جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
راهنمای خرید برترین مادربرد‌های گیمینگ بازار (آبان 1400)

راهنمای خرید برترین مادربرد‌های گیمینگ بازار (آبان 1400)

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

اشتراک‌گذاری:

مادربرد‌ها بیش از آن‌چه که تصور می‌شود در ساختار یک سیستم نقش دارند. می‌توان برای ساخت یک مجموعه قدرتمند گیمینگ، با صرف وقت و هزینه‌ بسیار، از بهترین کارت گرافیک گرفته تا سریع‌ترین نوع حافظه SSD را خریداری کرد اما تمام این اجزا، فارغ از اینکه چقدر قدرتمند هستند، تا وقتی که به یک مادربرد متناسب با قابلیت‌های خود، متصل نشوند، از نمایش قدرت اصلی خود ناتوان خواهند بود. به‌ همین دلیل، خرید یک مادربرد گیمینگ برای گیمرها، به منظور ارتباط هماهنگ با سایز اجزای سیستم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

شاید جستجو برای انتخاب یک مادربرد گیمینگ ایده‌آل، به اندازه خرید دیگر اجزای یک کامپیوتر هیجان‌انگیز نباشد، اما این قطعه، چیزی نیست که بتوان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد.

در این مقاله 3 مدل از بهترین مادربرد‌های گیمینگ موجود در بازار بررسی شده است. با ما همراه باشید.

  • ASUS ROG Maximus XII Hero

معرفی برترین مادربرد‌های گیمینگ بازار (آبان 1400)

وقتی سخن از واژه گیمینگ به‌میان می‌آید، نمی‌توان از محصولات سری ASUS ROG غافل شد. این برند از تولیدات مختلف و متنوعی تشکیل شده که در هر بخش، یک مدعی جدی در میان برترین‌ها است و مادربرد‌های گیمینگ آن نیز، از این قاعده مستثنی نیستند. با بررسی‌های صورت‌گرفته می‌توان به‌ این نتیجه رسید که ASUS ROG Maximus XII Hero، بهترین مادربورد حال حاضر بازار در سری گیمینگ ATX است. این مدل با مجموعه‌ای از ویژگی‌های مختلف و برخورداری از ظاهری خوش‌تراش، در کنار سیستم گیمینگ مورد نظرتان، ترکیب جذابی را پدید می‌آورد.

اگرچه مادربرد ASUS ROG Hero در میان تولیدات سری Z590 ایسوس، گران‌ترین یا برترین محسوب نمی‌شود، اما برای اکثر گیمرهایی که در پی ساخت کامپیوتر رده‌بالای گیمینگ خود هستند، به مقداری بیش از نیاز آن‌ها جواب‌گو خواهد بود. پیکربندی پورت‌های این مادربرد فوق‌العاده، شامل مجموعه‌ای کامل از پورت‌های گوناگون USB از جمله تاندربولت Type-C، یک مدار VRM با کیفیت بالا و چهار سوکت M.2 است. در کنار همه این مشخصات، ظاهر بسیار زیبای این مادربرد نیز، آن‌ را به‌ یکی از بهترین نمونه‌های گیمینگ حال حاضر بازار مبدل کرده است.

ASUS ROG Maximus XIII به یک هیت‌سینک (گرماگیر) بزرگ مجهز شده که بخش عمده‌ای از برد را پوشش داده است. همچنین دارای 4 خروجی DRAM است که قابلیت پشتیبانی تا ظرفیت 128 گیگابایت را دارا می‌باشد. طبق ادعای ایسوس، این مدل قابلیت پشتیبانی تا حداکثر سرعت رم DDR4-5333 را دارد که عددی فراتر از ظرفیت موردنیاز بهترین کیت‌های حافظه DDR4 موجود در بازار است.

به‌ عنوان مادربردی بر پایه Z590، این سری، از یک سوکت اینتل LGA 1200 برای پردازنده‌های نسل Comet Lake و Rocket Lake اینتل (که مخصوص کامپیوترهای دسکتاپ هستند) استفاده می‌کند. همچنین سه خروجی تمام‌قد PCIe و یک خروجی سایز x1 در این دستگاه تعبیه شده است که دو درگاه بالایی PCIe به پردازنده (CPU) متصل شده و تا نسخه PCIe 4.0 را جهت استفاده از نسل 11 پردازنده‌های اینتل پشتیبانی می‌کنند و همچنین از قابلیت اجرا در سرعت‌های x8/x8، x16/x8 یا x8/x4 برخوردار هستند. ضمن اینکه از فناوری SLI دو طرفه Nvidia نیز در این مادربرد استفاده شده است.

