از نظر تاریخی، اندروید و حتی تولیدکنندگان اندرویدی، شهرت خوبی در زمینه بهروزرسانی نرمافزار نداشتهاند. خوشبختانه، این وضعیت طی پنج سال گذشته یا بیشتر، بهطور چشمگیری بهبود یافته است. در سال ۲۰۲۵، نسبتاً رایج است که گوشیهای پرچمدار اندرویدی حداقل چند سال بهروزرسانی سیستم عامل و وصلههای امنیتی دریافت کنند. حتی بسیاری از گوشیهای اقتصادی نیز اکنون حداقل یک ارتقاء سیستمعامل دریافت میکنند.
با نگهداری طولانیتر دستگاهها توسط کاربران، بهروزرسانیهای بهموقع سیستمعامل (OS) و وصلههای امنیتی به یک نکته کلیدی در هنگام خرید گوشی هوشمند تبدیل شده است.
در حالی که همه برندها در تعهد خود برابر نیستند، چندین برند بازی خود را ارتقا دادهاند و با سیاستهای بهروزرسانی قوی اپل که از نظر تاریخی قوی بوده، مطابقت داشته یا حتی از آن فراتر رفتهاند. بیایید بررسی کنیم که کدام برندها بهترین پشتیبانی نرمافزاری را در سال ۲۰۲۵ ارائه میدهند. با اِروتِک همراه باشید.
گوگل
سری پیکسل در ماندگاری و پشتیبانی نرمافزاری، اندروید را رهبری میکند. گوگل با سری پیکسل ۸، هفت سال بهروزرسانی سیستم عامل اندروید، وصلههای امنیتی و بهروزرسانیهای ویژگی را وعده داد، سطحی از پشتیبانی که حتی توسط اپل نیز بینظیر است!
آنچه رویکرد گوگل را به ویژه چشمگیر میکند، پشتیبانی آن از مدلهای قدیمیتر مانند پیکسل ۶ و پیکسل ۷ است که آنها نیز دو سال اضافی بهروزرسانی اندروید دریافت کردهاند. گوشیهای پیکسل با ارائه بهموقع و مداوم بهروزرسانی، یکی از بهترین گزینهها برای کاربرانی هستند که به دنبال پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت هستند.
اپل
اپل مدتهاست که معیار بهروزرسانیهای نرمافزاری مداوم بوده است. حتی در سالهای اولیه پشتیبانی پراکنده اندروید، اپل بهطور منظم حداقل سه بهروزرسانی اصلی سیستمعامل را برای دستگاههای خود ارائه میکرد. تا زمانیکه آیفون ۶ عرضه شد، پنج سال بهروزرسانی به استاندارد تبدیل شده بود.
با این حال، اپل هرگز جدول زمانی مشخصی برای بهروزرسانی گوشیهای هوشمند خود تضمین نکرده است. برخی ممکن است بهروزرسانیهای طولانیتری از آنچه انتظار داریم دریافت کنند. برای مثال، آیفون ۶S با iOS 9 عرضه شد و بهروزرسانیها را تا iOS 15 دریافت کرد که بسیار فراتر از انتظارات بود!
با این وجود، پس از فشار قانونی در بریتانیا، اپل برای اولین بار تأیید کرد که آیفون ۱۵ پرو حداقل پنج سال بهروزرسانی دریافت خواهد کرد. البته این حداقل میزان است. اپل اغلب از این تعهد فراتر میرود و از مدلهای قدیمیتر تا زمانی که محدودیتهای سختافزاری مانع عملکرد نشود، پشتیبانی میکند.
سامسونگ
سامسونگ و گوگل وقتی صحبت از تعهدات بهروزرسانی برای پرچمداران به میان میآید، در یک سطح هستند. سامسونگ همچنین هفت سال ارتقاء سیستم عامل و وصلههای امنیتی را برای سری گلکسی S۲۴ و دستگاههای جدیدتر، از جمله مدلهای فلیپ، فولد و گلکسی تب S۱۰ وعده میدهد.
در حالیکه سری پرچمدار آن از این پشتیبانی طولانیمدت بهره میبرد، برخی از مدلهای اقتصادی سری گلکسی A نیز تضمین شده است که شش سال بهروزرسانی دریافت کنند، بهتر از سیاستهای بهروزرسانی پرچمدار بسیاری از برندهای رقیب!
مهمتر از آن، سامسونگ بهروزرسانیها را به موقع (بجز در One UI 7 که تغییرات گستردهای را برای رابط کاربری خود در نظر گرفته است)، چه برای پرچمداران و چه برای مدلهای اقتصادی، ارائه میکند و آن را به برند اندرویدی بهتری تبدیل میکند اگر به بهروزرسانیهای نرمافزاری اهمیت میدهید.
فِیرفون
فِیرفون برند خود را حول پایداری و پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت ساخته است. فِیرفون ۲ که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، بیش از هفت سال بهروزرسانی دریافت کرد، شاهکار نادری در دنیای اندروید!
فِیرفون ۵ جدیدتر پنج سال بهروزرسانی سیستم عامل و هشت سال وصله امنیتی ارائه میدهد. این شرکت حتی ادعا میکند که اگر اوضاع به نفع آنها باشد، سعی خواهد کرد بهروزرسانیهای وصله امنیتی را تا ۱۰ سال افزایش دهد!
با این حال، برنامه بهروزرسانی فِیرفون به اندازه سایر برندها قابل پیشبینی نیست و علیرغم پنجره پشتیبانی طولانی، نسخههای سیستم عامل و بهروزرسانیهای وصله ناپایدار است.
این بخش از صنعت موبایل، هنوز جای پیشرفت دارد!
علیرغم پیشرفتهای گوگل، سامسونگ و اپل، سایر برندها فضای بیشتری برای رشد دارند. شیائومی، وانپلاس و اوپو هنوز پیشرفت کافی نداشتهاند، در حالیکه شرکتهایی مانند موتورولا همچنان در ارائه بهروزرسانیهای مداوم حتی برای گوشیهای پرچمدار خود با مشکل مواجه هستند.
در کل، گوگل و سامسونگ در حال حاضر با تعهد بهروزرسانی هفت ساله خود پیشرو هستند و آن را به بهترین انتخاب برای کاربرانی تبدیل میکنند که پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت را در اولویت قرار میدهند. اپل نیز همچنان یک گزینه قابل اعتماد و مداوم است، به ویژه برای کسانی که از قبل در اکوسیستم iOS سرمایهگذاری کردهاند.
منبع: Gizmochina