افراد مبتلا به صرع حساس به نور بهزودی ممکن است بتوانند بدون نگرانی تلویزیون تماشا کنند. دانشمندان بریتانیایی عینکهایی طراحی کردهاند که میتوانند طول موجهای خاصی از نور را که باعث حملات صرع میشود، مسدود کنند.
تخمین زده میشود از هر ۴,۰۰۰ نفر، یک نفر به صرع حساس به نور مبتلا است. همانطور که از نام این بیماری پیداست، حملات این افراد توسط نور تحریک میشود. الگوهای چشمکزن و متناوب، مانند آنچه در باشگاهها، خودروهای پلیس، آمبولانسها و آتشنشانی، تلویزیون، فیلمها و بازیهای ویدیویی دیده میشود، اگر ترکیبی خاص از روشنایی، فرکانس و طول موج را داشته باشند، میتوانند باعث تحریک این بیماری شوند
دانشمندان دانشگاههای گلاسگو و بیرمنگام عینکهایی طراحی کردهاند که میتواند خطر حملات را کاهش دهد. لنزهای این عینک تقریباً تمام نور با طول موجهای ۶۶۰ تا ۷۲۰ نانومتر را مسدود میکنند – منطقهای از نور قرمز که در حادثه معروف پوکمون در سال ۱۹۹۷ نقش داشت و باعث حملات صرع در صدها بیننده شد.
این لنزها حاوی کریستال مایع هستند که ویژگیهای نوری خود را در واکنش به گرما تغییر میدهند. در این عینکها، یک مدار کوچک در قاب عینک، لنزها را تا دمای ۳۶.۵ درجه سانتیگراد (۹۷.۷ درجه فارنهایت) گرم میکند که باعث بازتاب طول موجهای خاصی از نور قرمز میشود.
ایده پشت این فناوری این است که افراد بتوانند این عینک را در بیشتر مواقع با دید طبیعی استفاده کنند، اما وقتی میخواهند تلویزیون تماشا کنند یا بازیهای ویدیویی انجام دهند، آن را فعال کنند تا از واکنش به نور جلوگیری کند.
مطالعات قبلی از لنزهای رنگی برای دستیابی به اثر مشابه استفاده کرده بودند، اما این لنزها تنها ۵۰٪ از نور قرمز هدف را فیلتر میکردند. علاوه بر این، آنها همیشه فعال هستند و دید رنگی فرد را در تمامی شرایط تحت تأثیر قرار میدهند، نه فقط در شرایط پرخطر برای حملات.
نسخه فعلی عینکها تنها در محیطهایی با دمای حداکثر ۲۶ درجه سانتیگراد (۷۸.۸ درجه فارنهایت) کار میکند، و این موضوعی است که تیم تحقیقاتی قصد دارد روی آن کار کند. علاوه بر این، آنها میخواهند زمان فعالسازی عینک را کاهش دهند.
این تحقیق بهتازگی در مجله Cell Reports Physical Science منتشر شده است.
منبع: Newatlas