این مدل مادربرد همچنین به چند هدر مخصوص فن مجهز می‌باشد. ضمن اینکه چندین پورت ساتا، هدر RBG و دو پورت نسل اول USB 3.2 در پنل جلویی هدرها قرار گرفته است. به‌طور ویژه، این مادربرد با پنل جلوی I/O از پیش نصب‌شده عرضه می‌شود. این پنل فوق‌العاده شامل 10 پورت USB، دو پورت 2.5GbE، دو سوکت آنتن Wi-Fi 6E، پورت HDMI برای کنترل خروجی ویدیو در هنگام استفاده از کارت گرافیک یکپارچه و درگا‌ه‌های مخصوص صدا بوده و برای پوشش I/Oها از زمینه‌ای مشکی با برچسب سفید استفاده شده تا در خواندن پورت‌ها و کلید‌ها سهولت بیشتری ایجاد شود. همچنین کلیدی برای فلش‌بک بایوس برای فلش بدون نیاز به CPU و یک کلید Clear CMOS (پاکسازی تنظیمات CMOS) نیز در این مادربرد تعبیه است.

جای تعجبی نیست که ROG Maximus XIII Hero در عملکرد خود نیز به‌ شدت یکپارچه عمل می‌کند. نتایج حاصل از آزمایش این مادربرد با اتصال به پردازنده‌های رده‌بالای بازار، کاملا قابل‌توجه و مطلوب ارزیابی می‌شود. همچنین این مدل قادر است تا بدون کوچک‌ترین مکثی از افزایش کلاک پشتیبانی کرده و پردازنده را به حداکثر سرعت کلاک خود که بیش از 5.1 گیگاهرتز همراه با تنظیم حافظه در محدوده DDR4-4000 است برساند. این مطلب به‌وضوح نشان می‌دهد که این مادربرد برای پاسخ به سخت‌ترین نیازهای یک گیمر طراحی شده که البته باید به قیمت حدوداً 14 میلیون تومانی آن نیز توجه داشت. با این‌حال ROG Maximus XIII Hero، جایگاه اول مادربردهای رده‌بالا را در این رنج قیمتی ازآن خود کرده است.

مزایامعایب
کیفیت بالای مدار VRMقیمت بالا
مجهز به 4 سوکت M.2
پشتیبانی از خروجی صدای پریمیوم DAC

قیمت ROG Maximus XII Hero

——————————————————————————————–

  • Gigabyte Z590 Aorus Tachyon

معرفی برترین مادربرد‌های گیمینگ بازار (آبان 1400)

این مدل از کمپانی گیگابایت، یک مادربرد از سری E-ATX محسوب شده و مخصوص کاربرانی است که اولویت اصلی آنها، دریافت بیشترین بازدهی و عملکرد از سیستم خود است. این مادربرد به‌طور ویژه برای پشتیبانی حداکثری از بالاترین سرعت کلاک طراحی شده است که باعث می‌شود تا این مدل از دیگر رقبای خود در بازار متمایز شود. Aorus Tachyon از 12 لایه PCB تشکیل شده و یک هیت‌سینک بزرگ جهت خنک‌کنندگی بانک‌های VRM را طوری در خود جای داده که به پنل I/O پشتی نیز دسترسی داشته باشد. در این قطعه با درگاه‌های تقویت‌شده PCIe مواجه هستیم که حالا بیش از گذشته در مادربردهای رده‌بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به‌جز نوار صیقلی‌شکل تیره در وسط مادربرد که نام Tachyon را نمایش می‌دهد، این مادربرد طراحی بسیار مینیمال و ظریفی دارد. در واقع از لحاظ ظاهری در قد و قواره یک مادربرد رده‌بالا که قابلیت پشتیبانی از کلاک‌های بالا را دارد به‌نظر نمی‌رسد! حتی در قسمت جلویی RGB، تنها یک نوار بر روی گرماگیر چیپست در قسمت بالای نام Aorus قرار گرفته است. در مجموع طراحی این مادربرد بسیار شکیل است و قطع به یقین با اکثر سیستم‌ها به‌خوبی ترکیب خواهد شد.

