جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

پربازدید ترین‌های هفته

آموزش

قدیمی‌ترین هرم جهان با استفاده از بالابر هیدرولیک ساخته شده است!

قدیمی‌ترین هرم جهان با استفاده از بالابر هیدرولیکی ساخته شده است!

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

محققان فکر می‌کنند که هرم 4600 ساله مصر با استفاده از نوعی بالابر هیدرولیکی ساخته شده است. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در PLOS ONE، محوطه اطراف، آبراه‌ها و معماری داخلی هرم پله‌ای جوسر (Djoser)، همگی استفاده از یک سیستم هیدرولیکی را نشان می‌دهند.

به گزارش هریتیج دیلی، نظریه غالب مدعی است که آنها از غلتک‌ها و سطوح شیب‌دار برای جابجایی و قرار دادن سنگ‌های سنگین استفاده می‌کردند، در غیر این صورت امکان جابجایی آن‌ها وجود نداشت. پس از بررسی اولین هرم مصر، یعنی هرم جوسر در سقاره، محققان شواهدی یافتند که ممکن است در ساخت این هرم از سیستم هیدرولیکی استفاده شده باشد که استفاده از آن، بسیار پیچیده‌تر از موارد قبلی‌ست و حوزه‌ای جدید را به روی تحقیقات باز می‌کند.

رمزگشایی تسلط بر هیدرولیک از طریق کانال‌های مخصوص آبیاری!

به گفته نویسندگان این مطالعه:

مصریان ازگذشته به پیشگامی و تسلط خود در هیدرولیک از طریق کانال‌هایی برای اهداف آبیاری و کشتی‌ها برای حمل سنگ‌های عظیم مشهور بودند.

با در نظر گرفتن این موضوع، مجموعه آرامگاه پادشاه جوسر، با مساحتی حدود 37 هکتار، دوباره محل پرسش واقع شده است که چگونه مصریان بر این فنون “تسلط” پیدا کرده‌اند؟

محققان فرانسوی حوضه‌های آبخیز این منطقه را بررسی کردند و یک سازه عظیم ناشناس که به نام گیسر المدیر شناخته می‌شود، توجه آن‌ها را جلب کرد. این سازه، یک سد کنترلی است که برای به دام انداختن رسوبات و آب استفاده می‌شود.

این سیستم مدیریت آب بسیار پیشرفته مطابق با LBV دارای مجموعه‌ای از محفظه‌های حکاکی‌شده در سنگ است که توسط کانالی شامل حوضه ته‌نشینی، حوضچه نگهداری و سیستم تصفیه به هم متصل شده‌اند. طبق گزارش Popular Mechanics، این سد حتی می‌توانست یک دریاچه مصنوعی ایجاد کند!

بر این اساس و نیز مهارت‌های آنها در این زمینه مهندسی، ممکن است نوعی سامانه هیدرولیک وجود داشته باشد، اما هیچ کس نمی‌داند که آیا این سامانه‌ها پیش از این نیز وجود داشته‌اند یا خیر؟

پس از تجزیه و تحلیل ساختار داخلی هرم جوسر، از جمله تونل‌های آن، محققان به این نتیجه رسیدند که نظریه آنها مبنی بر استفاده از مکانیزم بالابرنده هیدرولیکی که در آن آب بدون رسوب به سمت یک محور داخلی هدایت می‌شود تا سنگ‌ها را به حرکت درآورد، منطقی به‌نظر می‌رسد.

علاوه بر این،  منابع آب در آن زمان در منطقه با برآوردهای آنها در مورد میزان نیروی آب لازم برای ساخت هرم مطابقت دارد.

قدیمی‌ترین هرم جهان با استفاده از بالابر هیدرولیک ساخته شده است!

شاید مصری‌ها حتی از آنچه ما فکر می‌کردیم پیشرفته‌تر بودند!

مصرشناسان پیشنهاد کرده‌اند که طبق این مطالعه همه چیز از جمله “سطح شیب‌دار، جرثقیل، بالابر کابلی، بالابر ضامن‌دار، بالابر قرقره‌ای، محور و یا ترکیبی از آنها” مورد استفاده قرار گرفته، البته هنوز استفاده شدن هیچ‌یک از آنها ثابت نشده است. با این حال، برخی از محققان مصر باستان را “تمدن هیدرولیکی اولیه” می‌نامند. اما تحقیقات بین‌رشته‌ای بسیار کمی در باستان‌شناسی انجام شده است و نقش آب در ساخت اهرام به‌طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است.

این کشف بالقوه و پیشگامانه ممکن است معنای سازه هرم را روشن کند. مصریان باستان شاید حتی پیشرفته‌تر از آنچه در ابتدا فکر می‌کردیم، بوده‌اند. این موضوع پرسش‌های جدیدی را در مورد چگونگی توسعه این نوع فناوری و همچنین راه جدیدی برای تحقیقات آینده که به بررسی استفاده از هیدرولیک در ساخت آنها اختصاص داده شده است، باز می‌کند.

جایی که ما به‌طور باستانی فکر می‌کردیم اهرام را به کمک غلتک‌ها و سطوح شیب‌دار ساخته‌اند، ممکن است مصریان خیلی جلوتر از زمان خود بوده باشند؛ یعنی حمل و انتقال جسورانه سنگ‌ها با آب!

این تحقیق در PLOS ONE منتشر شده است.

منبع: Interesting engineering

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *