جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
شبکه 5G در مقابل 4G؛ این دو دقیقاً چقدر متفاوت هستند؟

شبکه 5G در مقابل 4G؛ این دو دقیقاً چقدر متفاوت هستند؟

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

زمانی که شبکه‌ی 4G برای اولین‌بار معرفی شد، انقلابی در شبکه‌های تلفن همراه به راه افتاد. اکنون، شبکه‌ی 5G را از هر نظر بهتر از 4G می‌دانند و معمولاً دلیل چنین برتری قاطعی به‌طور مشخص مطرح نمی‌شود. با این حال، استفاده از شبکه‌ی 5G مزایای زیادی برای کاربران به همراه دارد و کاملاً روی تجربه‌ی کاربر تأثیر مستقیم می‌گذارد. برای آشنایی با تفاوت‌های اساسی بین شبکه‌ی 5G و 4G، با اِروتِک همراه باشید.

معماری شبکه‌ی 5G، پوشش بهتری را برای دستگاه‌های بیشتر ارائه می‌دهد

برای توضیح اینکه دقیقاً چرا شبکه‌های 5G نسبت به 4G برتری دارند، باید ابتدا به تفاوت پهنای باند این دو اشاره کرد. پهنای باند در واقع ظرفیت یک شبکه است؛ هر چه یک شبکه پهنای باند بیشتری داشته باشد، آن شبکه از دستگاه‌های بیشتری نیز می‌تواند پشتیبانی کند. وقتی که دستگاهی در شبکه داده‌های زیادی را مورداستفاده قرار می‌دهد، بر توانایی سایر دستگاه‌های موجود در شبکه برای ارسال و دریافت داده تأثیر می‌گذارد.

دستگاه‌های بیشتری این روزها در خانه‌های مدرن به یک شبکه‌ی ثابت متصل می‌شوند. به‌طور مثال، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌ها، تلویزیون‌های هوشمند، چراغ‌ها و حتی برخی از لوازم خانگی تنها به یک شبکه متصل هستند. از این رو، بسیاری از دستگاه‌ها پهنای باند شبکه را به اشتراک می‌گذارند. به بیان ساده، شبکه‌های 4G به اندازه‌ی شبکه‌های 5G پهنای باند کافی برای اشتراک‌گذاری در اختیار ندارند. دلیل اصلی این موضوع به نوع طراحی شبکه‌های 5G مربوط می‌شود؛ این شبکه‌ها برای انتقال اطلاعات در چندین باند طراحی شده‌اند و هر کدام از این باندها در حوزه‌های خاصی عملکرد بهتری دارند.

شبکه 5G در مقابل 4G؛ این دو دقیقاً چقدر متفاوت هستند؟

این فرکانس‌ها به‌عنوان فرکانس‌های باند پایین، باند میانی و باند بالا شناخته می‌شوند. فرکانس‌های باند بالا که «mmWave» نیز نام دارند، می‌توانند داده‌های زیادی را حتی در مناطق متراکم جابه‌جا کنند، به همین خاطر، دستگاه‌های بیشتری را می‌توان بدون کاهش سرعت آپلود و دانلود به یک شبکه متصل کرد.

با این حال، چنین فرکانس‌هایی در برابر موانع فیزیکی مانند ساختمان‌ها و دیوارها آسیب‌پذیر هستند. شبکه‌ی 5G برای برطرف کردن این مشکل از فرکانس‌های باند میانی استفاده می‌کند که به سرعت فرکانس‌های باند بالا نیستند، اما در برابر موانع فیزیکی با مشکلات زیادی روبه‌رو نمی‌شوند. از طرف دیگر، فرکانس‌های باند پایین به شبکه‌های 5G اجازه می‌دهند تا داده‌ها را بدون مشکل در فواصل بسیار طولانی منتقل کند.

شبکه‌ی 5G با تکیه بر هر سه باند مذکور، که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خودشان را دارند، پوشش بهتری را به دستگاه‌های بیشتری در موقعیت‌های بیشتری نسبت به شبکه‌ی 4G ارائه می‌دهد. این نوع شبکه می‌تواند پوشش مناسبی را در محیط‌های شهری پرجمعیت برای کاربران فراهم کند، اما همچنین قادر است تا اینترنت موردنیاز در مناطق روستایی و دوردست را نیز با نتایج بهتری به دست کاربران برساند. به طور کلی می‌توان گفت که پوشش شبکه‌ی 5G تقریباً در هر موقعیتی بسیار قوی‌تر و قابل اعتمادتر از 4G به حساب می‌آید.

شبکه‌ی 5G میزان تأخیر کمتر و سرعت بسیار بیشتری دارد

در کنار پهنای باند، دو جنبه‌ی مهم دیگر شبکه‌های تلفن همراه نیز بسیار حائز اهمیت هستند؛ سرعت و تأخیر. پهنای باند در واقع بالاترین حدی را تعیین می‌کند که شبکه حداقل روی کاغذ قادر به انتقال و دانلود داده‌هاست، اما سرعت نرخ واقعی دانلود شدن داده‌ها را مشخص می‌سازد. به بیان دیگر، بالاترین سرعتی که سرعت‌سنج خودروی شما نشان می‌دهد حکم همان پهنای باند شبکه را دارد، اما سرعتی که خودرو در واقعیت و به‌طور عملی می‌تواند به آن برسد، همان سرعت شبکه است.

شبکه 5G در مقابل 4G؛ این دو دقیقاً چقدر متفاوت هستند؟

از سوی دیگر، منظور از تأخیر (Latency) زمانی است که برای آپلود و دانلود داده‌ها توسط شبکه طول می‌کشد. همان‌طور که انتظار می‌رود، شبکه‌ی 5G در تمامی این زمینه‌ها عملکرد بسیار بهتری نسبت به 4G دارد و تجربه‌ی آنلاین بهتری را برای کاربر رقم می‎زند. به‌طور مثال، سرعت 4G LTE در حدود 100 مگابیت بر ثانیه است، اما شبکه‌ی 5G این پتانسیل را دارد تا به سرعت ده برابر سریع‌تری دست یابد. با این حال، عوامل زیادی بر سرعت واقعی اینترنت تأثیر می‌گذارند.

به عبارت دیگر، هر کاری که با اتصال به شبکه‌ی 5G انجام می‌دهید بسیار سریع‌تر از شبکه 4G خواهد بود. از تماشای آنلاین فیلم و ویدیو گرفته، تا بارگیری صفحات اینترنتی و دانلود بازی‌های ویدیویی، اگرچه شبکه‌ی 5G همیشه به سرعت ده برابر بیشتر از 4G نمی‌رسد، اما همچنان از نظر میزان تأخیر و سرعت بسیار بهتر از 4G عمل می‌کند.

شبکه‌ی 5G نسبت به 4G بازده‌ی انرژی بیشتری دارد

این مورد ممکن است برای برخی افراد کمی غافلگیرکننده باشد، اما دوستداران محیط زیست باید بدانند که شبکه‌های 5G نسبت به 4G برای محیط زیست مناسب‌تر هستند. به‌عنوان مثال، با انرژی حدودی موردنیاز برای دانلود 300 فیلم با شبکه‌ی 4G، یک شبکه‌ی 5G می‌تواند پنج هزار فیلم را دانلود کند. به بیان دیگر، شبکه‌ی 5G در مقایسه با 4G بیش از ده برابر کارآمدتر است. اگرچه این مسئله ممکن است در نگاه اول چندان مهم به نظر نرسد، اما افزایش بهره‌وری انرژی در شبکه‌های 5G تأثیر زیادی در آینده خواهد گذاشت.

با در نظر گرفتن اینکه روزانه انرژی بسیار زیادی توسط شبکه‌های تلفن همراه مصرف می‌شود، واضح است که بازدهی بهتر شبکه‌های 5G نسبت به 4G برای محیط زیست و تولید انرژی در طولانی‌مدت چقدر مفید خواهد بود.

شبکه‌ی 5G امکاناتی را ارائه می‌دهد که 4G قادر به پشتیبانی از آن‌ها نیست

در حال حاضر جذابیت اصلی شبکه‌ی 5G برای کاربران نسبت به 4G، اطمینان خاطر از اتصال سریع‌تر و پایدار است. با این وجود، تأثیر این نوع شبکه‌های تلفن همراه بر زندگی احتمالاً در سال‌های آینده بیشتر قابل توجه باشد.

شبکه 5G در مقابل 4G؛ این دو دقیقاً چقدر متفاوت هستند؟

به‌عنوان مثال، خانه‌ها و شهرها احتمالاً در آینده بیش از پیش به هم متصل می‌شوند و شبکه‌ی 5G به‌جای دستگاه‌های هوشمند مجزا، می‌تواند از کل خانه‌های هوشمند به‌طور همزمان پشتیبانی کند و واقعیت به خانه‌های آرمان‌شهرهای آینده‌نگرانه در داستان‌های علمی‌تخیلی نزدیک‌تر شود. حتی امروزه نیز برخی از شهرهای پیشرفته از شبکه‌های 5G برای نظارت بر ترافیک، کنترل کیفیت هوا و آب و سیستم‌های مدیریتی کمک می‌گیرند.

شاید شبکه‌های 5G در آینده‌ای نه‌چندان دور امکاناتی را در اختیار کاربران قرار دهند که برای شبکه‌های 4G به هیچ‌وجه ممکن نیست. با این وجود، در حال حاضر مهم‌ترین مزیت شبکه‌ی 5G نسبت به 4G همان پوشش بهتر، سرعت بسیار بیشتر و تأخیر کمتر است.

منبع: Howtogeek

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *