ابزارهای “رفاه یا سلامت دیجیتال” (Digital Wellbeing) بخش بزرگی از دنیای گوشیهای هوشمند امروزی را تشکیل میدهند. هدف از این ابزارها و قابلیتها، ایجاد عادات استفادهی سالمتر از دنیای دیجیتال است. یکی از ابزارهایی که دقیقاً برای انجام همین کار طراحی شده، حالت فوکوس (Focus Mode) موجود در گوشیهای اندرویدی است. با اِروتِک همراه باشید تا با این قابلیت و چگونگی کارکرد آن در سیستمعامل اندروید آشنا شوید.
اگر همین حالا هم نام حالت فوکوس یا فوکوس مود برای شما آشنا محسوب میشود، احتمالاً در مورد قابلیت مشابهای در آیفون و آیپد با همین نام شنیده باشید. در هر دو پلتفرم، حالت فوکوس همخانوادهی قابلیت «Do Not Disturb» است. به این نکته نیز باید توجه کرد که کارآیی و نحوهی استفاده از حالت فوکوس بسته به گوشی هوشمند شما، ممکن است کمی فرق کند. در این متن نحوهی استفاده از این حالت در گوشیهای پیکسل گوگل و گلکسی سامسونگ را نشان خواهیم داد.
لازم به ذکر است که این موارد در اکثر گوشیهای اندرویدی یکسان است. اما درصورتیکه از برند اندرویدی دیگری استفاده میکنید که با این دستورالعمل امکان فعالسازی حالت فوکوس را دارد، میتوانید برای استفاده دیگران، نام و مدل گوشی خود را در بخش نظرات وارد نمایید. |
حالت فوکوس (Focus Mode) چیست؟
همانطور که از نام این حالت میتوان حدس زد، حالت فوکوس (تمرکز) ابزاری برای از بین بردن حواسپرتیهای احتمالی و افزایش تمرکز هنگام استفاده از یک بخش خاص در دستگاه اندرویدی است. این قابلیت مشابه قابلیت «Do Not Disturb» کار میکند اما نسبت به آن پیچیدگی کمتری دارد و متمرکزتر مورد استفاده قرار میگیرد. شاید در استفاده از قابلیت «Do Not Disturb» از یک جدول زمانی استفاده کنید و با برنامهریزی قبلی پیش بروید اما حالت فوکوس عمدتاً به شکلی طراحی شده که هروقت نیاز به استراحت و فاصله گرفتن داشتید، بهصورت دستی آن را فعال کنید.
ایدهی کلی پشت حالت فوکوس این است که با انتخاب چند برنامهی مشخص و فعال کردن این حالت برای آنها، دیگر از چنین برنامههایی اعلان دریافت نکنید و حتی امکان اجرای مستقیم این برنامهها را نداشته باشید. به بیانی دیگری، حالت فوکوس راهی ساده جهت مسدود کردن و فاصله گرفتن از برنامههایی است که موجب حواسپرتی شما شدهاند. نحوهای که کمپانی گوگل این قابلیت را در سری گوشی پیکسل تعبیه کرده، بسیار پایهای و ساده است اما سامسونگ به کاربرانش امکان شخصیسازی بیشتری را در این زمینه ارائه میدهد.
حالت فوکوس در گوشیهای پیکسل گوگل
گوگل در گوشیهای پیکسل تا توانسته حالت فوکوس را نزدیک به یک قابلیت پیشفرض در دسترس کاربران قرار داده است. سایر گوشیهای اندرویدی، غیر از سامسونگ، نیز مشابه گوشیهای پیکسل گوگل خواهند بود.
ابتدا برنامهی تنظیمات (Settings) را باز کنید و به بخش «Digital Wellbeing & Parental Controls» بروید.
بر روی «Focus Mode» ضربه بزنید.
تمام برنامههایی که میخواهید به حالت فوکوس اضافه شوند را انتخاب کنید. این برنامهها با فعال بودن حالت فوکوس، متوقف میشوند و نهتنها اعلانی از طرفشان دریافت نمیکنید، که وقتی واردشان هم شوید با پیامی مبنی بر یادآوری متوقف بودنشان روبهرو خواهید شد.
بر روی «Turn On Now» ضربه بزنید تا این قابلیت را بلافاصله فعال کنید. با ضربه زدن بر روی «Set a Schedule» نیز میتوانید به شکل خودکار و با یک برنامهی زمانی مشخص از این حالت بهره ببرید.
با اضافه کردن حالت فوکوس به پنل اعلانهای گوشی اندرویدی خود، دیگر نیازی به مراجعهی مجدد به تنظیمات نیست و هرزمان که لازم بدانید، فقط با یک ضربه میتوان این حالت را فعال یا غیرفعال کرد.
حالت فوکوس در گوشیهای گلکسی سامسونگ
حالت فوکوس در دستگاههای سری گلکسی سامسونگ نسبت به گوشیهای پیکسل بسیار متفاوت است. با گوشیهای گلکسی سامسونگ میتوانید چندین حالات فوکوس مختلف ایجاد کنید و بهجای انتخاب برنامههایی که باید مسدود شوند، برنامههایی که به آنها اجازهی فعال بودن و ارسال اعلانات میدهید را برگزینید.
ابتدا انگشت خود را از بالای صفحه به پایین بکشید و بر روی نماد چرخدنده در بالا کلیک کنید تا تنظیمات گوشی سامسونگ باز شود.
به پایین صفحه بروید و «Modes and Routines» را انتخاب کنید.
یکی از حالتهای پیشفرض موجود در این بخش را برگزینید یا بر روی «Add Mode» ضربه بزنید تا حالت جدیدی بسازید.
در صورتی که قصد ساخت حالت جدیدی برای خودتان دارید، اسم و نماد آن را در این بخش انتخاب کنید.
برای محدود کردن برنامهها طی دورانی که حالت فوکوس روشن است، «Restrict App Usage» را فعال کنید.
حالا باید تمامی برنامههایی که میخواهید از آنها با فعال بودن حالت فوکوس استفاده کرده و اعلان دریافت نمایید را از این بخش انتخاب کنید. لازم به ذکر است که تمامی برنامههای دیگر شما مسدود خواهند شد.
بر روی «Turn On» ضربه بزنید تا این حالت را بلافاصله فعال کنید. انتخاب «Turn On Automatically» هم به شما اجازهی تعیین شروط مختلفی را میدهد.
همچنین، سامسونگ امکان فعالسازی حالت «Do Not Disturb» در کنار حالت فوکوس را در اختیار کاربران گوشیهای گلکسی قرار داده است بنابراین میتوانید برخی از تنظیمات را تغییر دهید یا پسزمینهی گوشی در زمانی که این حالت فعال باشد را شخصیسازی کنید.
استفاده از حالت فوکوس (Focus Mode) به همین سادگی انجام میپذیرد. اگر سامسونگ امکان انتخاب جداگانهی برنامههایی که قصد مسدودسازی آنها را دارید هم تعبیه میکرد، این پروسه میتوانست حتی آسانتر باشد. با این حال، با روش فعلی نیز به نتیجهی یکسانی با گوشیهای اندرویدی دیگر خواهید رسید. ابزارها و قابلیتهایی نظیر حالت فوکوس میتوانند در مدیریت عادات بد کاربران مفید واقع شوند و جلوی تبدیل شدن گوشی هوشمند شما به یک حواسپرتی اجتنابناپذیر را بگیرند.
منبع: Howtogeek