سیب زمینی یکی از محبوبترین و در عین حال درست درکنشدهترین مواد غذایی در جهان است. اگرچه اغلب برای چاقی به بدی از آن یاد میشود، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که میتواند در واقع از کاهش وزن حمایت کرده و مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، به ویژه برای افرادی که متابولیسم گلوکز مختل دارند!
در این پرسش و پاسخ، با کاندیدا جی. ربلو، استادیار و مدیر برنامه تغذیه و بیماریهای مزمن در مرکز تحقیقات پزشکی زیستی پنینگتون، صحبت شده تا مشخص شود که چگونه تغییرات ساده در رژیم غذایی، مانند تهیه صحیح سیبزمینی، میتواند به افراد کمک کند ضمن لذت بردن از وعدههای غذایی سیرکننده، سلامت خود را بهتر مدیریت کنند.
در این مطلب همچنین به برخی از باورهای غلط رایج در مورد سیبزمینیها پاسخ داده و فواید تغذیهای شگفتانگیز آنها برجسته میشود. اگر تا به حال تردید داشتهاید که آیا سیبزمینیها به یک رژیم غذایی سالم تعلق دارند یا خیر، این تحقیق ممکن است دیدگاه شما را تغییر دهد!
مشکلاتی که تحقیق شما در تلاش برای حل آن است چیست؟
یک بیماری شایع که همراه با چاقی است، دیابت نوع 2 است. اختلال در توانایی حفظ سطح گلوکز خون با مقاومت به انسولین شروع میشود. بنابراین، هدف تحقیق من تعدیل وزن بدن و پاسخ گلوکز خون در افراد مبتلا به چاقی و مقاومت به انسولین است.
آیا میتوانید یک مرور کلی از تحقیقات خود در مورد سیبزمینی به اشتراک بگذارید؟
سیبزمینی از نظر تراکم انرژی پایین است. جدول مقایسهای بین سیبزمینی و سایر غذاهای نشاستهای پختهشده، این را نشان میدهد.
در مطالعه ما، ما 40 درصد از گوشت یا ماهی موجود در دستور العملهای اصلی غذای اصلی را با سیبزمینی جایگزین کردیم تا محتوای انرژی را کاهش دهیم در حالیکه اندازه وعدههای غذایی رضایتبخش را حفظ کنیم. سیبزمینیها به گونهای تهیه شدند که محتوای فیبر غذایی آنها افزایش یابد (به عنوان مثال، آبپز شده و به مدت 24 ساعت سرد شده و سپس به غذا اضافه شدند و با پوست پخته شدند). برنامه غذایی روزانه شامل میوهها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات و گهگاه دسر بود. ما دریافتیم که میانگین کاهش وزن 5.6 درصد از وزن بدن یا 5.8 کیلوگرم در هشت هفته بود و مقاومت به انسولین آنها بهبود یافت. شرکتکنندگان علیرغم کاهش ناخواسته مصرف انرژی (کالری)، احساس سیری کردند.
تأثیر این تحقیق چیست؟
تغییر رفتار برای اکثر افراد دشوار است. امیدوارکنندهترین مسیر، قالبها و سلسله مراتب موجود را به چالش نمیکشد، بلکه تغییرات استراتژیک و تدریجی ایجاد میکند.
تراکم انرژی به میزان انرژی موجود در وزن معینی از غذا یا کیلوکالری در گرم غذا اشاره دارد. بنابراین، اجزایی مانند آب (0 کیلوکالری در گرم) و فیبر غذایی که متابولیزه نمیشود، به حجم غذا میافزایند بدون اینکه انرژی یا کالری داشته باشند. (صرفاً نوشیدن آب اضافی به عنوان نوشیدنی همراه با غذا در کاهش مصرف انرژی مؤثر نیست. باید در غذا گنجانده شود.) ما میدانیم که افراد تمایل دارند وزن ثابتی از غذا را بخورند. بنابراین، حفظ اندازه وعدههای غذایی که افراد به مصرف آن عادت دارند در حالی که محتوای انرژی را کاهش میدهیم، برای طیف گستردهای از الگوهای غذایی کاربرد دارد. محدودیت کالری مصرف غذا را کاهش میدهد، اما سیگنالهای داخلی و خارجی قدرتمندی تنظیم تعادل انرژی را در سطحی پایینتر از سطح آگاهی ما تحت تأثیر قرار میدهند، و پیامهای ساده برای کمتر خوردن برای کاهش وزن پایدار مؤثر نیستند. با رژیم غذایی کمتراکم از نظر انرژی، افراد بدون محدودیت کالری آگاهانه کمتر میخورند. اندازه وعدهها بزرگ و سیرکننده است (غذاهای پرحجم)، و احتمال پایداری رژیم غذایی در درازمدت بیشتر است.
این چگونه بر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تأثیر میگذارد؟
تقریباً 80 درصد از افراد مبتلا به چاقی، دیابت نوع 2 دارند. این رژیم غذایی باعث کاهش وزن بدن و تعدیل پاسخ گلوکز خون شد. وزن بدن بیش از حد و قند خون بالا از اجزای اصلی دیابت نوع 2 هستند.
آیا تصورات غلطی در مورد سیبزمینی وجود داشت که تحقیق شما به رفع آنها کمک کرد؟
سیبزمینی یکی از محبوبترین غذاهای جهان است که مواد مغذی مهمی را بدون کالری زیاد فراهم میکند. بنابراین، استفاده از سیبزمینی برای گسترش مفهوم گوشت و در بر گرفتن جایگزینهای غیر حیوانی بدون تأثیر بر اندازه وعده غذایی برای مصرفکنندگان جذاب است. با این وجود، مطالعات اپیدمیولوژیک سیبزمینیها را در دسته “غذاهای گیاهی کمتر سالم” قرار داده و مصرف آنها را با افزایش وزن مرتبط دانستهاند. مصرف سیبزمینی همچنین با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. مطالعه ما نشان داد که یک الگوی غذایی سالم، از جمله سیبزمینی، وزن بدن را کاهش داده و پاسخ گلوکز خون را تعدیل میکند.
بسیاری از مردم سیبزمینی را فقط کربوهیدرات میدانند. چه مواد مغذی ضروری را فراهم میکند؟ چگونه محتوای فیبر موجود در سیبزمینی بر هضم و سلامت کلی تأثیر میگذارد؟
سیبزمینی چربی ناچیزی دارد و از نظر تراکم انرژی کم است در حالی که مواد مغذی حیاتی، به ویژه فیبر غذایی و پتاسیم، که توسط دستورالعملهای غذایی 2020-2025 به عنوان “مواد مغذی مورد نگرانی بهداشت عمومی” تعیین شدهاند، را فراهم میکند. سیبزمینی یک غذای ارزان قیمت است که تقریباً 30 درصد از کل مصرف سبزیجات در ایالات متحده (آمریکا) را تشکیل میدهد. اگرچه در درجه اول بر اساس محتوای نشاسته خود تعریف میشود، سیبزمینی منبع غنی از مواد مغذی و فیتوشیمیایی است و نشاسته آن عملکرد منحصر به فردی برای کاربردهای غذایی مانند غلیظ کننده، حجم دهنده و تثبیت کننده دارد. علاوه بر این، خنک کردن سیبزمینیهای ژلاتینه شده سطوح قابل توجهی از نشاسته دیر هضم (افزایش احساس سیری) و نشاسته مقاوم نوع 3 (بدون هضم از دستگاه گوارش عبور میکند، بنابراین هیچ کالری ندارد) تولید میکند.
ارزش این تحقیق برای ساکنان لوئیزیانا و سراسر جهان چیست؟
تراکم انرژی بالا و اندازه وعدههای غذایی بزرگ از عوامل اصلی مصرف بیش از حد انرژی هستند. نکته کلیدی در رژیم غذایی کمتراکم از نظر انرژی این است که به طور ناخواسته کالری را کاهش میدهد. راهبردهای سبک زندگی که منجر به تغییر رفتار ناخواسته میشوند، شانس موفقیت دارند زیرا تنظیم در سطحی پایینتر از سطح آگاهی رخ میدهد. چاقی و دیابت نوع 2 در لوئیزیانا بسیار شایع هستند، اما در سراسر جهان وجود دارند، و “پیامهای ساده برای کمتر خوردن به نظر نمیرسد کارساز باشد.”
مرحله بعدی این تحقیق چیست؟
کاهش وزن منجر به از دست دادن توده چربی و همچنین توده عضلانی میشود. حفظ توده عضلانی برای حفظ عملکرد عضلات و حساسیت به انسولین مهم است. ما اکنون در حال بررسی تأثیر این رژیم غذایی بر توده و عملکرد عضلات هستیم.
منبع: Scitechdaily