آنر اعلام کرد که قابلیت تشخیص AI Deepfake آن از آوریل 2025 در سراسر جهان در دسترس خواهد بود. هدف این حرکت کمک به کاربران در شناسایی محتوای صوتی و تصویری دستکاریشده در لحظه است.
فناوری Deepfake که از هوش مصنوعی برای تولید رسانههای بسیار واقعی اما جعلی استفاده میکند، به یک نگرانی فزاینده برای مشاغل و افراد تبدیل شده است. موسسه امنیت سایبری Entrust دریافت که تنها در سال 2024، هر پنج دقیقه یک حمله دیپ فیک رخ میدهد. مطالعه 2024 Consumer Connected Deloitte همچنین گزارش داد که 59 درصد از پاسخدهندگان در تلاش برای تشخیص تفاوت بین محتوای ایجادشده توسط انسان و محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی بودند. در همین حال، 84 درصد از افرادی که از هوش مصنوعی مولد استفاده میکنند، گفتهاند که میخواهند محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی برچسبگذاری واضحی داشته باشند.
آنر برای اولین بار فناوری تشخیص AI Deepfake خود را در IFA 2024 معرفی کرد. این سیستم از الگوریتمهای هوش مصنوعی پیشرفته برای تشخیص ناهماهنگیهای جزئی استفاده میکند که برای چشم انسان دشوار است. این موارد میتواند شامل نقصهای سطح پیکسل، مشکلات مربوط به ترکیب حاشیهها، بینظمی بین فریمهای ویدیو و ویژگیهای غیرعادی صورت مانند نسبت چهره به گوش یا ناهنجاریهای مدل مو باشد. هنگامیکه سیستم محتوای دستکاریشده را شناسایی میکند، یک هشدار ارسال خواهد کرد تا کاربران بتوانند از خطرات احتمالی دوری کنند.
این عرضه جهانی در زمانی انجام می شود که حملات دیپ فیک در حال افزایش است. بین سالهای 2023 تا 2024، جعل اسناد دیجیتال 244 درصد افزایش یافته است. بخشهایی مانند iGaming، فینتک و کریپتو بهشدت ضربه خوردهاند، بهطوریکه حوادث دیپفیک سال به سال به ترتیب 1520 درصد، 533 درصد و 217 درصد رشد داشتهاند.
ابتکارات آنر بخشی از یک تلاش صنعتی گستردهتر برای رسیدگی به نگرانیهای دیپ فیک است. سازمانهایی مانند Content Provenance and Authenticity (C2PA) که توسط Adobe ،Arm ،Intel ،Microsoft و Truepic تأسیس شدهاند، روی استانداردهای فنی برای تأیید صحت محتوای دیجیتال کار میکنند. مایکروسافت ابزارهای هوش مصنوعی را برای کمک به جلوگیری از سوء استفاده از دیپ فیک معرفی کرده است، از جمله ویژگی محو خودکار چهره در تصاویر آپلود شده در Copilot. علاوه بر این، Snapdragon X Elite NPU کوالکام از تشخیص عمقی محلی با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی McAfee پشتیبانی کرده و حریم خصوصی کاربر را حفظ میکند.
مارکو کامیا از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) این فناوری را ستایش کرد و خاطرنشان کرد که تشخیص AI Deepfake یک اقدام امنیتی مهم در دستگاههای تلفن همراه است و میتواند به محافظت از کاربران در برابر دستکاری دیجیتال کمک کند.
منبع: Gizmochina