دانشمندان مدار مغزی محرک خلاقیت را کشف کردند!

دانشمندان مدار مغزی محرک خلاقیت را کشف کردند!

اشتراک‌گذاری:

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خلاقیت بر روی یک مدار مغزی مشترک نقشه‌برداری می‌شود و آسیب و بیماری عصبی این پتانسیل را دارند که خلاقیت را آزاد کنند.

محققان، ۸۵۷ شرکت‌کننده را در ۳۶ مطالعه تصویربرداری fMRI مغز مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا یک مدار مغزی مشترک برای خلاقیت شناسایی کنند. آن‌ها این مدار را در افراد سالم نقشه‌برداری و سپس پیش‌بینی کردند که چگونه آسیب‌های مغزی و بیماری‌های عصبی می‌توانند بر خلاقیت تأثیر بگذارند. این مطالعه نشان داد که تغییرات در خلاقیت بستگی به محل آسیب مغز دارد – آسیب در مناطق خاصی ممکن است توانایی‌های خلاقانه را مختل یا حتی تقویت کند!

خلاقیت و مغز: یک مدار مشترک؟!

یان مطالعه جدید از Mass General Brigham نشان می‌دهد که خلاقیت به یک منطقه خاص از مغز مرتبط نیست، بلکه از یک مدار مغزی مشترک پدیدار می‌شود. با تجزیه و تحلیل داده‌های ۸۵۷ شرکت‌کننده در ۳۶ مطالعه fMRI، محققان یک شبکه مغزی مرتبط با خلاقیت را شناسایی کردند. آن‌ها همچنین دریافتند که افراد مبتلا به آسیب‌های مغزی یا بیماری‌های عصبی که این مدار را تحت تأثیر قرار می‌دهند، گاهی اوقات افزایش خلاقیت را نشان می‌دهند. این یافته‌ها روز گذشته (۱۳ فوریه) در JAMA Network Open منتشر شده است.

یکی از نویسندگان ارشد، دکتر ایزایا کلتنیک، متخصص مغز و اعصاب در مرکز درمان مدارهای مغزی بیمارستان Brigham and Women’s، یکی از اعضای مؤسس سیستم مراقبت بهداشتی Mass General Brigham، گفت:

ما می‌خواستیم به این سؤالات پاسخ دهیم که کدام مناطق مغزی برای خلاقیت انسان کلیدی هستند و این چگونه با اثرات آسیب‌های مغزی مرتبط است؟

نقشه‌برداری مدار خلاقیت مغز

این مطالعه توسط جولیان کوتچه، نویسنده اول و محقق مرکز درمان مدارهای مغزی، رهبری شد. این تیم تحقیقاتی با متخصصان بیمارستان کودکان بوستون، دانشگاه کالج لندن، دانشگاه جورجیا، مؤسسه ماکس پلانک برای شناخت انسان و علوم مغز و Charité برلین همکاری کردند.

دکتر Michael D. Fox، که مرکز درمان مدارهای مغزی را تأسیس و رهبری می‌کند و به توسعه تکنیک‌های نقشه‌برداری شبکه مختصات و ضایعات مورد استفاده در این مطالعه کمک کرده است، گفت:

ما دریافتیم که بسیاری از رفتارهای پیچیده انسانی مانند خلاقیت به یک منطقه خاص از مغز مرتبط نیستند، اما به مدارهای مغزی خاص مرتبط هستند!

چگونه آسیب‌های مغزی بر خلاقیت تأثیر می‌گذارند؟

ابتدا این تیم داده‌های fMRI را بررسی کردند تا مناطقی از مغز را که توسط فعالیت‌های خلاقانه مختلف مانند نقاشی، نوشتن خلاقانه و موسیقی‌سازی فعال می‌شوند، شناسایی کنند. سپس داده‌های بیمارانی را که به دلیل آسیب مغزی و بیماری‌های عصبی دچار تغییراتی در خلاقیت شده بودند، ارزیابی کردند.

کوتچه گفت:

برخی از افراد مبتلا به بیماری‌های عصبی، شروع جدیدی از رفتار خلاقانه را تجربه می‌کنند و الگوهای خاصی از آسیب را نشان می‌دهند که با مدار خلاقیت ما همخوانی دارد.

او گفت که جالب‌ترین یافته برای او این است که مناطق مختلف مغز که توسط وظایف خلاقانه فعال می‌شوند، همگی به قطب جلویی راست مغز ارتباط منفی داشتند. کوتچه می‌گوید این بخش از مغز شما برای نظارت و رفتارهای مبتنی بر قانون مهم است.

خاموش کردن منتقد درونی!

کلتنیک گفت که کاهش فعالیت در قطب جلویی راست می‌تواند با این فرضیه که خلاقیت نیاز به خاموش کردن یک عملکرد دارد، همسو باشد. برای مثال، خلاقیت ممکن است به مهار ارزیابی‌های خودسانسوری وابسته باشد که می‌تواند اجازه جریان آزاد تداعی و تولید ایده را بدهد. “برای خلاق بودن، ممکن است مجبور باشید منتقد درونی خود را خاموش کنید تا به خودتان اجازه دهید مسیرهای جدید را پیدا کنید و حتی اشتباه کنید.”

آیا تحریک مغز می‌تواند خلاقیت بیشتری را باز کند؟

کلتنیک گفت:

این یافته‌ها می‌تواند توضیح دهد که چگونه برخی از بیماری‌های عصبی ممکن است منجر به کاهش خلاقیت شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است افزایشی متناقض در خلاقیت را نشان دهند. همچنین می‌تواند به طور بالقوه مسیری را برای تحریک مغز برای افزایش خلاقیت انسان اضافه کند.

او گفت که مهم است که توجه داشته باشیم که این یافته‌ها نشان دهنده کل مدار عصبی درگیر در خلاقیت نیستند و افزود که بسیاری از بخش‌های مختلف مغز در انجام وظایف خلاقانه مختلف دخیل هستند.

وی ادامه داد:

ما در حال یادگیری بیشتر در مورد تنوع عصبی و چگونگی تغییرات مغزی که آسیب‌شناسی در نظر گرفته می‌شوند، ممکن است عملکرد را از برخی جهات بهبود بخشند، هستیم. این یافته‌ها به ما کمک می‌کنند تا بهتر بفهمیم چگونه مدارهای مغز ما می‌توانند بر خلاقیت تأثیر بگذارند و آن را آزاد کنند.

منبع: Scitechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *