QW3
سیارک 2020 QW3 برخلاف بسیاری از سیارک های دیگر که در گذشته از کنار زمین عبور کردهاند و متعلق به گروه آپولو (Apollo) هستند، از گروه آمور (Amor) است. تفاوت اساسی بین این دو گروه این است که گروه اول از سیارکها، آنهایی هستند که از مدار زمین عبور نمیکنند در حالیکه سیارکهای گروه دوم از مدار زمین عبور میکنند. علاوه بر این، مدار سیارکهای گروه آمور بسیار دورتر از مدار گردش زمین به دور خورشید است.
سیارک 2020 QW3 نزدیک به 732 روز طول میکشد تا به دور خورشید بچرخد در حالیکه این عدد برای زمین 365 روز است. طبق دادههای Sky.org، فاصله بین خورشید و سیارک 2020 QW3 حدود 321 میلیون کیلومتر است، در حالیکه این سیارک، 8.96 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد.
اگرچه سیارکها در مقایسه با سیارات دیگر کوچکترند، اما آنها اجرام آسمانی صخرهایشکل هستند که به دور خورشید می چرخند و در صورت برخورد آنها با زمین ممکن است آسیب قابل توجهی ایجاد کنند. برخورد آنها میتواند باعث ایجاد دهانه، زمین لرزه، انفجار، امواج ضربهای، تشعشعات گرمایی و حتی سونامی (در صورت برخورد با آبهای روی زمین) شود.
از این رو، در پی چنین تهدیداتی، ناسا تصمیم گرفته است تهدید آن را جدی بگیرد و در حال حاضر در حال کار بر روی ماموریتی به نام تست هدایت مسیر سیارک دوگانه (DART) برای مقابله با چنین خطرات احتمالی است. هدف از این ماموریت منحرف کردن یک سیارک از برخورد با زمین با کوبیدن یک فضاپیما به آن با سرعت خیرهکننده 23000 کیلومتر بر ساعتی است.
منبع: 91mobiles