جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.
فیبروم رحمی چیست و چه علائمی دارد؟

فیبروم رحمی چیست و چه علائمی دارد؟

اشتراک‌گذاری:

تومورهای غیرسرطانی و خوش خیم که در لایه های عضلانی رحم رشد می کنند ، فیبروم رحمی نامیده می شوند. فیبروم رحمی شایع ترین تومور لگنی در زنان است که می تواند کوچک یا بزرگ باشد. فیبروم ها در سنین باروری ، یعنی 20 تا 50 سالگی دیده می شوند چرا که در این بازه هورمون استروژن بیشتری تولید می شود. در ادامه می خواهیم به علائم ، دلایل و روش های جلوگیری این بیماری بپردازیم پس برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه متن با ما همراه باشید.

اگر به معاینه شدن توسط متخصص زنان نیاز دارید آن را از ما بخواهید. ویزیت متخصص زنان در منزل یکی از بهترین خدمات قابل ارائه با حاذق ترین متخصصین زنان تهران می ‌باشد.

بیماری فیبروم رحمی چیست ؟

میوما همان‌ طور که گفته شد، توده‌ ای اغلب خوش ‌خیم است که به‌ ندرت دچار وضعیت بدخیم می ‌شود. این توده ممکن است در  دیواره های داخلی رحم، یا گاهی دیواره‌ های خارجی آن رشد کند. رشد فیبروم رحم در خارج از دیواره‌ رحم، می‌ توانند تاثیراتی را بر اندام ‌هایی همچون روده، معده، مثانه و اعضای این نواحی به‌ همراه داشته باشد.

بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری ، تا مدت‌ های طولانی حتی از وجود آن خبردار نمی ‌شوند. چرا که ایجاد شرایط حاد و نشان دادن عوارض ، معمولاً اتفاق نمی ‌افتد. البته در موارد معدودی با رشد بیشتر توده ، شاهد بزرگ شدن رحم هستیم. در این شرایط درد شدید در ناحیه شکم احساس شده و معمولاً شدت خون ‌ریزی بیشتری در پریود ها دیده می‌ شود.

فیبروم رحم چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

علائم شما به تعداد تومور هایی که دارید و همچنین محل و اندازه آنها بستگی دارد. به عنوان مثال ، فیبروم‌ های رحمی زیر مخاطی ممکن است باعث خونریزی شدید قاعدگی و مشکل در بارداری شوند.

اگر تومور شما بسیار کوچک است یا در حال یائسگی هستید ، ممکن است علائمی نداشته ‌باشید. فیبروم رحم ممکن است در طول یائسگی و بعد از آن کوچک شود. این به این دلیل است که زنان یائسه با کاهش سطح استروژن و پروژسترون (هورمون‌هایی که رشد فیبروم را تحریک می‌کنند) مواجه می‌ شوند. علایم فیبروم رحم ممکن است شامل موارد زیر باشد :

خونریزی شدید پریود یا خونریزی بین دوره‌ های قاعدگی که شامل لخته‌ شدن خون هم می ‌شود.

درد در لگن یا کمر

درد زیر شکمی

قاعدگی دردناک

تکرر ادرار

درد هنگام رابطه جنسی

پریودی ‌هایی که بیشتر از حد معمول طول می ‌کشند

احساس فشار یا پری در زیر شکم شما

تورم یا بزرگ‌ شدن شکم

احساس ناراحتی در رکتوم (راست روده)

فیبروم رحمی چیست و چه علائمی دارد؟

علت به وجود آمدن فیبروم رحمی چیست؟

ژنتیک : اگر در خانواده تان این بیماری به صورت ژنتیکی وجود داشته باشد ، باید سایر علت های ایجاد آن را کنترل کنید. .

عدم توازن هورمونی : علت شایع به وجود آمدن فیبروم برهم خوردن توازن هورمون ها به ویژه هورمون استروژن است. استروژن هورمون رشد است و موجب رشد سینه ها ، اضافی وزن ، رشد فیبروم رحمی ، چگالی استخوان ، قلب ، مغز ، پوست ، مو ، میل جنسی و حالات روحی می شود.

کمبود پروژسترون : کمبود این هورمون باعث تشدید علائم و رشد فیبروم ها می شود.

عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات : مصرف روزی 2 واحد میوه به ویژه مرکبات احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد .

چاقی : سلول های چربی در بدن ما تولید هورمون می کنند و تولید استروژن به وسیله چربی منجر به رشد فیبروم می شود.

استرس : استرس هورمون کورتیزول را افزایش داده و باعث می شود که از کبد و عضلات بزرگ بدن قند به گردش درآید و در نهایت این افزایش قند منجر به افزایش انسولین شده که باعث تشدید رشد فیبروم می شود .

چگونه از ایجاد فیبروم‌ های رحمی پیشگیری کنیم ؟

عادات غذایی در ایجاد فیبروم ‌های رحمی بسیار موثر هستن. می ‌توان با استفاده از غذا های سالم مثل میوه و سبزی ‌های تازه ، لبنیات و همچنین مصرف ویتامین دی از ابتلا به فیبروم ‌ها جلوگیری کرد. همچنین عدم استفاده از الکل و کاهش مصرف گوشت قرمز و ژامبون هم کمک‌ کننده خواهد بود. ورزش و دوری از استرس هم دو عامل مهم برای کاهش ابتلا به فیبروم به حساب میان .

سلب مسئولیت: این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و اِروتِک مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *