گوشیهای سامسونگ دارای قابلیت خاصی به نام حفاظت از باتری (Protect Battery) هستند که عمر باتری دستگاه را افزایش میدهد. اما آیا استفاده از این ویژگی ایدهی خوبی به حساب میآید و ارزشش را دارد؟ جهت فهمیدن پاسخ این سوال و چگونگی استفاده از آن با اِروتِک همراه باشید.
تمام گوشیهای هوشمند از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میکنند که طول عمر مشخصی دارند. این باتریها بر اساس تعداد چرخههای شارژ کامل و تخلیهی شارژی که میتوانند تا قبل از تحلیل رفتن بگذرانند، اندازهگیری میشوند. میانگین عمر یک باتری لیتیوم یونی معمولی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه را شامل میگردد یا بین ۲ تا ۳ سال به طول خواهد انجامید.
اگر تمایل به استفاده از گوشی هوشمند خود برای مدت زمانی طولانی را دارید، کمپانی سامسونگ با قابلیت Protect Battery امکان افزایش طول عمر باتریهای گوشی هوشمند را فراهم کرده است. در ادامهی این متن، به توضیح این ویژگی و نحوهی استفاده از آن میپردازیم تا در مورد اینکه آیا باید این ویژگی را روشن بگذارید یا خیر، به نتیجه برسید.
قابلیت Protect Battery در گوشیهای سامسونگ چیست؟
ویژگی Protect Battery در اصل سیستم مدیریت باتری (BMS) موجود در گوشیهای سامسونگ با رابط کاربری One UI 4.0 (اندروید ۱۲) یا بالاتر است. این قابلیت با محدودسازی حداکثر شارژ گوشی به ۸۵ درصد، قصد دارد طول عمر باتری گوشیهای سامسونگ را افزایش دهد.
در نگاه اول ممکن است بپرسید که چگونه محدود کردن ظرفیت باتری میتواند به افزایش طول عمر آن کمک میکند، اما قابلیت Protect Battery از لحاظ علمی ثابت شده است.
برای شروع، بهتر است به توضیح یک چرخهی شارژ کامل بپردازیم؛ منظور از این عبارت همان شارژ کامل تا ۱۰۰ درصد و تخلیهی شارژ به ۰ درصد است. بعد از اینکه باتری گوشی هوشمند شما یک چرخهی شارژ کامل را طی کند، مقداری از طول عمرش را از دست خواهد داد و راهی برای پس گرفتن آن وجود ندارد. این اتفاق به هیچ وجه مرتبط به نقشههای شوم کمپانیهای سازنده نیست و تمامی باتریها دقیقاً به همین شکل کار میکنند!
حالا که با معنی یک چرخهی شارژ کامل آشنا شدیم، باید پرسید که چگونه قابلیت Protect Battery گوشیهای هوشمند سامسونگ علیرغم این ضعف باتریها به طول عمرشان کمک میکند؟ اگر چه کنترل چرخهی شارژ کامل ممکن نیست و نمیتوانید جلوی کاسته شدن عمر باتریها با هر بار استفاده را بگیرید، اما سطح مشخصی وجود دارد که شارژ کردن باتریهای گوشیهای هوشمند شما در آن کارآمدتر و ایمنتر است.
با محدود کردن سطح شارژ به ۸۵ درصد، قابلیت Protect Battery فرسایش باتری را کاهش داده و عملکرد آن را میافزاید. به بیانی دیگر، این ویژگی، شارژ گوشیهای هوشمند سامسونگ را دقیقاً همان موقع که احتمال کاهش عمر باتری بالاست، متوقف میکند. علاوه بر این، ویژگی Protect Battery از باتریها در برابر افزایش دما و ولتاژ بالای پس از یک شارژ کامل نیز محافظت به عمل میآورد تا دو مورد از بزرگترین نقاط ضعف باتریهای لیتیوم یونی را پوشش دهد.
چگونگی استفاده از قابلیت Protect Battery
دو راه اصلی برای استفاده از قابلیت Protect Battery گوشیهای هوشمند سامسونگ وجود دارد. راه اول که از قضا سادهتر هم هست، به این شکل انجام میپذیرد:
- با پایین کشیدن نوار وضعیت، دکمهی Protect battery را پیدا کنید.
- دوباره انگشتتان را پایین بکشید تا پنل تنظیمات سریع (Quick Settings) پدیدار گردد.
- قابلیت Protect Battery در میان آیکونهای موجود در یکی از بخشهای پنل خواهد بود.