این مدل به دو اتصال 8 پین EPS برای انتقال قدرت به پردازنده، مجهز شده است. برخلاف بیشتر مادربردها، این کانکتورهای EPS در قسمت پشت بیت‌های IO قرار گرفته که در نوع خود انتخابی جالب محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که این مادربرد از خازن‌های پلیمری 100 درصد تانتالیوم استفاده می‌کند که باعث شده تا واکنش بهتر و تداخل مکانیکی کمتری با سرعت‌ بالای کلاک داشته باشد. البته این سری صرفاً به دو درگاه DRAM تقویت‌شده محدود است که تا 64 گیگابایت رم را با سرعت DDR4-5333 پشتیبانی می‌کند. همچنین هدرها و فن‌های مختلفی شامل RGB، USB و SATA نیز در این مادربرد تعبیه شده است.

این دستگاه همچنین یک قابلیت مجزا در بخش افزایش سرعت کلاک دارد که شامل کلید پاور/ریست و همچنین کلیدهای ریست CMOS می‌باشد. به‌علاوه دو سوییچ نیز برای تنظیم نسبت CPU، حداقل دو سوییچ دیگر برای دسترسی به پروفایل‌های ذخیره‌شده، یک نقطه اندازه‌گیری ولتاژ و چندین سوییچ دیگر نیز در این مادربرد تعبیه شده است. ضمناً یک سوییچ OC Trigger نیز در این مدل بکاررفته که در مواقع ضروری به‌عنوان کاهنده فرکانس پردازنده عمل می‌کند. مجموعه تشکیل‌دهنده این مادربرد تقریباً کامل است و علاقه‌مندانی که به‌دنبال بهترین بهره‌برداری از پردازنده‌های خود هستند، از خرید این مادربرد پشیمان نخواهند شد.

برق 11 فازی مادربرد Taychon قادر است تا جریان 1100 آمپری را به پردازنده منتقل کند که قدرت بسیار زیادی برای پایداری سرعت در بالاترین محدوده محسوب می‌شود. این سری همچنین به سوکت LGA 1200 برای پشتیبانی از پردازنده‌های اینتل مجهز شده است.

در مجموع Z590 Aorus Tachyon گیگابایت، مادربردی همه فن حریف برای کاربرانی است به قدرت خروجی سیستم، اهمیت زیادی می‌دهند. این مادربرد به کاربران اجازه می‌دهد بدون هیچ‌گونه تاخیر در پردازش، عملکرد حداکثری را از پردازنده خود دریافت کنند و با برخورداری از ظاهری جذاب، با اکثر سیستم‌ها نیز سازگاری دارد. پوشش I/O در این مدل از پیش متصل نشده و نیاز به نصب دستی دارد. در کل این محصول، مادربردی عالی است که توانایی رقابت با برترین‌های بازار را دارد.

مزایامعایب
قیمت مناسب در قیاس با رقبافقدان خروجی صدای DAC
عملکرد بسیار خوب
توان بالا در انتقال نیرو

قیمت Z590 Aorus Tachyon

——————————————————————————————–

  • ASUS ROG Crosshair VIII Hero

معرفی برترین مادربرد‌های گیمینگ بازار (آبان 1400)

به‌جز مادربردهایی بر پایه Z590، ایسوس همچنین چندین گزینه برای کاربران سیستم‌های مبتنی بر AMD را در نظر گرفته است. سری مادربرد ASUS X570 شامل محصولاتی مانند Strix، Prime، TUF و سری ROG است که در این میان، سری ROG برای استفاده عملکرد‌محور و گیمینگ طراحی شده است. ایسوس ROG Crosshair VIII قدرتمندترین محصول X570 نیست اما بدون شک در میان برترین‌های گیمینگ  حال حاضر بازار، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

