با فراگیری هوش مصنوعی، هر روزه سازندگان بیشتری به این جهان بیوسعت پا گذاشته و در پی ارائه قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی بر روی دستگاههای خود هستند. کمپانی اوپو نیز بهتازگی از قصد خود برای ارائه بیش از 100 قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی مولد و انتشار این قابلیتها برای 50 میلیون کاربر خود تا پایان سال جاری میلادی خبر داده است!
این هدف بلندپروازانه اوپو با پشتوانه مرکز تحقیق و توسعه هوش مصنوعی این کمپانی در شهر شنژن (واقع در استان گوانگدونگ) که بر روی قابلیتهای شاخص هوش مصنوعی مانند «پردازش تصویر، بینایی ماشین و پردازش زبانهای طبیعی (NLP) تمرکز دارد، به حقیقت خواهد پیوست. علاوه بر ادعای اوپو این کمپانی در فرآیند توسعه این قابلیتها به «حفظ حریم خصوصی» کاربران خود پایبند مانده وضمن اجراء اقدامات امنیتی پیشرفته به هیچعنوان از دادههای شخصی کاربران برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود استفاده نخواهد کرد.
با این حال با توجه به مشارکتهای استراتژیک اوپو با کمپانیهای «گوگل، مایکروسافت و مدیاتک» به نظر میرسد این کمپانی در مسیر توسعه قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی خود دست تنها نخواهد ماند. با توجه به بیانیه رسمی اوپو، تمامی مدلهای زبان بزرگ (LLM) هوش مصنوعی جمینای گوگل در گوشیهای پرچمدار این کمپانی ادغام شده و قابلیتهایی مانند «AI Writer و AI Recording Summary» را در اختیار کاربران این دستگاهها قرار خواهند داد.
در این قابلیتها، “AI Writer” با «ارائه پیشنهادات برای بهبود محتوای نوشتاری (توسط کاربر)، بررسی قوانین و قواعد دستور زبان در جملات نوشتهشده و ترجمه چندزبانه» و “AI Recording Summary” با «خلاصهسازی موثر و کارآمد فایلهای صوتی ضبطشده از جلسات و پادکستها و برجستهسازی نکات کلیدی آنها» به کاربران گوشیهای پرچمدار اوپو یاری میرسانند.
از سوی دیگر، کمپانی مایکروسافت تخصص و تبحر خود در زمینه «تبدیل محتوای صوتی به متنی» را در اختیار اوپو قرار میدهد. در این دسته از قابلیتها، کاربران قادرند از طریق قابلیت «Fast Transcription» کمپانی مایکروسافت به نسخه نوشتاری فایلهای صوتی ضبطشده خود دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، قابلیت «Neural TTS» مایکروسافت نیز به تعاملات کاربران با دستیار صوتی اوپو بهبود میبخشد.
با این حال همکاری اوپو و مایکروسافت تنها به این دو قابلیت محدود نشده و این دو کمپانی بر روی نسخه دسکتاپ هوش مصنوعی کوپایلوت (Copilot) نیز با یکدیگر همکاری میکنند. این پلتفرم به کاربران اجازه میدهد محتوای مورد نظر خود را با استفاده از هوش مصنوعی مایکروسافت تولید و متون مورد نظر خود را نیز ترجمه کنند. علاوه بر این، این پلتفرم امکان دسترسی و جستجو اطلاعات از طریق کامپیوترها و لپتاپهای ویندوزی متصل به گوشیهای اوپو را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد.
این در حالی است که همکاری اوپو با مدیاتک بر روی محور «بهینهسازی سختافزاری» متمرکز است. در این همکاری مدیاتک با توسعه چیپستهای مجهز به واحدهای اختصاصی پردازش هوش مصنوعی (NPU) “عملکرد روان و پردازش کارآمد هوش مصنوعی” در گوشیهای اوپو را تضمین میکند. علاوه بر این، اوپو با بهکارگیری از نقاط قوت مدیاتک و توسعه چارچوبهای سفارشیسازیشده هوش مصنوعی تلاش میکند با قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی منحصربهفردی را بر روی دستگاههای خود ارائه دهد.
اوپو بر این باور است که مسیر توسعه قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی در گوشیهای هوشمند، یک مسیر طولانی است که با روی کار آمدن «سیستمعاملهای هوشمند مجهز به شاخصهای هوش مصنوعی» و «تعاملات چندوجهی» در نهایت تحول عظیمی را در «تجربه کاربری» رقم خواهد زد.
منبع: Gizmochina