- اگر چنین آیکونی وجود نداشت، با ضربه زدن روی نماد سه نقطه و انتخاب Edit buttons و سپس انتخاب قابلیت Protect battery از لیست گزینهها، میتوانید این قابلیت را به بخش تنظیمات سریع اضافه نمایید.
در روش جایگزین، از طریق برنامهی تنظیمات (Settings) این قابلیت را فعال کنید.
- ابتدا برنامهی تنظیمات (Settings) را باز کنید و گزینهی Battery and device care را انتخاب نمایید.
- روی گزینهی Battery ضربه بزنید و به پایین صفحه بروید تا گزینهی More battery settings را پیدا کنید.
- سوئیچ کنار Protect battery را فعال کنید.
اگر قصد شخصیسازی این قابلیت را دارید، امکان استفاده از دستیار مجازی بیکسبی (Bixby) وجود دارد و میتوانید این قابلیت را به شکلی تنظیم کنید که در شرایط خاص فعال شود. به طور مثال، میتوان روتینی ساخت که ویژگی Protect Battery هنگامی که خواب هستید روشن شود و بلافاصله قبل از بیداری شما به شکل خودکار خاموش گردد.
آیا باید از قابلیت Protect Battery استفاده کرد؟
این قابلیت گوشیهای هوشمند سامسونگ فواید زیادی دارد اما همزمان سبب کاهش ظرفیت باتری گوشی شما و در نتیجه کارایی آن میشود که مشکل بزرگی است. اساساً با استفاده از این قابلیت، یک باتری با ظرفیت بالاتر را با یک باتری که طول عمر بیشتری خواهد داشت معامله میکنید.
پس چه کنیم؟ آیا این قابلیت ارزش فعالسازی دارد؟ در پاسخ باید گفت که اگر جزو کاربرانی هستید که تا قطرهی آخر باتری گوشی هوشمند خود را مصرف میکنند، قابلیت Protect Battery احتمالاً برای شما مفید نخواهد بود. اگر مشکلی بابت هزینه برای باتری جدید (یا گوشی هوشمند جدید) بعد از دو یا سه سال ندارید، نیازی به استفاده از این قابلیت هم نیست.
اما اگر ترجیح میدهید که از باتری و گوشی هوشمند خود بدون هزینهی اضافه تا مدتزمانی طولانی استفاده کنید، قابلیت Protect Battery قدم مثبتی در راستای همین هدف خواهد بود.
قابلیت Protect Battery در مقابل ویژگی Optimized Battery Charging
ویژگی Optimized Battery Charging، سیستم مدیریت باتری مشابه Protect Battery است که در iOS 13 یا نسخههای جدیدتر در دسترس قرار دارد. این قابلیت با به حداقل رساندن زمان اتصال گوشی به برق پس از شارژ کامل باتری، طول عمر آن را بهبود میدهد. بر عکس قابلیت Protect Battery، این ویژگیِ مخصوص iOS از یادگیری ماشینی نیز جهت تشخیص مقاطع زمانی که احتمالاً گوشی هوشمند شما برای مدت طولانی در حال شارژ باقی خواهد ماند، بهره میگیرد. این الگوریتم قصد دارد تا از شارژ کامل گوشیهای هوشمند در هنگامی که به برق وصل نیست، اطمینان حاصل سازد.
با این وجود، نباید بین این دو دنبال “قابلیت برتری” بود و این مورد تماماً وابسته به اولویت خود شماست. اساساً میتوانید الگوریتم اپل را با روتین دستیار مجازی بیکسبی (Bixby) جایگزین کنید تا فرقی بین قابلیت Protect Battery نسبت به ویژگی Optimized Battery Charging در کار نباشد.
جهت افزایش طول عمر باتری، سقف شارژ را محدود کنید
به علت روند جدید استفاده از باتریهای غیرقابل تعویض در میان کمپانیهای سازندهی گوشیهای هوشمند و لپتاپ، این روزها تعویض باتریها نسبت به گذشته هزینهی بسیار بیشتری در پی خواهد داشت. دقیقاً به همین خاطر است که افزایش طول عمر باتریها با استفاده از قابلیتهای مخصوص محافظ از باتری، اهمیت بسیار بیشتری دارد. اگر میخواهید گوشیهای هوشمند خود را برای مدت طولانی نگهدارید، از قابلیت Protect Battery استفاده کنید.
منبع: Makeuseof