دبی فاقد ساختمانهای شگفتانگیز و عجیب نیست، اما موزه آینده که اخیراً تکمیل شده است، مطمئناً میتواند تمام نگاههای نوآورانهی معماری جهان را به سوی خود معطوف کند. این ساختمان، تقریباً به شکل یک چشم نقرهای یا یک حلقه بزرگ بوده که با نمایی پیچیده و کلمات عربی پوشانده شده است.
موزه آینده توسط شرکت کیلا دیزاین (Killa Design) و با همکاری مهندسان شرکت بورو هاپولد (Buro Happold) و به سفارش بنیاد آینده دبی ساخته شده است. این ساختمان در بالای یک تپه سبز که از حدود 100 گونه مختلف درختان و گیاهان محلی مقاوم در برابر خشکسالی تشکیل شده، بنا شده است.
موزه آینده دبی 77 متر (252 فوت) ارتفاع داشته و نمای بیرونی آن از جنس فولاد ضدزنگ و شیشه است که با جملات الهامبخشِ خوشنویسیشده توسط هنرمند متار بن لاهج، تزئین شده است.
نمای بیرونی بسیار پیچیده بوده و از رباتها برای تولید بیش از هزار پنل با نمای متفاوت برای این بنا استفاده شده است. سپس حدود 18 ماه طول کشید تا پنلها بر روی چارچوب سازهای ساختمان نصب شوند. روشنایی LED نیز فضای بزرگ ساختمان را روشن میکند.
در بیانیه مطبوعاتی موزه آینده آمده است: “نمای آوانگارد از جنس فولاد ضدزنگ و شیشه با ارتفاع 77 متر از 1024 پنل جداگانه تشکیل شده که هر یک بهطور خاص توسط رباتها و الگوریتمها مختلف تولید شده است. تعداد پنلها نیز اهمیت خاص خود را دارد. این تعداد یک واحد اساسی از سیستم ذخیرهسازی اطلاعات دیجیتالی رایانهای را نشان میدهد که معادل یک کیلوبایت بوده و هر کیلوبایت برابر با 1024 بایت است. پنجرههای تزیینشده با کلمات عربی در طول روز نور را به داخل میتابانند و در شب، افق نمادین شهر را به طول 14 کیلومتر [8.7 مایل] با چراغهای LED کم مصرف روشن میکنند.”
“با توجه به هندسه پیچیده ساختمان و خوشنویسی آن، هر پنل، یک قطعه منحصربهفرد بوده و هیچ دو پنلی شبیه به هم نیستند. هر قطعه باید به صورت جداگانه از پیش ساخته و تولید میشد، همچنین نمونههای اولیه متعددی طراحی و ساخته شده تا فرمول برنده به دست آید. هر کدام از پنلها منفرد بوده و با استفاده از بازوهای رباتیک اتوماتیک تولید شده است. پنلها از چهار لایه تشکیل و در طی یک فرآیند پیچیده 16 مرحلهای تولید شدهاند. دقت و تمرکز مورد نیاز برای ایجاد هر پنل به این معنی است که فقط میتوان چندین لایه را در طول روز تولید کرد.”
فضای داخلی موزه 30000 متر مربع (322000 فوت مربع) مساحت دارد و در هفت طبقه بدون ستون پراکنده شده است. بازدیدکنندگان در ابتدای بازدید وارد یک لابی خیرهکننده با سقف تزئینی و پلکانی مارپیچ میشوند که از آنجا میتوانند به چندین طبقه از نمایشگاههای موزه و نمایشهای تعاملی دسترسی داشته باشند. اینها شامل یک منطقه اختصاصدادهشده به کودکان، دیگری به فناوریهای آینده نزدیک و یک بخش سرگرمی و بازدید دیجیتالی فراگیر از جنگلهای بارانی آمازون است. این موزه همچنین دارای یک منطقه سلامتی و همچنین یک فروشگاه سوغاتی و یک رستوران است.
موزه عظیم فولادی ضدزنگ آینده در عین استحکام، دارای ویژگیهای کارآمد با صرفهجویی قابل توجه انرژی نیز است. از آب باران جمع آوریشده برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود، در حالیکه نمای آن برای کاهش جذب گرمای خورشیدی طراحی شده است. علاوه بر این، این موزه بخشی از توان مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر (نامشخص) دریافت میکند.
منبع: Newatlas