این مادربرد در سری مادربردهای برپایه X570، جایگاه بسیار بالاتری داشته و از ظاهری جذاب به‌همراه چندین ویژگی در بازه مناسب قیمتی خود (380 دلار) نیز برخوردار است (البته این مادربورد در بازار ایران به‌ دلیل کمیاب بودن، با قیمت 17-19 میلیون تومانی عرضه می‌شود!). قطعاً این مادربرد ارزان‌ترین سری موجود در بازار نیست، اما با در نظر گرفتن عملکرد عالی آن در کامپیوترهای رده‌بالا، انتخابی مقرون به صرفه محسوب می‌شود. این مدل از 12 پورت USB در قسمت پشتی I/O برخوردار شده که شامل 8 پورت USB 3.2 نسل دوم (هفت پورت Type-A و یک پورت Type-C)، پورت LAN سریع 2.5G برپایه Realtek و همچنین پروتکل شبکه Wi-Fi 6 اینتل شده است.

از بعد سازگاری با پردازنده، این مادربرد از هر دو سری 2000 و 3000 تراشه Ryzen پشتیبانی می‌کند. همچنین به 4 درگاه DIMM مجهز شده که تا قابلیت پشتیبانی تا سقف 128 گیگابایت رم DDR4 را دارد. البته ایسوس سرعت دقیق حافظه درگاه‌ها را مشخص نکرده است. به‌علاوه این مادربرد، 3 درگاه تمام قد PCIe را در خود جای داده که دو مورد از آنها جهت استفاده از پردازنده‌های گرافیکی سنگین و پوشش درگاه emi، تقویت شده‌اند. همچنین در این مدل، چندین پورت ساتا، هدرهای فن و RGB، اتصال‌های USB و دیگر موارد قرار گرفته است. لازم به ذکر است که ROG Crosshair VIII Hero همچنین به دو درگاه m.2 نیز مجهز شده که قادر به راه‌اندازی ماژول‌هایی بر پایه ساتا یا PCIe می‌باشد.

یک ویژگی جالب در این مادربرد، وجود سنسور جریان آب و هدر دما است که برای اکوسیستم خنک‌کننده آب نیز گزینه‌ای مناسبی تلقی می‌شود. پوشش I/O این سری مانند Maximus XIII Hero، از زمینه مشکی با رگه‌های سفید‌رنگ در پورت‌ها و کلید‌ها تشکیل شده است. این مدل در قسمت عملکرد، تقریبا با هیچ مادربرد دیگری قابل قیاس نیست، چرا که قادر به اجرای پرقدرت‌ترین پردازنده AMD است و قابلیت افزایش سرعت کلاک نیز از جمله ویژگی‌هایی است که علاقه‌مندان خود را به‌دنبال دارد.

تنها عیب قابل ذکر این مادربرد، محل جاگیری فن چیپست است که اساساً هنگام استفاده از هر نوع پردازنده گرافیکی دوگانه‌ای مسدود شده و در نتیجه باعث می‌شود تا هوای خنک به آن بخش منتقل نشود. البته این مورد چندان قابل اهمیت نیست چرا که تابه‌حال اختلالی در عملکرد مادربرد گزارش نشده اما با این‌حال ارزش اشاره را دارد.

در مجموع می‌توان گفت که این مادربرد در رده میانی تا رده‌بالای سری X570، یک گزینه فوق‌العاده بوده که عملکردی مطلوب و قابل اتکا را به ارمغان می‌‌آورد و رقابتی سخت با دیگر مادربرد‌های رده‌بالای بازار مانند ASrock Phantom Gaming X دارد. با این‌ حال، این محصول ایسوس همچنان با ویژگی‌های مختلف و عملکرد خود، برنده بی‌چون و چرای نبرد مادربورد‌ها در بازه قیمتی خود به‌شمار می‌رود. همچنین این مادربرد، یکی از مادربردهای شیک بازار محسوب شده که به تعداد مناسبی از چراغ‌های RGB برای نورپردازی بصری دستگاه مجهز شده است.

مزایامعایب
پوشش I/O از پیش نصب شدهمسدود شدن فن VRM توسط پردازنده‌های گرافیکی
عملکرد سطح بالا
پشتیبانی از افزایش سرعت کلاک‌ پردازنده

قیمت ROG Crosshair VIII Hero

منبع: XDAdevelopers

مقالات مشابه

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *