چه اتفاقی برای مغز شما می‌افتد وقتی می‌دانید تحت نظر هستید!

چه اتفاقی برای مغز شما می‌افتد وقتی می‌دانید تحت نظر هستید!

اشتراک‌گذاری:

یک مطالعه روان‌شناسی جدید نشان داده است که نظارت باعث افزایش آگاهی ناخودآگاه فرد از تحت نظر بودن می‌شود که این امر بر نحوه پردازش اطلاعات حسی توسط مغز تأثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان داد که شرکت‌کنندگان تحت نظارت توانستند چهره‌ها را سریع‌تر تشخیص دهند، بدون اینکه به‌طور آگاهانه از این افزایش درک مطلع باشند!

مطالعه تاثیر نظارت

یک مطالعه روان‌شناسی جدید نشان داده است که وقتی افراد می‌دانند تحت نظارت هستند، این آگاهی باعث ایجاد یک پاسخ خودکار می‌شود که حس آگاهی آن‌ها از تحت نظر بودن را افزایش می‌دهد و این موضوع پیامدهایی برای سلامت روان عمومی دارد.

در این مقاله‌ محققان روان‌شناسی از دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) با ۵۴ شرکت‌کننده همکاری کردند تا اثرات نظارت بر یک عملکرد اساسی درک حسی انسانی یعنی توانایی تشخیص نگاه شخص دیگر را بررسی کنند.

تاثیرات روان‌شناسی تحت نظر بودن

دکتر کایلی سیمور، دانشیار علوم اعصاب و رفتار و نویسنده اصلی، توضیح داد:

در حالی‌که تحقیقات قبلی بر اثرات رفتاری آگاهانه تحت نظارت بودن تمرکز داشت، این مطالعه جدید اولین شواهد مستقیم از یک پاسخ غیرارادی را ارائه می‌دهد.

دکتر سیمور گفت:

ما می‌دانیم که دوربین‌های مدار بسته رفتار ما را تغییر می‌دهند و این عامل اصلی استفاده از این فناوری توسط خرده‌فروشان و دیگران برای جلوگیری از رفتارهای ناخواسته است.

با این حال، ما نشان می‌دهیم که این فقط رفتار آشکار نیست که تغییر می‌کند، بلکه مغز ما نحوه پردازش اطلاعات را نیز تغییر می‌دهد.

او افزود:

ما شواهد مستقیمی یافتیم که نشان می‌دهد تحت نظارت بودن توسط دوربین‌های مدار بسته به‌طور قابل‌توجهی بر یک عملکرد ناخودآگاه و سخت‌افزاری درک حسی انسانی (توانایی آگاهانه تشخیص چهره) تأثیر می‌گذارد.

این مکانیزمی است که برای تشخیص عوامل دیگر و تهدیدهای احتمالی در محیط ما، مانند شکارچیان و انسان‌های دیگر، تکامل یافته است و به نظر می‌رسد وقتی تحت نظارت دوربین‌های مدار بسته هستیم، تقویت می‌شود.

شرکت‌کنندگان تحت نظارت ما تقریباً یک ثانیه سریع‌تر از گروه کنترل به محرک‌های چهره واکنش نشان دادند. این افزایش درک بدون آنکه شرکت‌کنندگان متوجه آن شوند، رخ داد.

دکتر کایلی سیمور گفت:

با توجه به سطح رو به افزایش نظارت در جامعه و بحث‌های مداوم پیرامون اصلاحات حریم خصوصی، یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که باید تأثیرات نظارت بر فرآیندهای ذهنی و به‌طور کلی سلامت عمومی با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.

پاسخ‌های غیر ارادی و سلامت روانی

ما به یک یافته غافلگیرکننده اما نگران‌کننده رسیدیم؛ اینکه با وجود گزارش کم‌اهمیت شرکت‌کنندگان درباره نگرانی یا درگیری ذهنی با موضوع تحت نظارت بودن، تأثیر آن بر پردازش‌های اجتماعی پایه به‌طور چشم‌گیری قابل توجه و برای شرکت‌کنندگان غیرقابل‌درک بود.

توانایی تشخیص سریع چهره‌ها برای تعاملات اجتماعی انسان بسیار حیاتی است. اطلاعاتی که در چهره‌ها منتقل می‌شود، مانند جهت نگاه که به ما کمک می‌کند تا مدل‌هایی از ذهن افراد دیگر بسازیم و از این اطلاعات برای پیش‌بینی رفتار استفاده کنیم.

ما حساسیت بیش از حد به نگاه دیگران را در شرایطی مانند روان‌پریشی و اختلال اضطراب اجتماعی می‌بینیم، جایی که افراد باورهای غیرمنطقی یا درگیری ذهنی با ایده تحت نظر بودن دارند.

اگرچه این تحقیق به‌طور خاص بر فرآیندهای اجتماعی ناخودآگاه متمرکز بود، تحقیقات آینده باید تأثیرات بر سیستم لیمبیک (قسمتی از مغر که در دو طرف تالاموس قرار گرفته و احساسات، رفتارها و حافظه بلندمدت را کنترل می‌کند.) را به‌طور گسترده‌تر بررسی کنند، چراکه این موضوع می‌تواند پیامدهای عمومی‌تری برای سلامت روان عمومی و اهمیت حریم خصوصی داشته باشد.

این مقاله در ژورنال Neuroscience of Consciousness منتشر شد.

منبع: Scietechdaily

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *